MT Sportowcy z AWFu. POMOCY! Radźcie!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie maja 06, 2007 14:32 MT Sportowcy z AWFu. POMOCY! Radźcie!!!

Jest ich szóstka. Dotarli do nas dzięki Jopop. Na razie nie są przekonani, do czego służy człowiek, więc prewencyjnie się dziczą. Ale pracujemy nad tym 8) 8) 8) .

Na moje oko mają ok. 5 tygodni, choć są strasznie wychudzeni. Jutrzejsza wizyta u Pani Doc powinna to sprecyzować. Zostali już raz odrobaczeni, świerzba w uchalach tłuczemy.

Hokej:
Obrazek
Obrazek Obrazek
Spokojny, łagodniejszy, choć straszliwie przerażony. Lubi głaskanie, choć się boi - po jakimś czasie wyraźnie łagodnieje :)

Krykiet:
Obrazek
Obrazek Obrazek
Paskudny passskud. Charakterek nie z tej ziemi. Największa chudzina, a najbardziej wrzaskliwy. Moja zagwozdka - uparłam się, że będą z niego ludzie ;)

Bramka - ma Dom!!!:
Obrazek Obrazek
Taka jestem mała baletnica ;). Naprawdę, mała dama ze mnie. Nie szaleję, nie mam głupawek, kulturalnie zjadam z miseczki i powściągliwie bawię sie sznureczkiem. Ot, co.

Pompka - ma Dom!!!
Obrazek Obrazek
Wiercipięta, obieżyświat, wulkan energii, ciekawa i pyskata, odważna jak mało kto.

Tenis - ma Dom!!!:
Obrazek Obrazek
Wesoły, ciekawski, żarłok - to powoduje, że ręka człowieka nie jest aż taaak groźna ;)

Siatka - ma Dom!!!:
Obrazek Obrazek
Dość spokojna, ale wystraszona. Nie lubi jeść na rękach, ale mlecznym convem można ją przekonać ;). Zje z palca bez rękawiczki nawet 8)

Oszczędźcie sobie pytań, jak my je rozróżniamy ;). Jakoś... :roll:
Ostatnio edytowano Nie lip 01, 2007 21:19 przez Uschi, łącznie edytowano 24 razy

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Nie maja 06, 2007 14:33

Ten post będzie służył potencjalnym Domkom - tu będą aktualizacje najważniejszych faktów :)

:arrow: Aktualizacja na dzień 27.05 :)

Chłopcy zaszczepieni po raz pierwszy!

:arrow: Aktualizacja na dzień 27.05 :)

Ślinianka Hokeja jest już niemalże idealna ;), najwyraźniej infekcja ustępuje. Chłopcy socjalizują się dalej, odrobaczenie ich trochę uwsteczniło ;), ale trzymanie na rękach nieodmiennie powoduje falę mruczenia :). Krykiet pięknieje, a Hokej potężnieje - będzie z niego wieeeelki kocur 8)

:arrow: Aktualizacja na dzień 18.05 :)
Nikt nie dzwoni, nie pyta o dzieciaki... Może choć osobno by ktoś chciał krowę?

Zmiany w usposobieniu - chłopcy mruczą!!! i to jak!!

Zmiany w rozmiarze: Krykiecik to teraz taka chuba drobinka, o szczupłej buźce, wielkich oczach i nietoperzowych uszyskach. A Hokej jest wielki (no, jak na kociaka ;) ), napakowany, taki - słuszny ;)

:arrow: Aktualizacja na dzień 11.05 :)

Domku szukają już tylko Krykiet i Hokej. RAZEM.

Hokej jest spokojniejszy, bardziej stabilny emocjonalnie, pardziej pewny wobec ludzi. Krykiet to mały, chudy nerwus i histeryk - najpierw syczy na cały świat, by potem rozkosznie mruczeć na kolanach, a na do widzenia rzucić kolejną wiąchę ;)

Obaj bawią się słodko, choć Krykiet musi najpierw być pewien, ze teren jest bezpieczny ;). Razem będą się wspierać emocjonalnie, a Domkowi pozwolą na moment odetchnąć od rozszalałych tajfunów :).

:arrow: Aktualizacja na dzień 8.05 :) :
koty zostały odrobaczone 2 maja (zapomniałam dodać na samym początku ;) )
po wczorajszej wizycie u Pani Doc - oridermyl.
poza tym zdrowie bez zarzutu :)

Pompka ma już Domek, Bramka ma jutro wizytę ;)

krowy oddziczają się w niezłym, choć nierównym tempie ;). do wydania są już właściwie Tenis, Siatka i Hokej (choć te ostatnie bardzo bojące, Tenis bardziej przebojowy).
Ostatnio edytowano Śro cze 13, 2007 20:50 przez Uschi, łącznie edytowano 6 razy

Uschi

Post » Nie maja 06, 2007 16:02

Cudne kociaczki :D
:ok: :ok: Kciuki za uczłowieczanie i dobre domki
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Nie maja 06, 2007 18:24 Re: Sportowcy z AWFu nieśmiało szukają... Panny już na wydan

Cudowne stadko :1luvu:

Uschi pisze:Bramka:
Obrazek Obrazek

Tak musiała wyglądać moja Pingwsia jak była mała. Mam nadzieję, że Bramka jest mniej charakterna, chociaż Wielbłądzio twierdzi, że wszystkie pingwiny są charakterne :twisted:

pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie maja 06, 2007 18:55

Cud!
8O 8O 8O

Jakieś 5 godzin od założenia aukcji na allegro - Pompka jest zarezerwowana!

