Wystawa Łódź 12-13 maj ( FIFe) - tytuł Zwycięzca Polski !!!

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Śro mar 28, 2007 19:48

Dziękuję bardzo za uprzejmą odpowiedź.
Nie wiedziałam, że ZG FPL zgodził się na przyznawanie z wyłącznością tytułu Zwycięzcy Polski organizatorom wystawy łódzkiej. Można wiedzieć, kiedy to było?
Nie wiedziało o tym chyba więcej osób, szkoda, że ta informacja nie dotarła do nas wszystkich wcześniej, uniknęlibyśmy niepotrzebnych postów.
Gratuluję pomysłu i wyjątkowej operatywności.
A jak jesteśmy przy decyzjach ZG FPL, to gdzie można się z nimi zapoznać, żeby na przyszłość niepotrzebnie nie dyskutować?
Dziękuję również za dobre rady.
PELOHA

Greps

Od: Pon maja 23, 2005 19:11

Post » Śro mar 28, 2007 19:59

Ave pisze: dla ścisłości - CAT CLUB ŁÓDŹ wystąpił z prośbą do Zarządu FPL o zgodę i wyłączność na w/w tytuł i takową otrzymał :D więc jest to nasz pomysł, byliśmy pierwsi i już :wink:
a swoją drogą twoje pomysły są całkiem ciekawe - zawsze możecie zorganizować tytuł np. Zwycięzcy Mazowsza :D

no dobrze a co na to pozostałe kluby w FPL :?: Ave tytuł Zwycięzcy Mazowsza czy Pomorza Zachodniego czy inny regionalny bardzo rózni się od
Zwycięzcy Polski - nie uważasz ?? a pytam raz jeszcze jak się -ten jednodoniowy,jednowystawowy- tytuł ma do DSM-ów i JW-ów :?:
Czy nie powtórzy się ta sama sytuacja co ze zrobieniem MWKR w Katowicach przez DCC ??
A jeszcze bedzie Super Kot :-) I który tytuł koci najważniejszy ????
Atrakcje atrakcjami ale chyba nie w ten sposób :?
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Śro mar 28, 2007 20:23

Pytanie jakie sie pojawia: czy Zwyciezcą Polski powinien zostac kot, który wygral tylko jedna wystawe, czy może pierwsze miejsca w Super Kocie powinny miec taki tytuł ?

Moim zdaniem tytuły w skali krajowej (Zwyciezca/Mistrz Polski) powinny byc przyznawane na zasadach rankingowych (z kilku wystaw) bo tylko wtedy beda cos warte ;)
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Śro mar 28, 2007 20:35

ZG FPL wyraził zgodę na przyznanie tego tytułu ma łódzkiej wystawie kotom spełniającycm określone warunki na tej jednej wystawie. Jest to oczywiście pewna forma umowy (jak więkzośc tytułów), którą należy respektować, skoro została zatwierdzona przez naszych Przedstawicieli.

Greps

Od: Pon maja 23, 2005 19:11

Post » Śro mar 28, 2007 20:43

Miriel pisze:
Ave pisze:Greps, dla ścisłości - CAT CLUB ŁÓDŹ wystąpił z prośbą do Zarządu FPL o zgodę i wyłączność na w/w tytuł i takową otrzymał :D

Ależ jeszcze nic straconego, napisze się odwołanie i na Walnym przegłosuje :twisted:

W czym Łódź jest lepsza od Warszawy, Poznania czy Krakowa na przykład? :roll:

po ostatnim Walnym jestem gotowa uwierzyć w taki scenariusz :?

koc-cat

Od: Sob lis 13, 2004 14:00

Post » Śro mar 28, 2007 20:53

Naprawdę nie chcę być złośliwa, to nie tak, że nie lubię łódzkiego klubu czy coś, ale chyba sprawy o takim znaczeniu jak tytuł Zwycięzca Polski i zasięgu ogólnopolskim chyba powinny być podjęte wspólnie przez członków federacji ?

