Rośnie ale nie aż do tego poziomu..... Rośnie też przy nieodpowiedniej karmie. Jest jeszcze jedna różnica- kreatynina wtedy rośnie ale sama- bez mocznika. Miałam takie wyniki u Denisy. Od listopada minęło pół roku. Kurczę- to krótko jak na taką zwykłą niewydolność.... Czyli chyba jednak polekowa..... Kaszmir dostaje tyle tego wszystkiego, że pewnie działa to nefrotoksycznie. Co generalnie nie byłoby takie złe (ostra polekowa niewydolność rokowałaby dobrze). Tylko martwi mnie to, że Kaszmir miał od dłuższego czasu objawy klasyczne tylko nikomu by do głowy nie przyszło wiązać je z nerkami..... Te zmiany apetytu, wymioty, osowiałość, chudość, odwodnienie. Wszystko wymienione na stronie vetopedii. Klasyka po prostu. Nie wiem niestety jak długo od pojawienia się tej ostrej niewydolności rokowania są dobre...
Siean- zapewniam Cię, że shar peie mają wolnej skórki duuuużo więcej

Przy nich koty mają obcisłe kombinezony

Co nie zmienia faktu, że wystarczy trochę wolnej przestrzeni
Femko- dopiero uszkodzenie 50% komórek nerek odbija się w wynikach badań (mocznik, kreatynina). Wcześniej może być zmniejszony ciężar moczu. Ale chyba nie przy 25% tylko bardziej 45%

Czy robiłaś usg i po tym stwierdzono uszkodzenie czy jakoś inaczej wet to stwierdził?
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.
Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker