TIPPY juz w nowym domku :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 30, 2007 11:38 TIPPY juz w nowym domku :)

Witam wszystkich. kilka minut temu znalazlam na skrzyzowaniu ruchliwej ulicy mloda koteczke. Jest nieduza i prawdopodobnie w ciazy. :? Mam juz w domu dwie 8 miesieczne kotki i zastanawiam sie,czy musze odizolowac przybyszke,zeby moje maluchy sie od niej niczym nie zarazily. Dodam,ze kotka jest bardzo mizialska, byc moze domowa. Nioslam ja na rekach ok 20 min do mojego mieszkania,a ona spala grzecznie,wiec domyslam sie,ze miala kiedys domek. A moze nadal ma???Tylko kto wypuszcza ciezarna kicie sama??? W kazdym razie nie byla bardzo glodna, ale siersc ma matowa, troche ranek na glowce i uszkach i prawdopodbnie pchly,bo sie ciagle drapie. :( Moje dziewczyny maja po 8 miesiecy,a ona jest troche mniejsza od nich,czy to mozliwe,zeby byla w ich wieku i w ciazy 8O Popoludniu ide z nia do weta, ale zastanawiam sie,czy moge pozwolic jej do tego czasu chodzic po duzym pokoju (moje koty tu nie wchodza,zamknelam dzrzwi). Prawdopodobnie bede mogla ja zostawic u weta,ale stamtad jesli nikt jej nie przygarnie do poniedzialku,pojedzie do schroniska. Co mam robic??? Mieszkam w wynajetym mieszkaniu i mam wspollokatorow,a nie wiem,czy kotka jest kuwetkowa.Prosze poradzcie cos...
Ostatnio edytowano Czw maja 17, 2007 17:49 przez dafney, łącznie edytowano 11 razy

dafney

Od: Nie sty 28, 2007 14:35

Post » Pt mar 30, 2007 11:50

poradze ci tak: odizoluj ja i nie pozwól żeby zbliżała się pod jakims względem do twoich kotów może być czymś zarażona ale po 2drugie nie powinaś jej brac może jak jest tak oswojona to wyszła na spacer . Wywieś pare ogłoszeń przy tym miejscu i czekaj cierpliwie dobrze że idziesz do weta ;*
Ostatnio edytowano Pt mar 30, 2007 12:05 przez kunegunda, łącznie edytowano 1 raz
;)

kunegunda

Od: Pt mar 30, 2007 10:35

Post » Pt mar 30, 2007 11:52

Hej najlepiej byłoby zabrać kotkę do weta na szybką sterylkę. Zazwyczaj koty, które nawet nie widziały wcześniej kuwety szybko załapują jak z niej korzystać. Kicie najlepiej odizolować od rezydentek np. umieszcząc w łazience.
viewtopic.php?f=1&t=93727 koty z Platynowej

seniorita

Od: Pt kwi 01, 2005 22:18

Post » Pt mar 30, 2007 11:54

moja kicia ma 7 miesięcy, jest strasznie mała, a już rujkowała i mogłaby być kotna, gdyby się dobrał do niej jakiś kocur.
zabierz kotę na sterylkę, do tego czasu niech się nie brata z rezydentkami.

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pt mar 30, 2007 11:54

Mieszkam w samym centrum duzego miasta.Tutaj rzadko kto ma kota.A ta mala ma matowa siersc, ranki na glowei i uszach. Nawet jesli miala wlasciciela, to i tak lepiej,ze ja zabralam...

dafney

Post » Pt mar 30, 2007 11:56

kunegunda pisze:nie powinaś jej brac może jak jest tak oswojona to wyszła na spacer ciężarna też potrzbuje ruchu.