Bo dlaczego Łódź ma mieć wyłączność na ten tytuł? Czy co roku nie można organizować takiej imprezy w innym mieście?
Obrazek

Projektowanie stron internetowych www.mirieldesign.com --- Genetyka: Dziedziczenie kolorów w pigułce, Inbred --- Koty norweskie leśne Skogkatt.pl

Miriel

Od: Czw lut 12, 2004 18:27

Post » Śro mar 28, 2007 21:06

no tak....
zapomniałam, że CCL powinien zapytać o pozwolenie inne kluby :wink:

Własny pomysł, własna inicjatywa to nie wszystko. Zanim zapadną ostateczne decyzje KONIECZNIE trzeba zapytać inne kluby o pozwolenie :?

koc-cat

Od: Sob lis 13, 2004 14:00

Post » Śro mar 28, 2007 22:30

koc-cat pisze:no tak....

Własny pomysł, własna inicjatywa to nie wszystko. Zanim zapadną ostateczne decyzje KONIECZNIE trzeba zapytać inne kluby o pozwolenie :?

Koc-cat nie o to chodziło :wink: :wink: :wink:

powstrzymam się od komentowania tytułu Zwycięzcy Polski bo mam mieszane uczucia ... intryguje mnie forma a nie treść :)

stwierdzenie Miriel sprawy o takim znaczeniu jak tytuł Zwycięzca Polski i zasięgu ogólnopolskim chyba powinny być podjęte wspólnie przez członków federacji

no kurcze jest w tym trochę racji - ja nie mam nic na przeciwko przyznawaniu takiego tytułu na jednej z wystaw łódzkich ale powaga tego tytułu powinna być poprzedzona jakąś procedura /chiba/ :D

bo co jak zaraz 5 innych klubów z radości wprowadzi jakiś inny tutuł np Zwycięzcy III RP albo IV RP ?????

zależy od opcji politycznej :)
almathea
http://www.almathea.com.pl
smoke & solid & cameo persian cattery
FIFe & CFA registered

almathea

Od: Pt kwi 29, 2005 8:25

Post » Śro mar 28, 2007 23:32

lrafal pisze:Pytanie jakie sie pojawia: czy Zwyciezcą Polski powinien zostac kot, który wygral tylko jedna wystawe, czy może pierwsze miejsca w Super Kocie powinny miec taki tytuł ?

Moim zdaniem tytuły w skali krajowej (Zwyciezca/Mistrz Polski) powinny byc przyznawane na zasadach rankingowych (z kilku wystaw) bo tylko wtedy beda cos warte ;)

No jakoś tak właśnie...

Myslę, że czas najwyższy zastanowić się, czy wybujałe ambicje nie przysłaniają tego, co w hodowli kotów najważniejsze...

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Śro mar 28, 2007 23:35

koc-cat pisze:no tak....

Tak, powinien.
Zwłaszcza, jesli aspiruje do przyznawania tytułu Zywcięzcy Polski. Na jakiej podstawie?
Dlaczego zwycięzca łódzkiej wystawy ma być lepszy od zwycięzcy wystawy poznańskiej, gdańskiej czy warszawskiej? Poproszę o rzeczowe argumenty.

Plus skoro kto pierwszy ten lepszy, rezerwuję niniejszym dla krakowskiego klubu tytuł Cat Universum :P przyznawany na krakowskiej wystawie (oczywiście będzie Cat Universum Saturday i Cat Universum Sunday, bo - jak wiadomo - wszechświat zmienia się z dnia na dzień).

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Czw mar 29, 2007 7:53

Oberhexe pisze:Plus skoro kto pierwszy ten lepszy, rezerwuję niniejszym dla krakowskiego klubu tytuł Cat Universum :P przyznawany na krakowskiej wystawie (oczywiście będzie Cat Universum Saturday i Cat Universum Sunday, bo - jak wiadomo - wszechświat zmienia się z dnia na dzień).

