Sonia - nasza psota kochana

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 09, 2007 17:33 Sonia - nasza psota kochana

Witajcie. To mój pierwszy watek na kotach a jestem tu bo od prawie tygodnia już jestem szczęśliwą posiadaczką małej koteczki. Tak właściwie jest zupełnie odwrotnie - bo to ona objęła nas w posiadanie :lol:
Kicia jest z 1 marca więc to jeszcze maleńtas ale błyskawicznie rośnie. Jej poprzednią opiekunką, która ją odłowiła jako kocią biedę, odchuchała i pokazała światu jest Aleba i za to należą się jej głębokie ukłony :ok:
Więcej informacji o tym jak to było na tymczasie znajdziecie w wątku: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=59421&start=0
Do naszego domu przyjechała 3 maja i rządzi w nim od tamtego czasu niepodzielnie.

Tak wyglądała jak przyjechała do nas: Obrazek Obrazek - to było takie pierwsze nieśmiałe zwiedzanie nowego domku przez tę niebieską pręgowaną drobinkę o imieniu Sonia częściej zwaną: psotą, kocillą (z racji morderczych instynktów) lub piorunkiem (z powodu jej szybkiego przemieszczania się) :D
Kiedy przyjechała ważyła jakieś 0,5 - 0,6 kg - rośnie jednak jak na drożdżach (a właściwie wołowince i kurczaku za którego dałaby się pokroić) i obecnie waży już jakieś 0,8-0,9 kg.

Więcej info i fotek obiecuję wstawić jak tylko internet będzie bardziej skłonny do współpracy.
Ostatnio edytowano Wto lip 31, 2007 10:24 przez bunkowa, łącznie edytowano 3 razy

bunkowa

Od: Pt mar 09, 2007 10:31

Post » Śro maja 09, 2007 18:00

Śliczna koteczka :flowerkitty:
Oczywiście czekam na kolejne foteczki :D
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Śro maja 09, 2007 18:05

Cudo, nie kot :D

Agata_2

Od: Śro gru 27, 2006 19:38

Post » Śro maja 09, 2007 18:12

:1luvu:
Absolutne ciudności !
Obrazek Tosia Obrazek Kaziu

Nikajka

Od: Pt lis 03, 2006 17:22

Post » Śro maja 09, 2007 18:23

Śliczna kicia :D
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro maja 09, 2007 18:55

Śliczna! :1luvu: Czekamy na wieści :)
Żadne niebo nie będzie Niebem, jeśli nie powitają mnie w nim moje koty.
Obrazek

M@ja

Od: Pon lis 27, 2006 13:36

Post » Śro maja 09, 2007 19:00

Piękne sreberko!! :love:
Marcelibu

Post » Śro maja 09, 2007 20:48 Re: Sonia - mała księżniczka

No nareszcie mała psota ma swój wątek :D
Poproszę o szczegółowe relacje i mnóstwo zdjęć.
Przyznam, że brakuje mi tego małego kotworka... (na pociechę mam od wczoraj na tymczasie kolejne 2 maluchy ;) ).

bunkowa pisze:Jej poprzednią opiekunką, która ją odłowiła jako kocią biedę, odchuchała i pokazała światu jest Aleba i za to należą się jej głębokie ukłony :ok:

Muszę sprostować - odłowiły ją Jopop i Agalenora, a potem dostarczyły do mnie.
Zatem ja byłam tylko "żywicielem pośrednim" ;)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro maja 09, 2007 21:30

Sonia jest cudowna :D :D :D Przypomina mi się moja w międzyczasie prawie 16-letnia kocica, która miała niecałe 3 miesiące, kiedy ją przygarnęłam. Mam nadzieję, że nie karmisz swojej małej tylko wołowinką i kurczakiem, bo wtedy musiałabyś suplementować witaminy i składniki mineralne. To bardzo ważne.

Pozdrawiam ciepło
Disclaimer: Nie jestem lekarzem weterynarii i moje porady na forum miau.pl nie zastąpią konsultacji ze specjalistą.

Tinka07

Od: Pt lut 09, 2007 15:31

Post » Czw maja 10, 2007 6:13

Ze wszystkimi zachwytami w stu procentach się zgadzam :lol: chociaż muszę przyznać że mała nie jest typowym miziakiem - to ona daje do zrozumienia kiedy ma być głaskana, kiedy chce się tylko bawić, słowem - to ona tu rządzi :wink:
Rzeczywiście chyba minęłam się z prawdą co do uczestników ratowania małej bidy wobec czego swoje ukłony i podziękowania rozszerzam z Aleby także na Jopop i Agalenorę. Dziewczyny jesteście wielkie :ok:
Tinko - mała oprócz mięska które uwielbia je przede wszystkim RC weterynaryjną dla takich maluchów (chyba wening to się nazywa), czasami jogurt i serek itp.
Jest łobuziakiem ale rozkosznym :love: więc jej wybaczamy.
Dziś bladym świtem (coś ok. 4.30) znów urządziła nam pobudkę, trochę poszalała po łóżku poczym zwinęła się w kłębek pod kołdrą i jeszcze z nami zasnęła. Postaram się jeszcze dziś wrzucić fotki - zobaczycie jak urosła :!:

bunkowa

Post » Czw maja 10, 2007 6:50

Tu Sonia w drugim dniu pobytu u nas - mojego TŻ szybko obłaskawiła i próbowała pomagać skubać mu słonecznik Obrazek Obrazek
potem mnie "pomagała" robić zdjęcia - ten sznurek który tarmosi jest od aparatu, który ja trzymam Obrazek a to jest zdjęcie, które ja bardzo lubię - moja piękna pchełka Obrazek Obrazek a tu dzień trzeci - moja psota śpiąca (wtedy jest najbardziej kochana bo nie drapie, nie gryzie :twisted: Obrazek Obrazek i jeszcze raz ale z futrzastą myszą pod głową Obrazek. Prawda że mam piękną kotę?

bunkowa

Post » Czw maja 10, 2007 7:56

bunkowa pisze:Prawda że mam piękną kotę?

szczera prawda! śliczna koteczka o pięknym umaszczeniu :D
Obrazek

Yasmin

Od: Pon lip 07, 2003 13:35

Post » Czw maja 10, 2007 7:56

śliczna koteczka :)

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Czw maja 10, 2007 7:59

bunkowa pisze:Prawda że mam piękną kotę?

Się pytasz :roll:
Przecudowna jest! I jeszcze pięknieje z każdym dniem.
Oddawaj ją :twisted: :P ;)

Widzę, że futerko jej się poprawia - u mnie jeszcze miała trochę matowe i szorstkie, a na fotkach już takie fajne i błyszczące.
Śliczna psota :D
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Czw maja 10, 2007 8:11

Tak, futro zaczyna błyszczeć. Co ciekawe zmienia się też kolor - wcześniej Sońka była niebieska pręgowana a teraz zaczyna być "myszowata" bo pomiędzy niebieskimi kłakami wyzierają piaskowe i tak się to wszystko jakoś miesza. Ale kropki na brzuszku dalej piękne Obrazek Obrazek
Alebo gdzie można zobaczyć twoje nowe nabytki? Jestem ciekawa co też ci się teraz dostało.

bunkowa

[następna]