Długowłosy Oleś [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 29, 2007 8:24

Pogadaj z wetką na ten temat. Może kocio się zatkał i trzeba mu pomóc się wypróżnić? Jeśli normalnie je to brak kupki od piątku jest niepokojący.
ObrazekObrazek

bechet

Od: Śro sie 24, 2005 9:54

Post » Nie kwi 29, 2007 8:27

bechet pisze:Pogadaj z wetką na ten temat. Może kocio się zatkał i trzeba mu pomóc się wypróżnić? Jeśli normalnie je to brak kupki od piątku jest niepokojący.

Dziś lekarz nie przyjmuje, ale jutro, o ile nic się nie zmieni, pędzimy do Pani Doktor :( .
Obrazek

ona szalona

Od: Czw mar 24, 2005 12:45

Post » Nie kwi 29, 2007 8:32

Ty go masz od niedawna, prawda? Jeżeli on jest taki chudy, to może był trochę przegłodzony i początkowo te kupki będą nieregularnie. Co on je? Zmiana diety też mogła zaburzyć regularne wydalanie. Jeżeli ma apetyt i chętnie je, to bym sie jeszcze bardzo nie martwiła. Może daj mu trochę jogurtu lub smietanki-rozluźniają kupę.
Mi się ciągle w głowie nie mieści, jak takie koty znajdują się na ulicy. 8O

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Nie kwi 29, 2007 8:35

Właśnie. Na razie nie ma jeszcze powodów do paniki. Obserwuj go i poczekaj jeszcze.
ObrazekObrazek

bechet

Post » Nie kwi 29, 2007 8:38

U mnie jest o czwartkowego wieczoru. I wtedy-w piątek nad ranem kupa była w kuwecie. I od tej pory nic. Je to samo czyli głównie kurczak gotowany z marchewką- miesko, bo warzywka są niedobre :twisted: i przemrożoną wołowinkę. Dziś w nocy pochrupał suchej Acany zmieszanej z Royalem. Z jedzeniem nie ma problemów, ma apetyt, siusiu robi często i już tak nie przebiera łapkami jak na początku. Próbowałam dać mu olej słonecznikowy na łyżeczce, ale nie był zainteresowany. Po śmietanę musze skoczyć do sklepu... Mam tylko mleko
Obrazek

ona szalona

Post » Nie kwi 29, 2007 8:43

:roll:
Ostatnio edytowano Sob wrz 22, 2007 12:52 przez IzaW, łącznie edytowano 1 raz

IzaW

Od: Nie lip 24, 2005 18:29

Post » Nie kwi 29, 2007 8:50

Albo podaj parafinę bezpośrednio do pysia.
Łapkami przebierał pewnie dlatego, że przy zapaleniu pęcherza sikanie jest bardzo bolesne. Jeśli przestał to znaczy, że antybiotyk działa :D
ObrazekObrazek

bechet

Post » Nie kwi 29, 2007 8:58

IzaW pisze:Albo spróbuj już dzisiaj z parafinką. Ja wynalazłam patent na moje koty, gotuje pierś kurczaka, porcję dla 1 kota drobno siekam, wlewam 5 ml parafinki i gniotę rękami jak ciasto. Przy kilku kotach już to wypróbowałam i wszystkie dobrowolnie zjadły.

NIe mam parafiny :( . Kupiłam już śmietanę, trochę ociepliłam, ale powąchał tylko i jeść nie chce. Teraz chodzi i zwiedza szafki, bo właśnie obiad gotujemy :) . Spróbuje trochę polać obiadek jego olejem, może zje...
Obrazek

ona szalona

Post » Nie kwi 29, 2007 9:08

:D Śmietana skonsumowana, kurczak polany olejem też :wink: . Oby mu ten nadmiar nie zaszkodził..

Teraz czekamy na efekty :roll:
Obrazek

ona szalona

Post » Nie kwi 29, 2007 9:26

Jaki to piękny kot, nie mieści się wgłowie że takie te z muszą szukać domu. Sądzę że ten nie będzie długo szukał.
Kupli może nie być, bo może nie mialo po czym byc , dopiero teraz jak sobie podje to zrobi. Daj mu tez jogurtu moim pomagało.
Trzymam kciuki za super domek bo to przepiekny kot, szkoda że ja mam juz limit wyczerpany. Piąty kot nie przejdzie już w domu.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Nie kwi 29, 2007 13:22

Nowe zdjęcia szkraba :wink:

Obrazek

Obrazek
Obrazek

A tu trochę się poznają :wink:
Obrazek

Kupy nadal zero :( . Kupiłam parafinę. Jak do wieczora nic się nie pojawi, to dostanie kurczaka z parafiną. Ehh...
Obrazek

ona szalona

Post » Pon kwi 30, 2007 5:31

Z ciężkim sercem wstałam dziś rano, bojąc się zajrzeć do Olkowej kuwety... Ale strachy próżne były :dance:. Jak łatwo się domyślić, po takiej "końskiej" dawce różnych specyfików ( bo na wieczór podałam mu jeszcze parafinę) powitała mnie w piasku kupka :spin2: . NIe jakaś zachywcająca wielkością, taka normalna bym powiedziała, nawet za bardzo zwarta jak na skutek środka pzeczyszczającego. Ale była :!: . Olek powitał mnie radośnie, smutno mu- bidulowi samemu w tej kuchni albo łazience siedzieć. Wczoraj dostał sizalową kulkę, bawił się :wink: , więc wszystko wskazuje, że ma mu się na życie. Skacze już po szafkach, wyglad przez okno :) i podgląda Bonka przez otwory w drzwiach lub niedomknięte podwoje.
Próbowałąm mu trochę kołtunów powycinać, ale się złości. Zostały mu jeszcze ze dwa takie większe :( . Ale wydaje mi się, że już ładniej wygląda i chyba trochę pochpwały mu się kosteczki-ale tylko trochę. No i zaczyna kręcić noskiem na kurczaka :wink:
Obrazek

ona szalona

Post » Pon kwi 30, 2007 7:00

Super, bardzo się cieszę :D
ObrazekObrazek

bechet

Post » Pon kwi 30, 2007 7:19

A domków jeszcze dla takiego pięknisia nie ma?
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon kwi 30, 2007 16:56

Oleś spragniony jest zabawy i towarzystwa. Jak tylko wchodzi się do kuchni, od razu kocurek się przeciąga, nadstawia brzuch do głaskania. Aż z krzesła mi spadł dzisiaj na powitanie :lol: . Bo trzeba wszystkim wiedzieć, że chłopak już pogardził swoim spankiem, a umościł się na krześle i miękkiej podusi :wink: .

To rezultat dzisiejszego dokazywania z piłeczką :lol:

Obrazek

Obrazek

A to moje nieudolne próby pokazania jego pieknego pysia :roll:

ObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ona szalona

[poprzednia][następna]