Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Anka pisze:Ja zaryzykowałam i przed momentem zmieniłam zamówienie na K-9, mimo wszystko jakoś Kanadzie bardziej wierzę (Sanabelle ostatnio kupowałam, ale już i w to zwątpiłam, poza tym K-9 tańsza). Ale znowu widzę, że w K-9 jest mielona pszenica, też chyba nie za dobrze, ech...
kasia essen pisze:Anka pisze:Ja zaryzykowałam i przed momentem zmieniłam zamówienie na K-9, mimo wszystko jakoś Kanadzie bardziej wierzę (Sanabelle ostatnio kupowałam, ale już i w to zwątpiłam, poza tym K-9 tańsza). Ale znowu widzę, że w K-9 jest mielona pszenica, też chyba nie za dobrze, ech...
ja ostatnio zwatpiłam gdy na grande wreszcie napisali dokładny skład a tam 20 % miesa,czyli az tak nie wcale rewelacyjnie
Anka pisze:kasia essen pisze:Anka pisze:Ja zaryzykowałam i przed momentem zmieniłam zamówienie na K-9, mimo wszystko jakoś Kanadzie bardziej wierzę (Sanabelle ostatnio kupowałam, ale już i w to zwątpiłam, poza tym K-9 tańsza). Ale znowu widzę, że w K-9 jest mielona pszenica, też chyba nie za dobrze, ech...
ja ostatnio zwatpiłam gdy na grande wreszcie napisali dokładny skład a tam 20 % miesa,czyli az tak nie wcale rewelacyjnie
20% jest też w ProPlanie, a Iamsie znalazłam, że 14% kurczaka. W Acanie 60%. Czy faktycznie taka różnica? dltego wcześniej zastanawiałam się, co się gdzie nazywa mięsem.
Anka pisze:kasia essen pisze:Anka pisze:Ja zaryzykowałam i przed momentem zmieniłam zamówienie na K-9, mimo wszystko jakoś Kanadzie bardziej wierzę (Sanabelle ostatnio kupowałam, ale już i w to zwątpiłam, poza tym K-9 tańsza). Ale znowu widzę, że w K-9 jest mielona pszenica, też chyba nie za dobrze, ech...
20% jest też w ProPlanie, a Iamsie znalazłam, że 14% kurczaka. W Acanie 60%. Czy faktycznie taka różnica? dltego wcześniej zastanawiałam się, co się gdzie nazywa mięsem.
Anka pisze:Mnie chodzi o to, że zastanawiam się, czy faktycznie producent Acany daje do karmy 60% mięsa, a producent ProPlanu czy Boscha tylko 20%, czy też po prostu co innego nazywają mięsem. Bo i 30% RC przy ich cenach to kiepskawo.
Kazia pisze:Anka pisze:Mnie chodzi o to, że zastanawiam się, czy faktycznie producent Acany daje do karmy 60% mięsa, a producent ProPlanu czy Boscha tylko 20%, czy też po prostu co innego nazywają mięsem. Bo i 30% RC przy ich cenach to kiepskawo.
Acana zapewnia, ze wszyatkie skldniki karmy sa dopuszczone dla ludzi.
To samo Orijen ktory miesa ma 75 %.
Tak na logike, chyba zaden producent nie daje poledwicy wolowej ani piersi z kurczaka, przypuszczam, ze kazde mieso w karmie jest raczej podlawej jakosci, nawet jesli dopuszczone dla ludzi.
Ale chyba 60 % miesa podlawej jakosci to jednak lepiej, niz 20 % miesa podlawej jakosci....?
Poza tym w naturze kot tez nie wybiera sobie z ptaszka najlepszych kaskow, tylko zjada wszystko laczni z glowka, podrobami i kostkami, ktore zreszta przypuszczam ze sa bardzo zdrowe.
Problem polega w zasadzie nie tyle na ilosci miesa, chociaz oczywiscie powinno go byc raczej wiecej niz mniej, tylko na jakosci dodatkow, jak sie okazuje...a o tym nie mowi nikt.
Anka pisze:Ja zaryzykowałam i przed momentem zmieniłam zamówienie na K-9, mimo wszystko jakoś Kanadzie bardziej wierzę (Sanabelle ostatnio kupowałam, ale już i w to zwątpiłam, poza tym K-9 tańsza). Ale znowu widzę, że w K-9 jest mielona pszenica, też chyba nie za dobrze, ech...
Beata pisze:Anka pisze:Ja zaryzykowałam i przed momentem zmieniłam zamówienie na K-9, mimo wszystko jakoś Kanadzie bardziej wierzę (Sanabelle ostatnio kupowałam, ale już i w to zwątpiłam, poza tym K-9 tańsza). Ale znowu widzę, że w K-9 jest mielona pszenica, też chyba nie za dobrze, ech...
Aniu, a skad K-9 zamawiasz? lokalnie jakos w Trojmiescie?
Anka pisze:Czyli to co przeczytałam na polskiej stronie zajmującej się sprzedażą karm NUTRAM to tzw. "pic na wodę". Kopiuję:
Anka pisze:Dlatego się zastanawiam. Ogólnie z tego co słyszałam, to Kanada o wiele surowiej niż USA pilnuje producentów karm i różne nadużycia po prostu nie opłacają się. Z kolei ktoś mi mówił, że to dotyczy tylko karm produkowanych w samej Kanadzie. A gdzie jest produkowana Acana, Orijen? Nutram? Nutrience?
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510, puszatek i 108 gości