Ziutka-Bidunia & Dranie, czyli Wielbłąd i koty ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 15, 2007 23:50

Czy Ziutka już wyprana :wink: :?: Szkoda panny, na pewno już zdążyła polubić swoje miejsce na łóżku :wink:
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Nie kwi 15, 2007 23:55

wodę włączyli dopiero po 21, cały dzień sama siedziałam brudna :oops: :twisted: :twisted: i miałam dziś sprzątnąć mieszkanie :roll:
a Ziunia uprana tylko trochę, gąbką :) rozmawiałam z mamą przez telefon i powiedziała, żebym całej Bidy nie moczyła, bo jeszcze się na nowo rozchoruje :roll: przestraszyłam się tej opcji (kolejne 4 antybiotyki, zanim któryś zadziała :conf: ) i wyczyściłam nieszczęśnicę szmatką i gąbką... ale ona i tak dziś nie ma ochoty na spanie na łóżku, bo wybrała budkę na dole drapaka :lol:
mam spory problem z podawaniem jej kupionych wczoraj kropelek, bo od kilku dni żywi się samym suchym :? chyba będę wpuszczać prosto do pyszczka :roll:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pon kwi 16, 2007 8:40

Wielbłądzio pisze:...mam spory problem z podawaniem jej kupionych wczoraj kropelek, bo od kilku dni żywi się samym suchym... chyba będę wpuszczać prosto do pyszczka...

He, he he...Powodzenia...
Ziutka to panienka z charakterem...Co jak sie jej nie spodoba?
Obrazek
czyli Fundusz Ratunkowy Dzidziulca

Kasia C

Od: Wto cze 13, 2006 6:15

Post » Pon kwi 16, 2007 10:14

Ziutka jest grzeczna Kasiu, bardzo... zniosła cztery zastrzyki podawane moją niewprawną ręką, znosi codzienne czyszczenie uszu, podawanie w strzykawce leków... to i kropelki myślę zniesie :wink: bo wieczorna porcja paszteciku znów zaschła w misce, nie będę marnować jedzenia i leku, skoro znów ma ochotę wyłącznie na chrupki
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pon kwi 16, 2007 14:37

Widzę, że Ziutka grymasi, przebiera, wybiera... :wink: To chyba dobry znak...
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Pon kwi 16, 2007 14:54

Wielbłądzio, czasami mam wrażenie że mafia kociarzy jest wszędzie :D I forumowiczów można spotkać nawet przypadkiem na przystanku autobusowym :D Serdeczności od naszych dwóch ex-CK panienek - Merivy i Rozalii (smoliście czarnej i puchatej jak prawie-britek). Trzymamy kciuki i łapki za Ziutę. A jeśli będzie trzeba, to Rozalka wygrzebie parę grosików dla koleżanki po futrze :D

ewa74

Od: Pt paź 06, 2006 10:05

Post » Wto kwi 17, 2007 0:42

ja też się cieszę, że kociarze są wszędzie :lol: bo dzięki temu wiem, że nie tylko ja mam fijoła giganta, nie tylko ja latam w nocy po śmietnikach i piwnicach, nie tylko ja mam w mieszkaniu sodomę i gomorę, nie tylko ja od trzech lat nie byłam na wakacjach... a nawet, że są jeszcze gorsi obłąkańcy niż ja :wink: , co to mają więcej niż osiem własnych Darmozjadów :mrgreen:
a najfajniej to jest na Białobrzeskiej: wchodzę i łypię ukradkiem po poczekalni - kto tu może być z forum, a kogo jeszcze nie znam 8)

Stokroteczka-Bidula bez oporów połknęła krople zaraz po scanomunie - i przy tym pozostaniemy, bo pasztecikiem i dziś wzgardziła :roll: zjadła za to pół miski suchego i całą jogurtu (nie pisałam chyba, ale Ziutka bardzo lubi jogurt nat. i maślankę :) ), więc apetyt ma - tylko pasztecik się najwyraźniej przejadł :wink: a kawałki w sosie czy galaretce w ogóle jej nie idą, prawie że od 'nowości' :roll:

dziś Ziunia śpi znowu w budce, nie na łóżku. nie wiem, czy chodzi o to, że Bimbo ją z łóżka wygania :twisted: (bo zazwyczaj to jest JEJ łóżko, ewentualnie jeszcze czasem moje, ale nikogo poza tym :wink: ), czy sama woli teraz budkę... ale jak będzie miała ochotę to niech już wraca, trudno :wink: trochę ją przetarłam gąbką, a resztę sama widać wylizała, bo już na szczęście nie śmierdzi :roll:

