Ziutka-Bidunia & Dranie, czyli Wielbłąd i koty ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 15, 2007 18:43

Czy na animalii jest to RC hypoalergenic? Bo szukałam w Mruczaczy i nie ma. Albo ja ślepa, co całkiem mozliwe.
Ja+Dorotka+Alusia+Żabula i Krzysia za TM

tantawi

Od: Nie paź 15, 2006 21:15

Post » Wto maja 15, 2007 18:44

O ja durna, zapytałam Marka telefonicznie, to przeca karma weterynaryjna.

tantawi

Post » Wto maja 15, 2007 18:45

ja kupowałam 'stacjonarnie', ale w animalii chyba powinno być, pamiętam przynajmniej, że mają urinary, a to też lecznicza :roll:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Śro maja 16, 2007 20:31

Na razie tylko to http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2226605#2226605

, ale do pieniędzy z aukcji dorzucę torebkę karmy RC, albo pieniądze na nią.

tantawi

Post » Śro maja 16, 2007 22:59

tantawi, :1luvu:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Śro maja 16, 2007 23:36

I mnóstwo, mnóstwo kciukasów!

W wyzdrowieniu Sambusi masz ogromny udział, Wielbłądzio, więc i my tutaj potrzymamy. A co!

tantawi

Post » Czw maja 17, 2007 0:01

Bidzia powolutku sobie zdrowieje: ona nie jest na nic (odpukać donośnie :roll: ) poważnie chora, tylko... tylko wygląda troszkę jak bida i niestety wydaje mi się, że nie wszystko uda się 'naprawić' na tyle, żeby była miss świata :( trudno... mnie to ani trochę nie przeszkadza (tak jak pisałam: jeżeli uda mi się jakimś cudem znaleźć dom dla Plamy, być może Ziutka u mnie zostanie...), a gdybym ją oddawała, to przecież też nie oddam nikomu, komu by przeszkadzało :twisted:
kciuki są nam teraz potrzebne, bo w sobotę kontrolne badanie krwi, a w niedzielę - jeśli z krwią będzie wszystko ok - tniemy i usuwamy ząbki :?

Wielbłądzio

Post » Czw maja 17, 2007 1:09

No to trzymamy :ok: :ok: :ok:
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Czw maja 17, 2007 4:53

Ziuteńko, nie martw się, Wielbłądzio jest tak troskliwą Dużą, że nawet utratę ząbków przezyjesz. Będzie dobrze.

Ja dziś też odwiedzę moje panienki ( no i jednego nie mniej chorego Pana).

A teraz to ledwo wstałam , skutki siedzenia do 1:00.

tantawi

Post » Czw maja 17, 2007 7:21

Ziuteczko...
Jak ciocia Kasia dwutygodniowa walke z dentysta przezyla to i tobie sie uda...Zwlaszcza, ze ty taka opiekunke masz (ucz sie Piotrek, ucz :evil: )
Obrazek
czyli Fundusz Ratunkowy Dzidziulca

Kasia C

Od: Wto cze 13, 2006 6:15

Post » Czw maja 17, 2007 21:55

nie wyobrażacie sobie, jaki ten kot się zrobił napastliwy :roll: :wink:
po przyjściu do domu chciałam się na chwilę położyć i przespać (dwa razy dzisiaj zrobiło mi się słabo podczas jazdy autobusami, dwa razy wymknęłam się w jakiś dziwny stan nieważkości :roll: pewnie przez niskie ciśnienie, ja zawsze mam niemal trupie :roll: ) - no to się położyłam... przychodzi Ziutka, wskakuje na łóżko, miiiiauuuu... idź sobie Bidusiu, nie przeszkadzaj... miiiiauuuu... miiiiauuuu... - i nadal trąca mnie nosem, pakuje mi do ust swój obśliniony pyszczek, pomrukuje, sapie, tańczy... Bidusiu... w końcu zrezygnowana przydusiłam całkiem głowę do jaśka, ryzykując uduszenie się :roll: a wtedy Bida weszła mi na głowę, znów zaczęła mruczeć, sapać... i ugniatać sobie (pazurami :twisted: ) posłanko w moich włosach :!: :!: :!:

Wielbłądzio

Post » Pt maja 18, 2007 0:20

Buuu :crying: Prawie przez 3 tygodnie byłam odcięta od netu i ..... prawie od świata, a tu ... u Wielbłądzia bida :cry: Bida chora, Norcia chora, Kasia chora, Plamcia na afiszu..... :cry: Trzymajcie sie dziewczynki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Na zdjątkach Bida jest bardzo urokliwa, i wcale nie taka bida :) I jak czytam, to nie tylko z urody, ale i z charakterku podobna do Czekoladowej 8)
Kasieńko- rozkazuję, żebyś czasem też kupiła jakąś puszeczkę dla siebie :!: :!: :!: tylko nie whiskasa, bo niezdrowy :wink: :lol:
Na puszeczkę dla Kasi bez żalu poświęcam ostatnią cenną rzecz, jaka mi została. :surprise:
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Sob maja 19, 2007 1:58

dziękujemy, agnes, tutaj jeszcze raz :1luvu:
fakt, że na tych swoich 'puszeczkach' to ostatnio trochę oszczędzam :roll: , ale za to na wafelkach w czekoladzie wcale a wcale :oops: :twisted: :oops:
Bidula nie jest chora, ona jest tylko bida, ale tak pewnie jej już zostanie... a rano idziemy pobrać krew, to zobaczymy dokładnie, co teraz w Ziutce piszczy :wink: Noryś szczęśliwie wyzdrowiał rujnując mnie tylko na wielkie kilkaset złotych (prawie dwa razy tyle, co Ropunio w zimę :roll: ), tj. doszedł do siebie po operacji... Plamista - no niestety, musimy spróbować z Domkiem, bo inaczej ten drań Licho ją wykończy :twisted: to jest nie do zniesienia, jak zaczął się ostatnio nad nią znęcać :crying:
a ja... długa historia :roll: pokręcona :roll: z pewnym ognistym romansem w tle, Ala wie, o czym mówię :wink:

Wielbłądzio

Post » Sob maja 19, 2007 21:51

krew pobrana, wyniki jutro...
ale Biduś jest dziś od rana taka smutna, cały czas śpi, nie przyszła do miseczki :? w dodatku w lecznicy miała temperaturę 37,4 stopnia :? no i nie wiem, co jutro z tą operacją :roll:
zaniesiona do jedzenia coś tam skubnęła, ale mało... jak nie urok (u moich), to @#!&?#I(*!

Wielbłądzio

Post » Nie maja 20, 2007 11:12

Trzymam :ok: żeby było dobrze.
Wielbłądziu, wyślij mi, proszę Twój adres i nr konta na PW.

tantawi

[poprzednia][następna]