Ziutka-Bidunia & Dranie, czyli Wielbłąd i koty ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 11, 2007 0:18

Wielbłądziu, tym razem za Ciebie :ok: A Ziutka, skoro już się zadomowiła, szybciutko wróci do zdrowia 8)
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Śro kwi 11, 2007 23:54

Ziutko, na czwartej stronie domku nie znajdziesz. Hop na pierwszą :wink:
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Czw kwi 12, 2007 1:20

okupacja wyrka trwa 8)
poza tym zauważyłam, że Ziuli zrobiło się... coś jakby dwa razy tyle :wink: :D futerko nadal zmierzwione i miejscami łyse placki, ale tu gdzie jest, powoli zaczyna się błyszczeć :) zobaczymy, jak pójdzie nam leczenie tego zapalenia skóry (w sobotę powinnyśmy dostać jakieś leki)... a potem (bo jednocześnie pewnie też się nie da) dziąseł i ząbków... ciekawe, za ile (czasu i pieniędzy :? ) Ziu będzie się już w pełni nadawała do adopcji... bo jeszcze i sterylka przed nią...
na razie pieniądze są...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Czw kwi 12, 2007 7:08

Tak, tak...Ziuteczka to dzielna dziewczynka...
Obrazek
czyli Fundusz Ratunkowy Dzidziulca

Kasia C

Od: Wto cze 13, 2006 6:15

Post » Pt kwi 13, 2007 3:33

Ziutko zdrowiej i piękniej, a domek sam cię znajdzie :wink:
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Pt kwi 13, 2007 6:56

wczoraj nie udało mi się tu dostać, bo w godzinach nietoperzy :wink: forum padło...
ale Bidunia ma się całkiem całkiem, świeżo wyprane i wypłukane w lenorze kocyki bardzo jej odpowiadają :wink: , a w dodatku zasmakowała w jogurcie naturalnym 8)
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pt kwi 13, 2007 8:12

Podnosimy do góry i zapraszamy na bazarek
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2171414#2171414

Obrazek

Wielbłądzio jesteś :aniolek:
Lucynka+ Lisek, Prozac, Rysiek, Kitka, Misia oraz za TM: Kota, Ptyś, Czika, Fredzio, Piracik, Imbir,Pysia, i Borysek/jedyny mój piesek/

Lucynka

Od: Czw sie 05, 2004 21:21

Post » Pt kwi 13, 2007 8:28

To już chyba pora, żeby przestać nazywać ją Bidunią :lol: Zaraz będzie całkiem poważną Ziutosławą :wink:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt kwi 13, 2007 21:56

oj, na razie to jeszcze jest Bida :? futerko nastroszone, pod futerkiem ranki, w pyszczku chore dziąsła... i te wielkie okrągłe oczyska, a łepek nieduży i pociągły :wink: zresztą jak mówię 'Biiiida', to ona od razu 'mrrr', na 'Ziutkę' tak nie reaguje :wink:
...i tak oto klatka stała się całkiem niepotrzebnym meblem, chyba ją już złożę i wyniosę do piwnicy :) mała nie daje się już zamykać, od razu zaczyna kopać w szmatkach, przewraca wodę, płacze... łóżko jest zdecydowanie wygodniejsze :D

Wielbłądzio

Post » Pt kwi 13, 2007 22:48

A może jakieś nowe fotki by się znalazły? Najlepiej na piernatach :wink:
.
.

Obrazek

www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Post » Nie kwi 15, 2007 0:52

na fotki to musi przyjść ktoś z aparatem, a ja w najbliższym czasie nie będę miała czasu na gości :( :oops:
niestety, dziś Ziunia musiała wrócić do klatki, a jutro czeka ją przymusowe pranie :roll: ale o tym za moment...
dostała na tę skórę jakiś zastrzyk, podejrzewam, że steryd, bo po tym jednym ma być lepiej i podobno nie trzeba więcej. zobaczymy... poza tym kupiłam jej kropelki na skórę i sierść, żeby tylko jeszcze zechciała nie marnować połowy jedzonka, z którym je będę mieszać :roll:
a siedzi w klatce, bo... no cóż, Ziutka bardzo boi się wychodzić z domu... przypuszczam, że ona myśli, że już ma tu dom i przy każdym wyjściu wydaje jej się, że go straci :( najpierw przeraźliwie płacze w transporterku, a potem... potem robi śmierdzący prezent :roll: :twisted: co gorsza, robi go nawet na raty :roll: dziś pierwsza rata była już na przystanku (szczęście w nieszczęściu :roll: przynajmniej zdążyłam wyrzucić, zanim wsiadłam między ludzi :twisted: ), ale za wcześnie - jak się okazało - odetchnęłam wtedy z ulgą, druga późniejsza 'porcja' została dokładnie rozdreptana po całym transporterze :roll: :evil: :twisted: wyobraźcie sobie: trzymać jedną ręką wyjętą na chodnik Ziutkę, a drugą usiłować choć trochę wyczyścić dokumentnie zas.... kontener :roll: czysta rozkosz :twisted:
niestety pomimo moich starań Ziunia dotarła do weta okrutnie śmierdząca :oops: a po przyjściu do domu nie miałam odwagi wypuścić jej na łóżko :roll: dlatego jutro chyba pranie...
bonne nuit 8)

Wielbłądzio

Post » Nie kwi 15, 2007 8:08

Oj tam, Wielbłądzio, koopa to samo życie a wet też człowiek :wink: 'Smród nie dym, w oczy nie gryzie' - to porzekadło mnie zwala z nóg, ale coś w tym jest... Wypierze się, wywietrzy i już... Już czyli z powrotem do łóżeczka :wink:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie kwi 15, 2007 14:22

najpierw muszą mi włączyć wodę, bo siedzimy od rana bez :twisted: :twisted: :twisted:

Wielbłądzio

Post » Nie kwi 15, 2007 21:26

Wielbłądzio pisze:najpierw muszą mi włączyć wodę, bo siedzimy od rana bez :twisted: :twisted: :twisted:

Mam nadzieję, że wodę już włączyli i Ziutka po kąpieli, świeżutka i pachnąca już w pościeli! :wink:

Lotta

Od: Śro sie 10, 2005 16:31

Post » Nie kwi 15, 2007 22:00

Omalo nie obudzilam córki jak zaczelam czytać o tym brudzeniu, a już PŻ opowiadałam historię na raty bo za każdym razem dusiłam się ze śmiechu :P

aga777

Od: Czw mar 08, 2007 11:32

[poprzednia][następna]