Ziutka-Bidunia & Dranie, czyli Wielbłąd i koty ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 05, 2007 11:16

O boziulku czytam ten Ziutkowy wątek i łezka się w oku kręci, przecież ona musi znaleść kochający domek, ale szczeście jest to że jest u Ciebie :1luvu:

migotka33

Od: Pt lut 23, 2007 19:54

Post » Pt kwi 06, 2007 0:25

Agnesko, gadatliwa to ona była prawie że od pierwszego dnia u mnie :) zobaczyło biedactwo, że się nią interesuję - że jakimś cudem stała się dla kogoś ważna - to i gada, gada, gada... może chce tylko o sobie przypominać, a może opowiedzieć mi historię swojego życia... :wink:

niestety, tych nowych rozdrapanych ranek pod futerkiem jest dużo :( :( :( i co gorsza, Ziutka cały czas się drapie, czyli nic dziwnego, że są :( dziś nie dałam rady, ale jutro zadzwonię zapisać ją znów do dermatologa: tym razem będzie już można podać lek przeciwzapalny (na tę skórę i chyba na dziąsła też :? )...
i jeszcze jedno coś, też niewesołe :? małej dość często zdarza się zwymiotować niepogryzionym pokarmem (chrupkami) :( na początku myślałam, że łyka jedzenie tak szybko ze strachu, że ktoś jej je zaraz sprzątnie (vide inne silniejsze koty) i że jak już zorientuje się, że teraz nie się czego bać, to problem zniknie. niestety, nie zniknął... dziś wymiotowała dwa razy, jak zwykle: połkniętymi w całości chrupkami :? próbowałam dawać jej już różne drobniejsze: kitten (na razie jest niewysterylizowana), hipoalergiczne RC, tego hillsa, którego dostała w posagu :wink: - ale znacznie bardziej smakuje Bidzie Royal sensible albo outdoor, jeden i drugi ze średniej wielkości granulkami, zdecydowanie wymagającymi pogryzienia :roll:
zastanawiam się, czy może Ziutka czasami nie gryzie z powodu bólu dziąseł :? tak czy inaczej są do leczenia :?

tyle na dzisiaj
prosimy o dużo cieplutkich myśli, żeby się jeszcze coś następnego nie okazało :roll: bo czy to nie za dużo nieszczęść jak na jedną malutką Ziutkę :( ?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt kwi 06, 2007 0:30

Wielbłądzio pisze:bo czy to nie za dużo nieszczęść jak na jedną malutką Ziutkę :( ?

Za dużo, stanowczo za dużo. Ale wierzę, że miłość czyni cuda, a u Ciebie Wielbłądziu miłości na pewno Ziutce nie brakuje. Ziutka wydrowieje!

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Pt kwi 06, 2007 17:02

dzisiaj jesteśmy wcześniej :)
Bidunia od rana śpi w budce drapaka, a Bimbo nawet nie zwraca na nią uwagi :wink: dziwi mnie trochę, że Ziutce nie chce się nawet pozwiedzać, pooglądać nowej przestrzeni: wypuszczona z klatki lokuje się od razu albo w tej budce albo pod łóżkiem i siedzi tam dotąd, dopóki jej nie zawołam :?
jesteśmy już zapisane do dr. Dembele na następną sobotę, oby pomógł i z tą skórą :ok:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pt kwi 06, 2007 23:39

nikt do nas nie zagląda :( ?
a Bidunia tak bardzo potrzebuje ciepłych myśli...

