Proszę o kciuki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mahob pisze:Jutro sterylka Soni. O ile wszystko dobrze się ułoży, a mam taką nadzieję.
Proszę o kciuki
berni pisze:ja tak mocno tzrymałam kciuki za sterylkę ze aż nie mogłam nic napisać![]()
berni pisze: U Dżagi kaftanik działał wybitnie przeciwruchowo, wogóle nie chodziła tylko leżała na poduszce...za to w momencie kiedy go ściągałam zycie w nią wstępowało![]()
Jakby Sonia nie załatwiła się przez dwa dni to mzoe jej podać parafinkę, nada poślizg...
i znowu przyklad z mojej Dżaginie załatwiała się trzy dni po zabiegu, mimo podania parafiny. Wet powiedział zebym ściągła z niej kaftanik na chwilke. I faktycznie ściaglam kaftanik, pobawiłam się chwilkę z nia a Dzaga w ciągu 10 minut była w kuwecie...
carmella pisze:Madziu, kota starszego niz 3 miesiace wystarczy zaszczepic raz, potem za rok, a potem - jezeli nie wychodzą - to za dwa, moze byc do 3 lat.
carmella pisze:
Jezeli Kicia rozlizuje ranke załóż jej kaftanik lub kołnierz. Kot wyglada załośnie, jest obrażony, ale czasami trzeba i już. Ja odpuścilam Kasi - kotce tymczasowej i doszło do zakażenia, był ropień , który pękł (i tak dobrze, że podszedł pod skóre i pękł na zewnątrz, a nie gdzieś w środku), była dziura wielkości 5 zł i dodatkowe jeżdzenie do weta na czyszczenie tego i zastrzyki.
Lepiej przeczekać kilka dni nieszcześcia kotki w kołnierzu i potem miec spokój.
mahob pisze:carmella pisze:Madziu, kota starszego niz 3 miesiace wystarczy zaszczepic raz, potem za rok, a potem - jezeli nie wychodzą - to za dwa, moze byc do 3 lat.
Pamiętam Twoje wskazówki co do szczepień. I tak mi się wydawało, że nie potrzeba doszczepiać, jeśli kot jest już kilkumiesięczny. Tylko mi troche namieszali u weta![]()
Ale w takim razie będę szczepić najwcześniej za rok.
Nie pamiętam już co pisałaś o szczepieniu przeciw chlamydii. Bo Sonia dostała Fel-o-vax IV - bez białaczki ale z chlamydiozą. Na stronie VetSerwisu nie polecają szczepienia na chlamydiozę - znalazłam to niestety po fakcie![]()
Zastanawiam się czy w przyszłości nie poprosić o szczepionkę bez chlamydiozy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Silverblue i 35 gości