W-wa, srebrzysta Żabula - szukamy transportu do Poznania

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon kwi 16, 2007 13:25 W-wa, srebrzysta Żabula - szukamy transportu do Poznania

Witam, znajoma przygarnęła zimą trzy młode kotki, urodzone na terenie zakładu pracy. Dwa kociaki znalazły domy, pozostała śliczna, srebrzyście pręgowana, o miodowych oczach, 9-miesiączna teraz koteczka.

Koteczka jest wysterylizowana, odrobaczona. Ma łagodny charakter, jest towarzyska, lubi ludzi oraz inne koty, nie syczy i nie drapie, bardzo łaknie kontaktu z człowiekiem, chętnie bawi się. Jest zdrowa, zadbana, załatwia się do kuwety, jest bardzo czysta. Obecnie przebywa w warunkach domowych (domek tymczasowy), ale nie może zostać tam na stałe.

Żabula nie może być sama, oczekuje na dobry, ciepły i rodzinny dom.

Telefon kontaktowy komórkowy: 0609 675 266. :D
Ostatnio edytowano Śro kwi 18, 2007 16:50 przez Jaga_17, łącznie edytowano 1 raz

Jaga_17

Od: Czw wrz 22, 2005 17:45

Post » Pon kwi 16, 2007 13:49

Napisz proszę, czy toleruje inne koty, bo na forum większość jakieś koty już ma, poza tym może da radę wstawić jej foto?

Trzymam kciuki :)
Ja+Dorotka+Alusia+Żabula i Krzysia za TM

tantawi

Od: Nie paź 15, 2006 21:15

Post » Pon kwi 16, 2007 14:53

Wstawiam fotkę:
Obrazek

Kicia do niedawna miała dwójkę kocich kumpli, które są już w nowych domkach. Także jest przyzwyczajona do kociego towarzystwa, a nawet można powiedzieć, że za nim tęskni, gdyż w tej chwili jest sama.
Teraz jest spragniona każdego towarzystwa, zarówno kociego jak i ludzkiego, w którym możnaby troszkę na koci sposób "poszaleć". Z pewnością nadaje się do domu z dziećmi. Oczywiście z zastrzeżeniem, że dzieci nie będą jej traktowały jak zabawki, z którą można zrobić wszystko i która ze swojej strony nie ma prawa mieć swojego kociego :cat3: zdania :wink: .

Jaga_17

Post » Pon kwi 16, 2007 17:58

kto pokocha taką sliczną kocią miss :?:

migotka33

Od: Pt lut 23, 2007 19:54

Post » Pon kwi 16, 2007 20:38

rzeczywiście ślicznotka :)

bunkowa

Od: Pt mar 09, 2007 10:31

Post » Śro kwi 18, 2007 8:59

Szukamy transportu Warszawa- Poznań dla Żabuli.

:)

tantawi

Post » Śro kwi 18, 2007 17:17

tantawi :D ....... :dance: :dance2: :dance: Szczęście uśmiechnęło się do koteczki :cat3: .

Bardzo się cieszę, że zdecydowałaś się przyjąć Żabulę.

Czy widziałaś ogłoszenia jopop i Georg-inii w wątku transportowym?
Jopop też szuka transportu do Poznania w połowie kwietnia. Może razem coś da się zorganizować?
Georg-inia jedzie jutro na trasie Łódź - Warszawa - Lódź. Trochę mało czasu, ale gdyby się udało to jeszcze dzisiaj dograć (wspominałaś, że masz w Łodzi koleżankę, która mogłaby wysłać kotkę do Poznania) to byłaby okazja. Chociaż taka kombinowana podróż to większy stres dla kici.

Ponieważ Żabula nie szczepiona, musisz się upewnić, czy osoby biorące udział w transporcie nie miały ostatnio kontaktu z chorymi kotami (głównie chodzi o p.). I gdyby to chodziło o wspólny z transport z jopop - jak się mają sprawy zdrowotne kota, którego Ona wysyła w podróż.

Jeszcze ważna sprawa - transporter, musi być solidny, nie wiem jakim dysponuje p. Basia i jak się z nią w tej kwestii umówisz?

Jaga_17

Post » Śro kwi 18, 2007 17:25

Ja mam transporter, ale nie wiem, wysyłanie go jest chyba trochę bez sensu. Idealnie by było, gdyby jechał ktoś z Poznania do Wawy.
P. Basia mówiła, że ma jakąś klatkę.
Pisałam już do jopop.

Odnośnie Łodzi, koleżanka będzie jechała do Poznania dopiero po 20 maja, właśnie niedawno do niej dzwoniłam.

Ma pewien pomysł, wymaga jednego telefonu. Chwila.

tantawi

Post » Śro kwi 18, 2007 17:35

Niestety, kolega już nie pracuje w Warszawie.

Nie mam więcej pomysłów. P. Basia wspominała o możliwości przesłania Żabulki expresem w klatce, ale ja chyba się na to nie zgodzę. 4 godziny bez opieki, to troszkę za długo.

Zapytałam jeszcze kolegi, którego brat jeździ służbowo po Polsce, może się uda.
I w podróżnika na gronie.net wrzuciłam prosbę także.

tantawi