Śmierć nieodpowiedzialnego opiekuna. Nie będę miał litości, o zmarłych podobno nie powinno się mówić zle, ale trudno w stosunku do ludzi nie mam oporów. O tych kotach już wspominałem w kąciku o adopcjach - tam pisałem o 9 kotach bo jednego kota taka pani miała wziąść ale.. jak pewnie zobaczyła w jakim stanie sa koty, zrezygnowała.
Koty trafiły do azylu po śmierci ich opiekunki. Dopiero jednak po jakimś czasie zaczeły dochodzić do nas nowe informacje o tym w jakich warunkach te koty były trzymane. TRAGEDIA! Po pierwsze, koty SZKIELETY! Zabiedzone, wygłodzone. Nie, nie dlatego że długo były nie dokarmiane po śmierci opiekunki, były dokarmiane cały czas przez sąasiadkę a do azylu trafiły zaledwie tydzień albo półtora tygodnia po jej śmierci.
Koty nie były ani STERYLIZOWEANE, ANI KASTEROWANE, ANI LECZONE!!! Okazało się że co chwilę wynosiła jakiegoś martwego kota z mieszkania w pudełku i wyrzucała na śmietnik. TRZYMAŁĄ KOTY W ŁAZIENCE MIAŁY WSTĘP TYLKO JESZCZE DO PRZEDPOKOJU!!! Nie wiem ile lat te koty tam były. Pomyślcie ileś tam lat stłoczone w małej CIEMNEJ łazience bez okna!!!
Teraz co możecie zobaczyć na zdjęciach, koty mają wreszcie przestrzeń w porównaniu z tym co miały wcześniej. Były przez pierwsze dni wystraszone chociaż cztery z nich od początku łasiły się do ludzi. Teraz widać że koty nabierają sił i energii. Jednak niektóre wciąż wyglądają jk szkielety. Dowozimy im regularnie puszki, suchą karmę zakupił azyl.
Niestety niektóre mają koci katar. Niektóre widać zle reagują na światło - lata żyły w ciemności a teraz światło i słońce.
Jedna kotka i kocurek już zostały wysterylizowane. Reszta musi poczekać aż bedzie w lepszym stanie zdrowia.
Tak w tym przypadku śmierć opiekuna była dla tych kotów wybawieniem!
Kotki są przecudne! Jeden szkieletek chce się wprost zabić tak się dopomina o to aby go wziąść na ręcę!!! Inny, w trakcie głaskania potrafi wyjść na plecy, wyliże Cię po szyi, głowie, ociera się jak może i szcześliwy zasypia!
Oby znalazły się dla nich dobre domki!!! Czy nie zasłużyły na to?
A to jest link do zdjęć:
http://www.fundacjazmienmyswiat.tarnow.pl/gal-azyl.php