Wielbłądzio

Post » Sob kwi 07, 2007 0:25

jest jaks poprawa u maleńkiej?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob kwi 07, 2007 0:50

Pewnie nie gryzie i ostre chrupki podrażniają żołądek :roll: Oby nie to samo co u Biedroneczki :(
Te ranki mogą wskazywać na alergię pokarmową. Oj za dużo na jedna małą Ziutkę, za dużo. Ale nie ma wyjścia- zaciąć zęby i do przodu. Kiedy wreszcie sie namierzy wroga, to będzie połowa sukcesu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Sob kwi 07, 2007 22:02

nie mogę się doczekać, kiedy z Ziuli wyrośnie łabądek...
średnio jej na razie idzie :roll: : chuda Bida na chybotliwych nóżkach, ze zmierzwionym futerkiem i rankami pod nim, ciut zasmarkana (i tak już widać musi pozostać), dość często nietrafiająca do kuwetki... :( najpiękniejsze są w Ziutce zdecydowanie oczy, takie mądre, cierpliwe, wyczekujące... żebrzące o każdy dotyk... jaka ona jest inna niż te moje rozbestwione tłuste Darmozjady :twisted: ...

Wielbłądzio

Post » Sob kwi 07, 2007 22:23

Wielbłądzio, będzie dobrze, moze już niedługo

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie kwi 08, 2007 18:34

dziś u nas chyba bez większych zmian... ale nie jestem pewna... kocia znów jakoś pokichuje i świszcząco oddycha, boję się, że to nawrót kataru :( jakby nie wystarczyło to, że ja jestem chora w same Święta :twisted:

Wielbłądzio

Post » Pon kwi 09, 2007 19:44

Wielbłądzio, Ziutka też wkrótce zostanie rozbestwionym tłustym darmozjadem - daj jej jeszcze tylko troszkę czasu :)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon kwi 09, 2007 21:52

już nawet poczyniła pierwsze kroki :wink:
dziś była u mnie mama, w związku z czym większość dnia spędziłam w dużym pokoju. w małym została Bimbo i wypuszczona z klatki Ziunia. mama po jakimś czasie weszła tam i co...? 'ale bezczelna ta Twoja Bida' - mówi. idę, patrzę... a Bida rozciągnięta na łóżku na kocu :D nigdy wcześniej nigdzie nie wskakiwała... w dodatku do dziś nie została uprana ze schroniskowego brudu i kilku (śmierdzących :? ) transportowych przygód :roll:
przed chwilą zajrzałam do sypialni: znów wskoczyła... ciekawe, czy będę dziś spała już z trzema kotami (Ropulka muszę wpuszczać na noc do siebie, bo płacze i mnie szuka) :wink:

Wielbłądzio

Post » Wto kwi 10, 2007 8:50

I jak? Ile kotów się mieści do łóżka? :lol:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto kwi 10, 2007 22:12

trzy :D
Ropcio tradycyjnie w kolanach, a dziewczyny jedna obok drugiej przy mojej głowie :) powiem więcej: Ziutka okupuje dziś łóżko przez cały dzień, przegoniła chyba nawet z niego Bimbo, bo Bimbo poszła do swojej leżanki na szafie (że woli łóżko, to wiem na pewno :wink: )... A Ziunia ma minę: 'no moja będzie ta duża leżanka, nooo...'
zbądźmy milczeniem fakt, że Ziu jak dotąd nadal nie została uprana :roll:
zlisiła mi się ta Bida :wink: i nie daje już się więzić w klatce, od razu drapie, rozkopuje koc i ręczniki, wylewa wodę...
ranki na skórze niestety nadal spore, mała wytrwale je rozdrapuje :roll: kataru zostało ciut ciut i tak już chyba musi zostać... a żeby nie było nudno, to teraz ja mam grypę albo jakieś inne świństwo :twisted:, a ja, w przeciwieństwie do Ziutki, nie mogę sobie w spokoju leżeć i zdrowieć :roll:
znów dziś kupiłam dla niej jakieś przysmaczki :wink: , wyrodna matka jestem, moje Dranie takich nie dostają :oops:

Wielbłądzio

Post » Wto kwi 10, 2007 22:32

:D :D :D
A tak się martwiłaś, że tylko leży, smutna taka........ :wink:
Chciałaś, to masz 8) Ziutka stwierdziła :" No to jesteśmy w domu" :lol:
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

[poprzednia][następna]