Potrzebna pomoc-5 kociąt z Poznania potrzebuje domku!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt maja 11, 2007 18:46 Potrzebna pomoc-5 kociąt z Poznania potrzebuje domku!!!

Witam serdecznie!U nas na podwórku 2 dzikie kotki sie okociły na początku kwietnia.Teraz wyprowadziły swoje maleństwa.Kociąt jest 5, płeć nie jest mi znana.Matki kotów są do mnie w miarę przywiązane ale nie dają się pogłaskać.Jedna kotka karmi całą piątkę.2 kotki są czarne,2 buraski z białymi łapkami i 1 czarno-biały.Ogólnie rzecz biorąc od roku dokarmiam codziennie koty,dokarmiają też sąsiedzi ale przyszłość kociąt jest nieciekawa jeżeli ktoś ich nie weźmie.Oczka mają zaropiałe-dzisiaj je przemyłam.Ja niestety nie mogę ich zabrać mimo że bardzo bym chciała bo mam w domu psa staruszka,schorowanego :( Nie wiem za bardzo jak mogę pomóc kotkom.Może ktoś z Poznania podpowie jakieś rozwiązanie.Pozdrawiam serdecznie i czekam na odp.

Aenima

Od: Nie mar 05, 2006 22:30

Post » Pt maja 11, 2007 21:17

Bardzo proszę poradźcie mi jak mogę pomóc tym maluchom, gdzie się zgłosić albo kogo zapytać o radę bo normalnie żal mi ich strasznie, a jak pomyślę że mogło by im się coś stać to mnie szlag trafia z tej niemocy :( Wiem że teraz jest taki okres gdzie rodzi się pełno kociąt i że macie pełne ręce roboty ale może i im udało by się pomóc...

Aenima

Post » Pt maja 11, 2007 21:35

Gdzie konkretnie są te koty?

Kotki trzeba wysterylizować w miarę szybko (Fundacja Zwierzeta i my robi to za darmo http://miasta.gazeta.pl/poznan/1,36037,3992892.html ).

W sprawie domów tymczasowych dla kociaków mam nadzieję, że pomogą poznańskie fundacje obecne na miau, choć tak naprawdę to są już pewnie maksymalnie obłożone robotą :(

Postaraj się zrobić kociakom zdjęcia i wrzucić je na forum - bez zdjęć ciężko będzie szukać maluchom domów.
"Idiotów jest niewielu, ale są tak sprytnie rozstawieni, że trafiasz na nich na każdym kroku."

mircea

Od: Śro lip 13, 2005 0:59

Post » Pt maja 11, 2007 21:43

Dziękuje bardzo za odpowiedź :) Kotki są w samym centrum na Ratajczaka, a zdjęcia postaram się jak najszybciej zamieścić na forum.

Aenima

Post » Pt maja 11, 2007 22:31

Witam, Aenimo!

mircea ma rację. oprócz znalezienia kociakom domów, trzeba też ciachnąć ich mamy, bo za kilka tyg. będziesz miała powtórkę z rozrywki.

czy byłabyś w stanie złapać kotki do kastracji?
czy mogłabyś je przechować na czas operacji i rekonwalescencji (ok. 2 tyg.) lub znasz kogoś, kto mógłby to zrobić?

ze swojej strony możemy Ci pomóc pożyczając klatkę-łapkę, klatki wystawowe do przechowywania kotek w okresie okołooperacyjnym oraz sponsorując same kastracje.

co do domów tymczasowych dla kociaków, trwają na ten temat rozmowy i nie jestem w stanie Ci teraz nic obiecać. jutro będę wiedzieć więcej.

podaj mi proszę na pw swój telefon, by łatwiej było się z Tobą skontaktować. (lub zadzwoń na nr podany niżej.)

Ewa

www.kocipazur.org
tel. 501 280 282
Obrazek

drevni.kocur

Od: Czw lip 28, 2005 9:54