Obraz został podarowany przez jedną z foumowiczek - przedstawia portret jej kota - z przeznaczeniem na aukcję na Kocim Bazarku. Cel aukcji wg mojego wyboru. Chciałam ten obrazek wystawić dla
Florentyny. Nie zdążyłam - na początku kwietnia Florentyna odeszła. W porozumieniu z Kasią postanowiłam wystawić portret Dudiego na pomoc dla kotki Nieurośniętej, zwanej także Kluską.
Nieurośnieta została jako kocie zabrana z jednej z piwnic na Bródnie wraz z rodzeństwem. Ma dziś 2,5 roku i w chwili obecnej waży 80 dkg

A oto i Nieurośnięta we własnej osobie

A wracając do obrazka: wymiary 21 x 30 cm, pastel w ciepłej, słonecznej tonacji (zdjęcie nie oddaje urody portretu - robione komórką, odbicie światła w szkle zniekształca kolory), sygnowany inicjałami autorki (BT).
Praca jest oprawiona w antyramę.
Zaczynamy od kwoty 30 zł
Aukcja potrwa tydzien od pierwszej oferty, czyli do poniedziałku 23.04.07 do godz. 15:00 czasu rzeczywistego.
Sprawa odebrania obrazu - do uzgodnienia (najchętniej osobiscie, ale jeśli będzie trzeba to wyślę na mój koszt oczywiście). Osoba, która podarowała obraz przekazała także pieniądze na pokrycie kosztów wysyłki (20 zł) do zwycięzcy aukcji - kwota ta powiększy jednak "konto" Nieurośniętej i zostanie przeze mnie przekazana dla KŚ.
Zapraszam - portret Dudiego przepiękny, a cel aukcji bardzo szczytny, bo chodzi o życie...