Domek chciał brać ją już dziś, ale ubłagałyśmy jeszcze jutro wizytę u Pani Doc :) - i jutro Pompuś jedzie na Bemowo!!! :dance:

Starałyśmy się też namówić Domek na zastanowienie się nad Bramcią - trzymajcie kciuki, może się uda... Byłoby im tak dobrze razem...

Edit: tu jeszcze Pompka w moich objęciach
Obrazek

A tu Bramcia (miniaturki - po kliknięciu się powiększą) - na zachętę dla Domku :twisted:
Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Nie maja 06, 2007 21:16 przez Uschi, łącznie edytowano 2 razy

Uschi

Post » Nie maja 06, 2007 19:10

Z tej radości wstawię trochę miniaturek "zabawowych" łazienkowych zdjęć :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Uschi

Post » Nie maja 06, 2007 19:12

Domku, domku zgodz sie-dwa kotki beda sie o niebo lepiej czuc, a sa takie maciupkie, ze co one tam zjedza....skubna troszke, wody nie beda pic litrami, a i qpki beda malusie :lol: :wink:
Domku-wez dwie panienki-wez :catmilk: :catmilk:
Futra moje dwa:-)
Obrazek

Mrówcia

Od: Nie sty 08, 2006 11:24

Post » Nie maja 06, 2007 20:14 Re: Sportowcy z AWFu nieśmiało szukają... Panny już na wydan

genowefa pisze: Mam nadzieję, że Bramka jest mniej charakterna, chociaż Wielbłądzio twierdzi, że wszystkie pingwiny są charakterne :twisted:

Bramka w ogóle nie jest charakterna ;). Bramka lubi spać i leżeć i jeść :). A głównie leżeć na kolanach 8) . Żeńska połowa Domku Pompki może coś o tym powiedzieć - Bramcia cała wizytę przespała jej na kolanach :lol:

Bramcia jest słodziak największy.

A kolejny kandydat do wyadoptowania to Tenis. Tenis już jest proczłowieczy :)

Uschi

Post » Nie maja 06, 2007 20:24

:)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Nie maja 06, 2007 20:50

Drogi domku, dwa koty to dobre rozwiązanie zarówno dla ciebie jak i dla kotów. Ja wytrzymałam z jednym kotem rok.. to i tak dlugo.. pewnie za długo...
co wieczorne żałosne miauczenie Kreski o to, żeby się z nią poganiać, wieczna nuuuuuda i napastowanie człowieka... nie wytrzymałam.
Z Jeżem Kreska się gania, droczy, bawi.. Widać wyraźnie, że obojgu jest lepiej, bo mają siebie, a mnie jest lepiej, bo nie muszę co chwilę bawić kota...
Oczywiście staram się z obojgiem bawić raz dziennie, ale robię to z własnej woli, a nie zmuszana żałosnym płaczem któregoś znudzonego futra.

Co dwa koty to nie jeden! o!
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Od: Pon wrz 05, 2005 9:23

Post » Nie maja 06, 2007 20:54

Po cieżkich próbach udało mi się zarejstrować na Forum ;)
A więc:
Domek również bardzo się cieszy z nowego członka rodziny ;) i już się nie może doczekać jutra (a właściwie jutrzejszego wieczora ;( )
jeśli chodzi o Panny to rzeczywiście były przeurocze , co tam panny, cała szóstka (pomimo że widzieliśmy jeszcze tylko tenisa - no ale skoro to cała rodzinka to muszą być przecudne) ;)
Niestety raczej zostaniemy tylko przy Pompce bo planujemy wpłynąć na ujemny przyrost demograficzny i planujemy w niedługi kolejnego mieszkańca zaprosić do naszego domku :) a nie wiem czy jesteśmy gotowi aż na takie szczęście ;) jak dwa kotki i dzidzia ;) a jak urodzą się bliźniaki ?? ;)
Także pomimo wielkiego bulu serca weźmiemy tylko Pompke ale będzie o nią dbać jak o całe stadko kotków ;)

Ps. ze względu na moją wielką symaptie do sportu i użyciu tego imienia w czasie podróży do domu ze sto razy - chyba napewno zostanie POMPKA !! ;)

marara

Od: Nie maja 06, 2007 20:16

Post » Nie maja 06, 2007 21:01

Urocze stadko - szczególnie Krykiet jest boginiczny.

Tyciek - Ziomal z Kawęczyńskiej dołącza się do kciuków za kolejne dzieci swoich mlecznych mamuś.

Za domek :ok:

Rudewredne

Od: Pt lut 09, 2007 0:59

Post » Nie maja 06, 2007 21:18

A oto co potrafi zrobić Tanita z grzeczną, spokojną i łagodną Bramcią :twisted:

Obrazek Obrazek Obrazek

Uschi

Post » Nie maja 06, 2007 21:50

Ale tempo :D :D
I co sie dziwic? Przecież to sportowcy są! A sportowcy szybko biegną do domków :wink:

Agata_2

Od: Śro gru 27, 2006 19:38

Post » Nie maja 06, 2007 22:37

Tak sobie teraz siedzie przez TV i oglądam mecz ;) jak miło by się to robiło z moją małą sportsmenką Pompką ;) oj że ja się dałem namówić na tą jedną noc bez kotka ;)

marara

Od: Nie maja 06, 2007 20:16

[następna]