Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Chilli pisze:Ludzie - przeciez wiadomo juz, ze dotyczy to tylko karmy dostepnej w USA.
Pedro pisze:Na stronie http://www.hillspet.com/menu_foods/Menu ... _en_US.htm podaja ze karmy m/d sa zatrute ale wczesniej widzialem ze inne bytowe tez.
Pedro pisze:Icicle co masz na mysli piszac ze kupowali gluten u tych samych braci? Czy masz namysli ze stosowali ten sam gluten do wszystkich karm ktore sprzedaja?
Sylwka pisze:Ja mam Hillsa d/d produkowanego we Francji ale na szczęście to karma dla alergików o bardzo ograniczonej ilości składników i jako źródło białka jest tylko ekstrakt białkowy z grochu i dziczyzna. Mam nadzieję, że tego grochu nie sprowadzają z Chin.
Dark Lord pisze:A nie lepiej kupować Acanę i Orijena, które nie zawierają glutenu, zbóż czy co tam![]()
Dark Lord pisze:A nie lepiej kupować Acanę i Orijena, które nie zawierają glutenu, zbóż czy co tam, a najlepiej futra karmić domowym żarłem a nie tym sztucznym badziewiem, w którym nie wiadomo co jest i nie ważne czy z górnej pólki czy z dolnej.Spora część kotów choruje na nerki i inne świństwa spowodu karmienia ich tzw. zbilansowanym ,gotowym żarciem, założę się o milion dolców, że tak jest.
Beata pisze:Dark Lord pisze:A nie lepiej kupować Acanę i Orijena, które nie zawierają glutenu, zbóż czy co tam, a najlepiej futra karmić domowym żarłem a nie tym sztucznym badziewiem, w którym nie wiadomo co jest i nie ważne czy z górnej pólki czy z dolnej.Spora część kotów choruje na nerki i inne świństwa spowodu karmienia ich tzw. zbilansowanym ,gotowym żarciem, założę się o milion dolców, że tak jest.
ale sa koty, ktore od dziecinstwa jadaja tylko suche, i to wybrane]
moja Daisy np
i prosze, nie pisz mi o przegladzaniu kotow, itd - ona opocz suchego jada czasami: sok pomidorowy i wedzona makrele![]()
a domowego moje nie chca jesc i juz - ze wzgledu na ich rozne problemy zdrowotne nie stac mnie na sprawdzenie, czy po 2-tygodniowym przeglodzeniu by im przeszlo![]()
to co proponujesz???
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510, Paula05 i 71 gości