Mole - dom wariatów - Jeszcze jeden okruszek - dla sylwii k.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 02, 2007 8:37

Caty moliki są prześliczne :love:
Szuflandia,krasnoludki,jeszcze tylko polococta i kręcimy kingsize :D

moka1 zgadzam się z Tobą te wiersze z pazurkiem dzieła Caty to dosłownie wyciskaja łzy.
Caty wspaniale piszesz,moja rodzina gdy czyta to fontanny łez wylewa.
Jesteś wspaniałym człowiekiem,biję pokłony i pozdrawiam serdecznie :D

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Śro maja 02, 2007 9:10

Caty - śliczne. I Opowieści i Mole :D

gauka1

Od: Śro cze 28, 2006 21:40

Post » Śro maja 02, 2007 10:49

moka1 pisze:hana! NIE CZYTAŁAM!!! niczego nie czytałam!ja tu nowa jestem ciągle i do niedawna bardziej psia niż kocia.Ale już znalazłam wiersze z pazurkiem(dziękuję caty :1luvu: )i zamiast zupę gotować leję łzy nad prowadzonymi przez Św.Franciszka kociarzami!!!!Luuudzie! jak ja sie uchowałam na tym forum bez caty?Toć zawojowałabym sie na śmierć w aferach różnych!A tu taki miód na moje serce i duszę i oczy spragnione słowa pisanego!I TO JAK PISANEGO!!!!Caty! Mistrzu !!!!!!!czapki,berety,chustki i co kto ma z głów!!!!

Berety ! najlepiej stare, sfilcowane ! dla FatCat galerii na produkcję broszek itp.
Moka...strasznie się czuję... :roll: nieswojo...wy mnie nie chwalcie.ja po prostu tak mam, i w realu trudno się ze mną kontakt nawiązuje...ja sie kontaktuję ze światem przez pisanie - a że tak to widzę....

I zaraz idę sfocic dom wariatów - żeby było wszystko jasne.
Obrazek

Obrazek

EVIVA L`ARTE - czyli premiera nowej książki ! Ogryzek i przyjaciele w formie drukowanej !!!

caty

Od: Nie sty 01, 2006 18:36

Post » Śro maja 02, 2007 11:17

Caty! ja Cię nie chwalę :wink:( ty po prostu masz talent!...)
ja się ZACHWYCAM i ZAZDRASZCZAM!!!!! :wink:
W realu napaść na Ciebie (celem nawiązania kontaktu :wink: )nie grozi bo Wieliczka na drugim końcu świata!Gdybyś mieszkała ciut bliżej NA PEWNO przybłąkiwałabym sie pod Twoje okno na felino i catyterapię!!!

moka1

Od: Nie lut 25, 2007 15:48

Post » Śro maja 02, 2007 11:24

etam. Ja zawsze zapraszam - troche ludzi już tu było...a w czerwcu urządzam koci piknik. a jesli się zaplączesz w okolicy - wpadnij. Na terapię nalawka z wiśni....
Obrazek

Obrazek

EVIVA L`ARTE - czyli premiera nowej książki ! Ogryzek i przyjaciele w formie drukowanej !!!

caty

Post » Śro maja 02, 2007 11:46

eeee tam Caty nie przesadzaj, że trudno... :lol: :P :lol: :P :lol: :P trudno to jest złapać Cię na gg ;)
I mizianki dla molów oraz reszty stada..

dedi

Od: Pt maja 26, 2006 10:39

Post » Śro maja 02, 2007 17:55

To się pochwalę :oops:

Widziałam Mole, cudne są :1luvu:
tylko mamusia gdzieś sobie poszła i Molikami zajmowała się ciocia Trisz. Łepetynki lizała a ponieważ maluchy troszkę płakały na rączkach, wywaliła brzunio i pozwalała się ssac :D To się nazywa ciocia :D

progect

Od: Nie lis 28, 2004 21:36

Post » Śro maja 02, 2007 19:19

Gdzies w Wieliczce, na uboczu
pośród drzew i wszelkich kwiatów
stoi sobie w dzien i w nocy
nasz kochany Dom Wariatów...

Obrazek

Na schodach domu pilnuje wszystkożerny Oskarek

Obrazek

...a to jest piękne, ale smutne miejsce...

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

caty

Post » Śro maja 02, 2007 19:24

Caty, ja chcę, żeby już był czerwiec :D
Piękny ten Twój Dom Wariatów z Molami w środku...

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Śro maja 02, 2007 19:38

jeszcze poproszę!zasiadłam z herbatką i czekam! chociaż ociupinkę!

moka1

Post » Śro maja 02, 2007 19:48

Otworzyły się oczy niebieskie. Z rana ciut-ciut, maleńkie szpareczki, a teraz - to juz prawie normalne slepka !
Nie fociłam - bo błysk lampy nie wiadomo jaki mógłby miec skutek, za to się napatrzyłam ile mogłam. Takie koraliczki, cekinki...I rosną. Rosna jak na drożdżach - nic dziwnego - dwa brzusie do ssania ! Bo cioteczka Triss z wrażenia dostała pokarmu, choć to juz powazna starsza pani - dziesięć lub nawet jedenaście lat...
No i charakterki się kształtują - przed chwilka wzięłam Łapeczkę do rąk, a tu jak sie pyszczuś różowy nie otworzy i phhhhhy !!!!
Jak calkiem dorosłe kocisko.
Raniutko znowu były krasnale i jeden przyjrzał się wujkowi Bąbelkowi a potem jednemu Czarnuszkowi i powiedzial - to będą normalne koty ? Z nich się zrobią koty ?
Wytłumaczyłam powaznie, a jak za krasnalkiem skrzypienie żwirku na ścieżce ucichlo, to tak się uśmiałam, az mnie brzuch rozbolał - nawet jakby były jakies wątpliwości to to wieczorne phhhhy ! samo za siebie mówi.
Oho - pisk w gniezdzie, pewnie jakies przegrupowanie...nie, to ciocia przyszła i robi sobie miejsce.
Dwie kotki leżą w pozycji ying-yang, jak wianuszek, cieplutki i mruczący, a w środku małe Moliki, syte, bezpieczne...
Wylizane. Szczęśliwe.
Obrazek

Obrazek

caty

Post » Śro maja 02, 2007 19:48

Wiesz Caty? jak czytam Twoje posty i wiersze, i opowiadania to czuję się otulona ciepłym szalem, spokojna, wyciszona. Jakby swiat sie zatrzymał, a wszystko wkoło bylo zielono-niebieskie i przeniknięte slonecznym światłem.
Dziękuję, że jesteś.
ObrazekObrazekObrazek

bez44

Od: Wto sty 02, 2007 11:49

Post » Śro maja 02, 2007 19:51

Gdyby nie Wy, to wszystko pewnie leżaloby szczelnie zamknięte, w szufladzie....albo kotłowalo się we mnie, w środku. Mozna umieć pisać i przeżywać - ale to ma sens tylko wtedy, gdy jest dla kogo. To ja Wam dziękuję.
Obrazek

Obrazek

caty

Post » Śro maja 02, 2007 19:58

a tu już środek lata... tak ciepło...
zajrzę sobie czasem, ogrzeję ciepełkiem :oops:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Śro maja 02, 2007 19:59

Dla mnie ! dla mnie! Ja mam DUŻO SŁUCHANIA!!!!!I dzieciaki zwołałam i psy i koty i mamy w domu w maju Boże Narodzenie!!!!Dziękuje Caty!

moka1

[poprzednia][następna]