Długowłosy Oleś [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 30, 2007 17:06

I jeszcze jedno...
Nie mogłam się oprzeć :oops:

Obrazek
Obrazek

ona szalona

Od: Czw mar 24, 2005 12:45

Post » Pon kwi 30, 2007 17:36

Slicznosc. Wyglada prawie jak przefatbowany Mango. Jak myslicie pasowalby do rudobialego futrzaka? :1luvu:
mango Obrazek
mangoObrazekleaObrazek

messymae

Od: Pt mar 16, 2007 14:12

Post » Pon kwi 30, 2007 18:58

messymae pisze: Jak myslicie pasowalby do rudobialego futrzaka? :1luvu:

Jeszcze jak :lol: , tym bardziej, że Oleś też dwukolorowy.

Oluś jesteś śliczny :ok: :ok: za zdrowko i wspaniały domek
Kurcze ja mam dużo miejsca i w domu i w sercu, ale TŻ nie zgodzi się na trzeciego kota. :(
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pon kwi 30, 2007 19:18

Oleś jest grafitowy :) .
Tam gdzie widać białe plamki, to są miejsca wycięcia kołtunów. Jeśli w środę przyjdzie Ciocia (postrach mojego Bronka, gdyż głownie Ona przychdziła na czyszczenie uszu i obcinanie pazurków :twisted: ), to spróbujemy powycinać następne brzydkie kłaki, więc janych miejsc przybędzie :wink: . Ale gdy sierść odrośnie i nabierze połysku, a Oluś przybierze na wadze, to będzie pięknym kotem - grafitowym z białą koloratką. I już zazdroszczę jego przyszłemu domkowi :1luvu:
Obrazek

ona szalona

Post » Pon kwi 30, 2007 19:22

Brzuszek ma taki szarawy i spodnią część ogona :) , więc w zasadzie można pwoeidzieć, że jest dwukolorowy-ale taki subtelny dwukolor :wink:
Obrazek

ona szalona

Post » Pon kwi 30, 2007 19:32

ona szalona pisze:Brzuszek ma taki szarawy i spodnią część ogona :) , więc w zasadzie można pwoeidzieć, że jest dwukolorowy-ale taki subtelny dwukolor :wink:

Na zdjęciach widać, że od skóry prześwituje jaśniejsza śierść i dlatego określiłam go jako "dwukolorowy" :lol: Tak czy siak, jest śliczny i do rudobiałego pasuje jak ulał. :lol: :lol:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pon kwi 30, 2007 20:06

Olesiu zdrowiej szybciutko.
Urobienie rodziny na jednego kota zajelo mi sporo czasu, ale sie zgodzili wracamy z Holandii (ja i futrzak) za dwa tygodnie. Zna ktos sposob aby skutecznie urobic ich na dwa koty? Marudzic, ze do tej pory Mango byl z bratem wiec sam bedzie sie nudzil i tesknil za kocim przyjacielem? ze jeden a dwa koty to zadna roznica?
Co kociska maja w sobie, ze jak wplata sie w twoje zycie jeden, to skonczysz posiadajac male stadko? Wpadlam, zwyczajnie sie zakochalam.
mangoObrazekleaObrazek

messymae

Post » Pon kwi 30, 2007 20:58

Wcale sie nie dziwie że wpadlaś, to naprawde przepiekny kot. A że daw to lepiej jak jeden to prawda. No i psowaly będą jak ulal. Urabiaj rodzinę bo warto.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Wto maja 01, 2007 7:32

Już widzę, że z każdym dniem Oleś ma się coraz lepiej :) . Bardzo domaga się uwagi, prosi o mizianie i głaskanie gdy tylko pojawię się w kuchni. Apetyt ma, je pieknie, nadrabia zaległości :wink: . Przed chwilą sprzątnęłam kupkę :wink: -luźną, bo dałam mu wczoraj troszkę śmietanki. Rozmrażam wołowinę, to chłopaki dostaną na obiad.

No i Olek dziś wybrał się na spacer :roll: . Po mieszkaniu oczywiście. Zabrakło mi stanowczości, żeby mu tego zabronić :roll: . Z jednej strony trochę boję się o Bonka, żeby czegoś nie podłapał, z drugiej zaś szkoda mi Olesia :? . Wytarzał się, w czasie zwiedzania mieszkania, na dywanie, po którym chodzi Bono, obwąchał wszystkie jego kąty. I nakrzyczał na mnie jak go zaniosłam do kuchni....

Coś trudniej będzie go wsadzić w piątek do kontenera :twisted: i zanieść do Pani Doktor. Ehh...

Pewna osoba zaczęła już pytać o Olesia, na razie bardzo niezobowiązująco..Potrzebuje czasu... :) .
Obrazek

ona szalona

Post » Wto maja 01, 2007 7:35

messymae pisze:Olesiu zdrowiej szybciutko.
Co kociska maja w sobie, ze jak wplata sie w twoje zycie jeden, to skonczysz posiadajac male stadko? Wpadlam, zwyczajnie sie zakochalam.

:D To prawda.... Tylko też nie wiem jak zdefiniować to "COŚ" :roll:
Obrazek

ona szalona

Post » Wto maja 01, 2007 12:06

Obrazek
cudo :1luvu: :1luvu:
"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Od: Wto paź 05, 2004 13:51

Post » Wto maja 01, 2007 13:54

Oleś jest śliczny!! Pasuje do każdego kota, a do rudzielca.... No chyba nie trzeba takiego zestawu reklamować.
Jutro będę umiała powiedzieć coś więcej, jak szanownego kolegę poznam. Chyba, żę nie przeżyję spotkania - będziem wycinać, czyścić i w ogóle. Straszne rzeczy :twisted:

Maggda

Od: Sob lut 05, 2005 16:21

Post » Wto maja 01, 2007 17:42

ja tez sie zakochałam :love:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Wto maja 01, 2007 20:11

Widzisz ona szalona, wszyscy sie w nim zakochuja a Ty sie martwilas, ze nikt go nie zechce. A tak przy okazji, rodzina mieknie. :D Powiedzieli: jasne, ale gdzie ty sie ruszysz tam i one. Musze jeszcze nad nimi popracowac, inaczej bede ciagle wlokla za soba dwa ogony. Nie ma sie co martwic, jeszcze sie okaze ze i tak Ty go zatrzymasz, bo to zlodziej kobiecych serc....
Krotka lista: ja sama, bettysolo,aga-lodge.
No to dodaje do listy: ona szalona, tajemniczy ktos, maggda, KaskaGM (platonicznie zakochana), elfrida
Ostatnio edytowano Czw maja 03, 2007 11:44 przez messymae, łącznie edytowano 4 razy
mangoObrazekleaObrazek

messymae

Post » Wto maja 01, 2007 20:16

messymae pisze:Widzisz ona szalona, wszyscy sie w nim zakochuja a ty siemartwilas, ze nikt go nie zechce. Krotka lista: ja sama, bettysolo,aga-lodge.

Do tej listy musze dodać jeszcze dwie osoby, wśród których jedną jestem ja sama :oops:
Obrazek

ona szalona

[poprzednia][następna]