Sonia i Otis - część II.Nowiuśkie foty str.96

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 04, 2007 20:25

No..na to wygląda, że z jajami :wink: to i pomalować będzie co.... :lol:
Dziś postanowiłam, że idę wcześniej spać, po prostu dopadło mnie chyba wiosenne przesilenie...a jutro też będzie dzień...

I jeszcze dodam, że kupiłam sobie w poniedziałek śliczną sukienkę na okoliczność bycia mamą chrzestną Basi...

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Śro kwi 04, 2007 20:31

izaA pisze:I jeszcze dodam, że kupiłam sobie w poniedziałek śliczną sukienkę na okoliczność bycia mamą chrzestną Basi...
a pokaż :)

kaa7

Od: Śro cze 21, 2006 15:55

Post » Śro kwi 04, 2007 20:36

Pokażę po 15 kwietnia, bo będzie falstart...Na pewno będzie mnóstwo zdjęć i zaprezentuję się Wam w pełnej okazałości i Basieńkę też oczywiście...no i dodam jeszcze, sprawia mi to niewątpliwą satysfakcję, że po urodzeniu trójki dzieci i mając te trzydzieści parę lat na karku, kupiłam najmniejszą sukienkę w sklepie, rozmiar XS, a kobietka nie mogła wyjść z podziwu i się dopytywała, czy aby chora na coś nie jestem 8)

izaA

Post » Śro kwi 04, 2007 20:39

XS? Jezusicku, to dla mnie niedoscigłe 8O Zazdroszcze - rozmiaru bo sukienki nie widzialam 8)
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Śro kwi 04, 2007 21:00

Wbrew pozorom najlepiej być przeciętnym. Jak wchodzę do sklepu i widzę wszystko w rozmiarach od 40 do 42? To załamka. Rozmawiam z babeczką, a ona na to, że jakby przywiozła 36 to by sie nie sprzedało... :(

Ja na ogół ubieram się w lumpeksach. Mam kilka ulubionych miejsc i wygrzebuję okazje. Ale jak w tym roku przejrzałam szafę, to te eleganckie - wszystkie wiszą na mnie jak na wieszaku...

Nigdy w swoim życiu nie ważyłam tyle co teraz, odkąd pamiętam, czyli od liceum, nie miałam tak niskiej wagi, no i nie pamiętam czasów w rozmiarze 36 :wink: Wszystko przez TŻ-ta i nowy tryb życia...bywają dni, że drugi posiłek jem o 16.00 :oops: Ja żywieniowiec, skandal!!!!
A z powodu Piotrka nie ma ci u nas w ogóle białego pieczywa, białej mąki. Skończyły się placki ziemniaczane i ziemniaki w każdej postaci. Króluje Montigniac i chyba już wszyscy do tego przywykli :lol: Problem w tym, że jemy tak samo, a tylko ja chudnę...aż się ginekolog ostatnio dopytywał, co ja taka zapasiona jestem...powiedziałam mu, że prowadzę zdrowy tryb życia...jakoś się tak dziwnie uśmiechnął...a tu zbliża się sezon rolkowy i znów będziemy ćwiczyć talię osy :wink:

izaA

Post » Czw kwi 05, 2007 8:00

Tak , jak mówiłam, dziś znów jest dzień, słoneczny i zimny, co tam...

A koty od rana mobilizują mnie do pracy :lol:

Tyle koszul do prasowania - pomogę Pańci

Obrazek

Otis Leniwy Pierwszy - z tyłu ostatnie brudne okno w domu :oops:

Obrazek
Ostatnio edytowano Czw kwi 05, 2007 8:08 przez izaA, łącznie edytowano 1 raz

izaA

Post » Czw kwi 05, 2007 8:02

U was tez tak zimno?ma byc podobno 15 stopni a teraz na termometrze jest -2 :twisted: jak ja nie lubie zimna :crying:

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Czw kwi 05, 2007 8:07

U nas jest + 4, ale ma być tylko 8 :roll: ale słoneczko świeci, więc nie narzekam :P miał padać deszcz ze śniegiem...

izaA

Post » Czw kwi 05, 2007 9:59

IzaA jak ja zazdroszczę ci takiej figury :evil: :oops:
U nas w sumie trochę cieplej ale wyjście na zewnątrz niestety do przyjemnych nie należy

