Agata_2 pisze:Ale po za tym nigdy by nie dali 130 zł za sterylkę.
A teraz varia i Pleiades mają to sfinansować?
Zabrać kotkę, wysterylizowac i odwieźć do domu?
Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Agata_2 pisze:Ale po za tym nigdy by nie dali 130 zł za sterylkę.
Kasia D. pisze:Agata_2 pisze:Ale po za tym nigdy by nie dali 130 zł za sterylkę.
Bo?
Karolka pisze:Kasia D. pisze:Agata_2 pisze:Ale po za tym nigdy by nie dali 130 zł za sterylkę.
Bo?
Ja się nie dziwięJa z własnej kieszeni sfinansowałam sterylkę Nuśki, gdy miała ropomacicze. Mama nie dała grosza, bo to MÓJ kot.
Agata_2 pisze:Karolka pisze:Kasia D. pisze:Agata_2 pisze:Ale po za tym nigdy by nie dali 130 zł za sterylkę.
Bo?
Ja się nie dziwięJa z własnej kieszeni sfinansowałam sterylkę Nuśki, gdy miała ropomacicze. Mama nie dała grosza, bo to MÓJ kot.
ropomacicze - co to?
Karolka pisze:Ropomacicze powstaje m.in. na skutek podawania blokujących zastrzyków hormonalnych, albo tabletek. Bywa otwarte - gdy ropa wylewa się z pochwy kotki, wiec można w porę kotkę uratować, albo zamknięte, gdy się nie wylewa - bardziej niebezpieczne bo nie widać.
Nuśka po 2 zastrzykach hormonalnych dostała ropomacicza otwartego.
Agata_2 pisze:Qrcze!! Kasi kotka brała tabletki żeby nie miała kociaków (2 razy dostała)... może dostać tą chorobę?
XAgaX pisze:Agata_2 pisze:Qrcze!! Kasi kotka brała tabletki żeby nie miała kociaków (2 razy dostała)... może dostać tą chorobę?
KAŻDA niekastrowana kotka może zachorować, i prawdopodobnie zachoruje. Oczywiście nie muszę chyba przypominać, że lepsze tabletki niż porody, także dla samej kotki?
Agata_2 pisze:Kotka nie urodziła
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości