Manuel ok, ale sofa śmierdzi POMOCY! kiedyś dziki,KOT DOMOWY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 24, 2007 19:03

a ja cały czas próbuje je zrobić, ale nie da się :?
ucieka na widok aparatu :( skubaniec, już wie, że takie srebrne, to czasem błyskało w związku z czym należy się czym prędzej schować...

właśnie urządzają sobie z Blekiem gonitwy po mieszkaniu...Titer ma przewagę, bo zwinny i łapki sie tak nie ślizgają....Blek natomiast poraża swoim cielskiem....śmiesznie wyglądają...Timek siedzi na wersalce i wydziera się z zazdrości....oszaleć można 8)

aneta od zwierzyńca

Od: Pt gru 02, 2005 14:29

Post » Sob mar 24, 2007 20:06

no to są foty! tylko dwie i to takie wyszperane...ale są
pierwsza - śpioch napoduszkowy
Obrazek

druga - hmmmm, taki maleńki zezik...uroczy!
Obrazek

aneta od zwierzyńca

Post » Nie mar 25, 2007 14:35

Jest przepiękny :D
Nie wiedziałam, że koty mogą mieć tak piękne niebieskie oczy 8O

Mała dygresja a propos niebieskich oczu- kilkakrotnie spotkałam się z niechęcią czy strachem ludzi pzed psami ( zwłaszcza husky i im podobne) o niebieskich oczach. Czy w przypadku kotów też ludzie takie głupoty gadają???

Pozdrowionka!
Obrazek
Obrazek Obrazek

mimw

Od: Sob mar 10, 2007 17:52

Post » Pon mar 26, 2007 8:06

Czy w przypadku kotów też ludzie takie głupoty gadają???

Nie mam pojęcia :? Ja kota z niebieskimi oczami mam po raz pierwszy i to od niedlugiego czasu. Jak na razie wszyscy są nim zachwyceni na czele ze mną :) To znaczy oczami jestem zachwycona, bo sam kot, mimo że superowy, to czasami potrafi mnie roczarować...siuraniem na przyklad, albo tym, że w momenie potrafi sobie zapomnieć że jest juz kotem domowym i ucieka gdzie pieprz rośnie, chowa sie po kątach...ale jestem cierpliwa, w końcu to dla niego ogromna zmiana byla....teraz jak obserwuję jak wyleguje sie na piernatach, to myślę że jemu też się chyba podoba :)

aneta od zwierzyńca

Post » Sob mar 31, 2007 16:46

zobaczcie jak wygląda teraz kiedyś dziki kot! nawet część łapki nie może spoczywac na ziemi 8)
Obrazek

aneta od zwierzyńca

Post » Sob mar 31, 2007 16:47

A to Titer brykający :)

Obrazek

aneta od zwierzyńca

Post » Sob mar 31, 2007 16:51

a tu czai się diablisko :twisted:

Obrazek

aneta od zwierzyńca

Post » Śro kwi 04, 2007 8:18

Titer śliczny :love:

Jako, że obiecałam kiedyś dawno temu pokazać swoją bestię, oto i jest:
[bestia jest humorzasta, więc strzela miny...]
tu mam dziwną minę
a tu widać oczy...
a tu widać futra całość i kawałek brzydkiej taczki

Zdjęcia badziewie, bo aparat do d... a nie do robienia zdjęć, ale to się zmieni :)
A kocur, w porównaniu do Titera ma znaczny naddatek białego, zwłaszcza na polikach :) Ale ten charakterystyczny zezik :wink: uwielbiam...

tamari

Od: Nie sie 07, 2005 15:12

Post » Śro kwi 18, 2007 7:36

Jaka boska ta Twoja Bestia! Superowy Kotecek, toż to jak brat mojego Titera wygląda....i taki piękny bielutki sliniak na szyjce ma! a zezik - można się zakochać!

aneta od zwierzyńca

Post » Śro kwi 18, 2007 7:38

Titer zwany jest przez nas Manuelem....bo taki Manuel z niego...gdyby mógl, to by tylko smarowal :)
Jak tylko nie może sobie z czymś poradzić to od razu "miauk" taki, że na zawal można paść...a jak spaceruje to wygląda jak "nażelowany amant"!

aneta od zwierzyńca

Post » Śro kwi 18, 2007 7:58

Manuel - to imię bardzo do niego pasuje :D
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro kwi 18, 2007 8:11

A nie ciemnieją wam te koty teraz, bo ja się zastanawiam co się dzieje z Dongi. W zimie grzbiet miała prawie jednolity a teraz jest cała w ciemne plamy (co może być po pchłach). Tylko, że Dongi poza syjamowatym wyglądem jest jeszcze szylkretowa (nietypowe barwy) co zostało potwierdzone, bo urodziła szylkretową dziewuszkę. Mimo wszystko te jej zmiany barwy są dla mnie zadziwiajace.
Teraz:
Obrazek
W zimie:
Obrazek

edit: Skoro już się tak wcięłam to wrzucę fotkę córeczki aby nie było, że przesadzam z tym szylkretem :wink: :
Obrazek

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Śro kwi 18, 2007 8:28

Ale super Dongi wygląda - może postanowila wprowadzić jakąś zmianę w swoim "babskim" wyglądzie! :) W koncu wiosna to najlepszy czas na zmiany!

Futro Manuela tez nieco pociemnialo - caly bialy puch spodni wylzal :evil: (i nadal wszędzie go znajduję) zostaly tylko takie ciemne, sztywne wlosiska..... i lapy razem z ogonem zrobily się prawie czarne....skarpetek oczywiście nie sciągnąl[/list]

aneta od zwierzyńca

Post » Śro kwi 18, 2007 8:33

A tak w ogóle to super że w naszym wątku pojawiają się zdjęcia innych kociastych! jak najbardziej sa one oczekiwane....
Glaski dla Mutka i Dongi....

aneta od zwierzyńca

Post » Czw kwi 19, 2007 10:26

no i Manuel zostal zaszczepiony...w końcu! kamień z serca mi spadl...wszystko przez te robale, ale w udalo się je wyeliminować....i kotecek dal się zaszczepić bez problemu 8O
a ja bylam przygotowana na przeprowadzenie ataku na niego...niepotrzebnie! teraz czekamy dwa tygodnie i doszczepiamy na bialaczkę.....
a tak w ogóle, to od jutra będzie u mnie na tydzień koteczka, którą zlapalam do steryzlizacji w zaawansowanej ciąży i okazala się "baaaaaardzo dzika" więc będzimy szukac jej domku....
Manuel wyjeżdza na wakacje do siostry...

aneta od zwierzyńca

[poprzednia][następna]