A Otisek jest piękny :balony:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Czw kwi 05, 2007 10:27

czarna.wdowa pisze:A Otisek jest piękny :balony:

Piękny i leniwy :twisted:

Ciasto kruche na mazurki zagniecione i spoczywa w lodówce...lecę sprzątać dalej...wszystko jak nigdy dotąd robię w asyście...oj nie wyśpią się dziś kotecki :twisted:

izaA

Post » Czw kwi 05, 2007 12:30

Oj msciwa maja pania 8)

kasia essen

Post » Czw kwi 05, 2007 12:34

W dzień się może nie wyśpią, ale za to w nocy będą grzeczne jak nigdy :wink:

Jeśli chodzi o rozmiar, to ja zależnie od sklepu mam XS-S.
Największą frajdę sprawiają mi wyprzedaże - zwykłej M-ki nie uświadczysz,
a ubranka na krasnala wiszą do ostatecznych przecen.
I tak w tym roku kupowałam markowe koszulki po 3.99 :twisted:

A Otiś :love: jak zwykle

kaa7

Od: Śro cze 21, 2006 15:55

Post » Czw kwi 05, 2007 12:47

a ja mam rozmiar 38,sadze ze najczesciej kupowany bo na wyprzedazach rzadko go widac :roll:

kasia essen

Post » Czw kwi 05, 2007 16:45

Hmmm, ja mam w zależności od sklepu 36-38 (np. zauwazylyscie, ze w H&M zawsze większe wypadają? Na jakieś chyba skandynawskie Horpyny te rozmiarówki... :twisted: ), ale teraz ciężkie to lato będzie, bo jestem w ciąży :D i już żadne spodnie czy spódnice na mnie nie pasują... i niektóre bluzki koszulowe też już nie... :oops: ale co tam... za rok się wystroję... pańcia z wózeczkiem bedzie na spacerki jeździć, a po obu stronach koty na smyczy :lol:

IzaA, jak ja Ci zazdroszczę, że masz już na świecie trójkę dzieci :D To wszystko dopiero przede mna - ale dwa koty już mam :wink:

W ogóle świetny Twój wątek, taki cieplutki i rodzinny :!: I fajnie, że momentami taki off-topicowy, dygresje się robią jak w "realnej" rozmowie... Czytam oba wątki po kawałku od jakiegoś czasu :oops: I jakkolwiek zachwycam się oryginalnością Otisa, to Sonia byłaby moją faworytką, gdybym miała np. głosować :)

Pozdrawiam cieplutko z Pyrlandii - dziś u nas tyż arktycznie...
My angels with fur: Diduś za TM :(, Sheila i Emi
Obrazek Obrazek Obrazek

Nellie

Od: Śro lip 12, 2006 21:18

Post » Czw kwi 05, 2007 22:00

Fakt, w H&Mie są zawyżone rozmiarówki w porównaniu do innych sklepów, co mnie akurat szczególnie nie przeszkadza :D

Dawno mnie tu nie było, ale powróciłam, bo ciągnie mnie do Otisa, Soni, Izy i całej rodziny. Bo ten wątek naprawdę fajny jest, przyjazny i taki ogólnie super 8)

Mówiąc szczerze, to jednak Boże Narodzenie ma jakąś taką bardziej podniosłą atmosferę niż Wielkanoc (przynajmniej u nas w domu). I nie chodzi już o prezenty, ale tak jakoś... bo ta choinka, i wieczerza wigilijna bardziej nastrojowa niż śniadanie wielkanocne, i kolędy są, i śnieg piękny za oknem.

A tak na marinesie, to wróciłam niedawno ze szczecińskiej wystawy i wiecie jak mi się chciało śmiać, jak Iza pisała kilka stron wcześniej o innej wystawie i o tym, że o mało się nie dokocili devonkiem... bo ja też o mało się nie dokociłam devonem :lol: Był taki sliczny Ferduś, kilkumiesięczny, rozrabiaka, wesołe kociątko, za 2 000zł. Zauroczył mnie, ale go nie wzięłam, bo nawet nie byłam przygotowana (mieszkam w okolicach Lublina, a nawet transporterka nie miałam żeby go ew. przewieźć, poza tym rodzina mogła by mieć pewne "ale")
Po prostu Ania jestem :wink:

DamaKier

Od: Pon gru 26, 2005 23:02

[poprzednia][następna]