Wielbłądzio

Post » Wto kwi 17, 2007 5:44

Wielbłądzio pisze:bo zazwyczaj to jest JEJ łóżko, ewentualnie jeszcze czasem moje

:D
Ja tak mam z jogurtem...Lyzeczka dla scurka, jeszcze jedna lyzeczka, jeszcze jedna...No tak, ja moge sobie wylizac kubeczek...
Obrazek
czyli Fundusz Ratunkowy Dzidziulca

Kasia C

Od: Wto cze 13, 2006 6:15

Post » Wto kwi 17, 2007 15:07

A dziś kto gdzie spał? :lol:
(teksty coraz bardziej nieprzyzwoite na tym forum) :wink:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto kwi 17, 2007 23:20

Ziutka w budce, Bimbolaj jak zwykle na mojej twarzy :roll: , Ropucha jak zwykle w okolicach kolanowych :) no i robi się mały problem, bo do małego pokoju zaczyna dobijać się (i wkradać :wink: ) czwarta puma, Maciuś :wink: nie wiem, co to za prawidłowość, że mam całą 'czerń' na noc zabierać z sobą :roll: :wink:
rzuca mi się na mózg, doszczętnie :oops: wieczorem trzymałam Mumijkę (bo owiniętą w ręcznik jeszcze po podawaniu leków) na rękach z godzinę, siedziałam na podłodze i coś do niej ględziłam przez tę godzinę :wink: zmęczona jestem, nie wiem, czego się nasłuchała :oops:

Wielbłądzio

Post » Czw kwi 19, 2007 1:17

nikt dziś do nas nie zajrzał :(
a ja chciałam Wam powiedzieć, że przyłapałam dziś Ziutkę na... bieganiu i skakaniu :lol: :!: może to trochę niezdarne w jej wykonaniu, i tylko przez chwilkę, bo chyba szybko się zmęczyła... no ale zawsze :D
suche jedzonko pochłania jak maszyna :wink:, jogurcik zresztą też, tylko mokrego coś ostatnio nie chce :? ale wcale się tym nie martwię, bo jak wezmę Ziulę na ręce, to czuję, że zrobiła się... zwyczajnie ciężka :wink: moim zdaniem waży już jakieś trzy z hakiem...

Wielbłądzio

Post » Czw kwi 19, 2007 7:51

Jak to nikt nie zagląda??!!!!!!!! :D Kciukasy za Ziutę :D Wszystkie Ziuty to fajne koty :D Wiedziałam, że będzie dobrze!

ewa74

Od: Pt paź 06, 2006 10:05

Post » Czw kwi 19, 2007 19:49

Faktycznie ostatnio nie zaglądałam, siła wyższa - komputer odmówił dalszej współpracy :evil: Jak dopadnę gdzieś gościnnie to zaglądam i oczywiście cały czas trzymam :ok: :ok: :ok:
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Czw kwi 19, 2007 21:14

No, Wielbłądzio, trzy z hakiem? To żeś ją upasła...

A tak BTW, to gdzie śpi reszta stada? Tylko czarne ma radość z tego życia? To jest dyskryminacja rasowa!!!
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw kwi 19, 2007 23:40

Agneska pisze:No, Wielbłądzio, trzy z hakiem? To żeś ją upasła...

A tak BTW, to gdzie śpi reszta stada? Tylko czarne ma radość z tego życia? To jest dyskryminacja rasowa!!!

Hihihi :lol:
"Przyganiał kocieł garnkowi" :ryk:
A mnie Wielbłądzio poucza, że trzeba Czekoladkę odchudzić :lol:
Jak się dziś miewa Gwiazdka? Już sie chyba całkowicie "rozpięła" :wink:
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

[poprzednia][następna]