Takie argumenty rzucają mnie na kolana. Szkoda, że jestem w pracy, bo też bym wyszła na spacer, mimo że nie wydaje mi się abym była w ciąży. Sorry za OT.
Ostatnio edytowano Pt mar 30, 2007 11:59 przez Sylwka, łącznie edytowano 1 raz

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Skąd jesteś? Zobacz w wątku "Weci polecani" w Kocim ABC na górze strony gdzie masz dobrego weterynarza.
Jeśli, jak piszesz, kotka pozwoliła ci się nieść tak długo na rękach, to bardzo prwdopodobne, że była domowa. Niestety, nie brakuje nieodpowiedzialnych domków puszczających koty luzem :( bez zwrócenia uwagi na to, co może się im przytrafić. Ewentualnie kotka została wyrzucona ze względu na ciąże... :(
Zapewne zna kuwetę, ale a wszelki wypadek daj jej kuwetę [wystarczy w tej roli duża płaska miska] z mieszaniną ziemi i żwirku - jeśli nie jest przyzwyczajona do żwirku, taka mieszanka zachęci ją do skorzystania.
Dla pewności nie pozwól sie jej kontaktować ze swoimi kociakami - choćby ze względu na pchły. U weta przy badaniu poproś o odpchlenie, odrobaczenie, sprawdzenie uszu pod kątem świerzba i porozmawiaj o możliwie szybkiej sterylizacji kici.
A potem prosimy o jej zdjęcia i ogłoszenie, że szuka domu :)
I błagam, nie dawaj jej do schroniska :(
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Dafney, duze brawa dla Ciebie.
Naprawde zrobiłaś dobrze.
Jeżeli masz możliwośc odizoluj koteczke, chcoiażby do czasu wiyzty u weta i odpchelnia bidulki.
Wstaw jej kuwetkę, myśle, ze nie wpoinno być zadnego problemu.

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Pt mar 30, 2007 11:58

Napisz skąd jesteś. W marcu jest akcja sterylizacji zwierząt (w niektórych lecznicach przedłużona) i może uda sie kotke wysterylizowac taniej a może ktoś doradzi co robić. Ważne abyśmy wiedziały/li gdzie potrzebna pomoc.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Pt mar 30, 2007 12:00

sorry jeżeli powiedziałam cos źle ale sama nie mam kota wiec czasami palne napewno cos głupiego przy 30-stkach mam dopiero 14 lat...
;)

kunegunda

Post » Pt mar 30, 2007 12:02

kunegunda pisze:sorry jeżeli powiedziałam cos źle ale sama nie mam kota wiec czasami palne napewno cos głupiego przy 30-stkach mam dopiero 14 lat...

aaa, przez moment myslałam, że zawału dostanę

Chociaż jak moja córka miała tyle lat co ty. to na 100% przyniosłaby mi kota do domu
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Pt mar 30, 2007 12:04

hehe to zmienie moja wypowiedź...
;)

kunegunda

Post » Pt mar 30, 2007 12:05

Problem jest w tym,ze mieszkam w Irlandii, w Dublinie.Takze nie sadze,zeby ktos znal tu dobrego weta :( Ja chodze to tego,ktory jest najblizej. Opiekuje sie moimi kotkami( znalazlam je jak mialy ok 2 miesiecy), sterylizowal je i wydaje mi sie w porzadku. Jednak martwie sie jak zareaguja na to wspolmieszkancy. I tak ledwo wyblagalam 2 kotki,a teraz trzeci...

dafney

Post » Pt mar 30, 2007 12:16

Dopiero zobaczylam jaka ona jest chuda!!!Pod ta sierscia nie widac, no brzusio ciezarny :(
Jest niesamowicie mizalsak.Wlasnie wdrapala mi sie na kolana i wlaczyla traktorek.Jak jej nie dotykam to doprasza sie miauczeniem. Musi znalesc dobry domek... :)

dafney

Post » Pt mar 30, 2007 12:16

To trochę zmienia postać rzeczy. Widziałam stronkę irlandzkiego schroniska - nasze domowe mogłyby wpaść w kompleksy 8O . I tam bardzo intensywnie szukają domków dla kotów. Nie wiadomo jednak, jak tam podchodzą do sterylki ciężarnych kotek.
Oczywiście, najlepiej będzie jej w domu...

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

[następna]