Toruńskie koty- 10 już uratowanych :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 17, 2007 20:44

dziewczyny, a tej pani z hotelu nie mozna podejsc wlasnie od strony gosci, ale w drugą stronę? W sensie, że do recepcji fundacja daje jej pięknie oprawione podziękowanie za pomoc i za wspomaganie kotów itp, może nawet puszkę w recepcji, jeśli ktoś z gości zechciałby kotom pomóc - wystawę zdjęć i info, że pomaga hotel w adopcjach.

wiem, ze my jestesmy ogolnie dziwni, ale ja bym sie chetnie w takim hotelu zatrzymala. Moze by chcieli sobie akcję PR zrobić? Tylko jakiś ładny projekt budek i, jak piszecie, sprzątanie tyłu zaproponować?
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, oni żują pszczoły.

sibia

Od: Śro gru 07, 2005 17:15

Post » Sob mar 17, 2007 23:36

Sibia, dobry pomysł. Jeśli chodzi o sprzątanie, to deklaruję chęć aktywnego udziału, jeśli tylko będę mieć wolne akurat.

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Nie mar 18, 2007 12:31

pierwszym krokiem bedzie zawiezienie worka karmy dla kotów do hotelu i prośba o regularne dokarmianie. Następnie będzie trzeba cos wymysleć, żeby na te budki sie zgodziła. Konrad mógłby jakieś ładne budki zaprojektować.
Ostatnio byłam tam w piatek i koty nie były bardzo głodne, wiec może zaczęły troche wiecej jedzenia dostawac.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Wto mar 20, 2007 22:46

Wizyta u kotów.Lało strasznie i bałam sie, że nie wyjdą, bo własnie w niedziele gdzies sie pochowały i wyszły tylko dwa. Dzisiaj było 7.Tak mi ich dzsiaj zal bylo.Wyszly schowane zza desek.Mokre i zziebniete :cry: :cry: :cry:
Domek to priorytet.W taka pogode niezbedny. Jakby domek był i właściciele by je dokarmiali karma od nas to byłabym spokojniejsza.Pogadam z Olą.Moze w weekend uda sie zawieźć worek i trzeba by właścicielom pokazać wydrukowany projekt domku.Moze to by podziałało.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Śro mar 21, 2007 8:12

Szkoda że to tak daleko bo mamy na stanie z osiem wolnych domków. Możnaby je dać tam nawet na tymczasem tam gdzie teraz są a potem zamienic na ten ładnieszy domek który projektujecie.
Nasze domki są zrobione z duzych pudeł kartonowych, ocieplane szczelnie styropianem (10 cm) i szczelnie owinięte dobrą i silną plandeką. dajemy do srodka słome takich domków u nas jest dużo po mieście i koty mają w nich naprawdę ciepło.
na naszej stronie jest też instrukcja wykonania takiego domku.
Szkoda że to tak daleko już dawno mogły by mieć od nas domki.

thor

Od: Czw paź 28, 2004 20:51

Post » Śro mar 21, 2007 14:07

główny problem jest taki, że właściciele hotelu są raczej przeciwni stawianiu domku.Deski i blachy, które sie tam walają im nie przeszkadzają ale ładne domki owszem.
Moge prosic o adres strony z instrukcją wykonania domku?
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Śro mar 21, 2007 14:49

Nasze domki są ładne nie rzucają się w oczy. Wiem, rozumiem też miałem do czynienia z tego "typu" ludzmi.

