ZARAZEK, MINUTKA I MOHITA :) nowe zdjecia str 41 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt kwi 20, 2007 18:28

nie jestem doświadczona w tej kwesti, ale jak czytam że w wieku 7 miesięcy kocurki są już z reguły kastrowane, to się zastanawiam czy nie czas na mojego Zarazka ?
co prawda zaczyna sikać na stojąca(tylko w kuwecie) ale nie posikuje ścian i nie czuć tego specyficznego zapachu w domu.
czy powinnam poczekać? nie chcę kastrować go jeśli jeszcze się nie rozwinął tak jak powinien :( bo czytałam, że to może źle wpłynąć na jego zdrowie.....
poradźcie coś :oops:
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Pt kwi 20, 2007 18:32

To znaczy jak sika na stojąco? 8O Nie przykuca? Sika do tyłu? :lol:
Obrazek

Karolka

Od: Nie kwi 03, 2005 22:23

Post » Pt kwi 20, 2007 18:36

:D no tak przykuca i jak zaczyna sikać to podnosi się do góry i trzęsie ogonkiem i sika:) nie wiem jak to przedstawić bardziej obrazowo :D
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Post » Pt kwi 20, 2007 18:43

Z moich obserwacji posikujących kocurów wynika, że właśnie charakterystyczne jest to "trzęsienie ogonkiem". Nie każdy kocurek posikuje po ścianach. :wink:
Obrazek

Karolka

Post » Pt kwi 20, 2007 18:51

ale nie ma też takiego bardziej intensywnego zapachu?
chyba w poniedziałek zadzwonie i zapytam weta co i jak :)
dzięki Karolinko :)

Magdalena424

Post » Pt kwi 20, 2007 18:57

Zapach powinien być bardziej intensywny :roll: Ale kocie siuśki tak czy siak śmierdzą :wink:

Nuśka gdy nalała na dywan czy łóżko przed sterylką, to tak samo śmierdziało jak po sterylce :oops:
Obrazek

Karolka

Post » Pt kwi 20, 2007 20:10

no właśnie a zapach nie jest intensywniejszy :roll: jest taki jak zawsze...
i bądź tu mądra :D

Magdalena424

Post » Pt kwi 20, 2007 20:23

Haker aż tak intensywnego zapachu sioo nie miał, ale właśnie stawał przy ścianie, drzwiach trząsł ogonkiem i przebierał łapkami. Na szczęście jeszcze nie szczykał.
Co do zapachu sioo to żwirek też trochę go niweluje.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Nie kwi 22, 2007 18:39

Madziu koniecznie porozmawiaj z Wetem :D
Te objawy :D u Zarazia wskazują na to że Powoli zaczyna się wczuwać w rolę Romea :wink:
Jesli Wet powie ciachac to zrob to jak najszybciej bo wiesz że Mini może w kazdej chwili zacząć rujkować ,a jak się doczytałam Mini chcesz poddać sterylce gdy skończy 10 miesięcy.U niektorych Kotek pierwsza rujka wystepuje bardzo wcześnie.
Mizianki dla Młodziakow :D
Pozdrowienia dla Ciebie i Duzego :D

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Pon kwi 23, 2007 19:03

Madziu, kotka mojej koleżanki z liceum (niestety wychodzaca) zaszła w ciążę gdy miała 8 miesięcy...
tak więc nie czekałabym z wizytą u weta.
Obrazek Tosia Obrazek Kaziu

Nikajka

Od: Pt lis 03, 2006 17:22

Post » Pon kwi 23, 2007 19:09

rozmawiałam z wetem,w tym tygodniu nie da rady go ciachnąć :( brak wolnych miejsc apotem ja jadę na tydzień na urlop więc wszystko odbedzie się chyba po moim powrocie:)
taki ze mnie akrobata:)
Obrazek

Magdalena424

Post » Pon kwi 23, 2007 19:12

A Minutkę też od razu ciachasz.
To za dwa tygodnie trzymamy kciuki.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Wto kwi 24, 2007 7:25

nie, Mini bedzie ciachana nie wcześniej niż w 10 miesiącu życia :) tak zalecił wet ze względu na to, że ona jest malutka i jeszcze teraz te sterydy dostaje więc wet nie chce dodatkowo obciążać jej organizmu :(

Magdalena424

Post » Wto kwi 24, 2007 8:36

Nie martw sie Madziu zdążysz zrobić na czas Z Zarazka bezjajka :D
Wiesz tak patrzę na niego ,on jest taki śliczny :love:
Akrobata z niego że hej :D
A Minutka sobie spokojnie poczeka na sterylkę bo będzie bezpieczna nawet gdy zacznie rujkować
Pozdrawiamy i miziamy

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Wto kwi 24, 2007 10:17

Kociama pisze:Nie martw sie Madziu zdążysz zrobić na czas Z Zarazka bezjajka :D
Wiesz tak patrzę na niego ,on jest taki śliczny :love:
Akrobata z niego że hej :D

ale szkoda tych jego klejnotów :( one takie ładne.... ale jak trzeba, to nie pomaga, że ładne i tak sie od nich uwolnimy :wink:
Kociamo, ja tam uważam go za najśliczniejszego kociaka na świecie ( na równi z Mini) :D ale tak o swoich kociakach mówi każdy :wink:
uroda w jego przypadku idzie razem z wiekiem :D im starszy tym ładniejszy - jak dla mnie oczywiście :D

Magdalena424

[poprzednia][następna]