Opis jest na naszej stronie http://www.fundacjazmienmyswiat.tarnow.pl i dalej link jest po lewej w menu ale spróbuj wjść bezpośrednio:
http://www.fundacjazmienmyswiat.tarnow.pl/prezentacje/domkidlakotow.pps
Klikaj po lewej stronie w wolnej części strony i zdjecia będą się przewijać do nastęonych

thor

Post » Pt mar 23, 2007 19:52

Thor, domki cudowne, może nam też udałoby się takie zrobić (gdyby takie trwalsze, drewniane by nie wypaliły). Dziś dzwoniłam do właścicieli hotelu, jutro zawozimy im parę worków karmy, współpraca miło się układa i narazie skupiamy się na dalszych sterylkach oraz regularnym dokarmianiu. Kwestię budek chcemy poruszać stopniowo, aby osiągnąć sukces, myślę, że nie warto się z tym śpieszyć tym bardziej, że już wiosna i przez lato nie będą one tak niezbędne. Dziękuję za wszystkie porady, na pewno z nich skorzystamy :) Tymczasem trzymajcie kciuki za dalsze rozmowy z "hotelem" :ok:

Kolejny kocio spod hotelu został wykastrowany, w najbliższych dniach zostanie wypuszczony a jego miejsce zajmie kolejny biedulek. Zdjęcie Sopelka (bo o nim mowa) zostało dodane do pierwszego posta.
Obrazek

dronusia

Od: Sob mar 26, 2005 13:32

Post » Pt mar 23, 2007 22:02

Wierze, ze jak zobacza zaangazowanie z Waszej strony, ze koty sie nie rodza, ze kilka zniknelo, ze kocury nie smrodza to na zime zgodza sie na budki.
Mysle, ze jakby im pokazac zdjecia juz gotowych wkomponowanych LADNYCH budek- takich w stylu jak dla psow, to moze nawet sie zgodza :)
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Sob mar 24, 2007 7:50

dronusia no to super że wszystko posuwa sie do przodu!

Wiesz może im pokaz na naszej stronie jak te domki wyglądają niech zobaczą że takie się robi gdzieś tam w Polsce i ludzie są zadowoleni

Domki są trwałe, w zimie na jednym z osiedli duże dwa psy zaatakowały kota w domku i domek został tylko lekko nadgryziony a kotu nic się nie stało.

thor

Post » Nie kwi 01, 2007 0:12

A ja tylko doniosę, że Muffinka spod hotelu ma się dobrze po wczorajszej sterylce. I że zwolniło mi się miejsce, więc niedługo zabiorę do siebie kolejnego kicia stamtąd.

reddie

Post » Nie kwi 01, 2007 8:09

Za to ja doniosę, ze:
Szarlotka będzie mieszkać w Toruniu (musi sie tylko z przeziębienia wyleczyc, zaszczepic i ciachnąć)
Wuzetka będzie mieszkała w Toruniu (wyleczymy z przeziębienia i jedzie)
Karmelka będzie mieszkała w Inowrocławiu (musi sie tylko z przeziębienia wyleczyc, zaszczepic i ciachnąć)

:D :D :D :D :D
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

Post » Nie kwi 01, 2007 21:35

:dance: Hotelaki z nami nie zginą :)

reddie

Post » Nie kwi 01, 2007 21:38

No to dobre wiadomości dziewczyny :D
Teraz następna w kolejce do zabrania spod hotelu jest piekna szylkretka-niestety ciężarna :( Reddie zdecydowała sie ją wziąć-jesteś Wielka :D . Mam nadzieję, że zdążymy ze sterylizacją.

Musze się pochwalić, że jak byłam pod hotelem w piatek, to Naleśnik ( jedna z kotek) dała sie wreszcie pogłaskać. Zdziwiłam się bardzo, bo próbowałam ja dotknać już dawno, ale odchodziła.A w piatek sukces. Co prawda nie była zbytnio przekonana do tego co robi ona i ja, ale było miło w końcu ją dotknąć. :lol: . Rzęzi jej bardzo w nosku i gardle-paskudny koci katar :cry: :cry: Nie jest może wybitnej urody, ale ma śliczne oczka, a futerko szaro-białe.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Nie kwi 01, 2007 22:12

Będziemy ciachać. Jutro jestem u wetów, więc ustalę wszystko z p. Wojtkiem.

reddie

[poprzednia][następna]