. :lol:

To mi się podoba.

Nie podoba mi się natomiast, ze niektóre miasta, klubu chca za wsałych, że szelką cenę pokazać pozostałym, że są od nich lepsze, ważniejsze, bardziej utytułowane. Np. taki ELitarny Klub kota rasowego 8) Znaczy pozostałe kluby są dla motłochu? Ale za to mogą nadawać tytuł Mistrza Polski :?

A.
Obrazek

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Czw mar 29, 2007 9:57

Ave pisze:(...)CAT CLUB ŁÓDŹ wystąpił z prośbą do Zarządu FPL o zgodę i wyłączność na w/w tytuł i takową otrzymał :D więc jest to nasz pomysł, byliśmy pierwsi i już :wink: (...)

Ave, czy w istocie tak jest? Przyklad naszego klubu pokazauje cos zgoła innego... Nie wystarczy byc, pierwszym i miec pomysl, nie wystarczy byc w zgodzie z przepisami, nie wystarczy uchwala ZG FPL. Czy juz zapomnialas? Jednak w FPL sa rowni i równiejsi. Jedni moga i to jest w porzadku, a inni nie moga, bo są "niegrzeczni... Mnie to juz nie dziwi... Ciekawe dokad nas zaprowadzi wlasnie taka polityka FPL... Brak tu jakiejkowiek konsekwencji, a raczej jest nią UZNANIOWOSC. Szkoda, że reguła w FPL nie są zdrowe relacje, zdrowa konkurencja. Wszyscy powinni miec w FPL te same prawa, a nie mają. CCL moze byc w czyms "pierwsze i już", nawet gdy uzurpuje sobie prawo do calej Polski, a DCC nie moglo nawet zorganizowac wystawy na Ślasku, choc tez byl pierwszy... Ciekawe co bedzie dalej... pewnie niebawem wszyscy sie dowiemy :-)
Mi osobiscie - Tomaszowi Waluskiewiczowi, to ten tytul jest obojetny i mozecie sobie nawet zrobic tytul Zwyciezca Wszechwiata - chodzi tylko o jednakowe zasady dla wszystkich... Szkoda, ze tak sie dzieje w FPL.
Figuletta

Figuletta

Od: Nie maja 29, 2005 11:34

Post » Czw mar 29, 2007 10:13

A tak prawde mowiąc, to prawo do nadawania takie "zaszczytnego" tytulu ma kazdy organizator wystawy. Wylacznosci na to nie moze miez zaden klub bo na jakiej podstawie? :-) No mozna zarejestrowac tytul w Urzedzie Patentowym - ot to wszystko... roponuje aby nastepna wystawa w kalendarzu nadala tytul zwycizkim kotom w BISIe Wielki Zwycięzca Polski. Nastepny klub moze wymyslic Najwiekszy Zwyciezca Polski. Wszystko zalezy od Waszej i naszej fantazji! :-) jezyk polski bogaty jest w rozne slowa okreslajace wiekosc, wyjatkowosc itd...
Jednak wartosc kazdego z tych tytulow bedzie taka sama. Wartosc sentymentalna zalezna od ilosci ladunku emocjonalnego, ktory ktos sobie do niego przylozy :-) Jesli inne kluby pojda w slady CCL, bedziemy miec w Polsce najbardziej utytulowane koty na swiecie! :-)
Figuletta

Figuletta

Od: Nie maja 29, 2005 11:34

Post » Nie kwi 01, 2007 22:09

a może w ramach zabawy ... dobrej zabawy ... Na wystawach przyznawać tytuł "NAJDŁUŻSZEGO OGONKA" , "NAJWIĘKSZEGO UCHA", "NAJSZCZUPLEJSZEJ KIBICI", "NAJDŁUŻSZEGO WŁOSA Z FUTRA", "NAJMŁODSZEGO KOCIAKA", "NAJSTARSZEGO KOTA", "NAJDOSTOJNIEJSZEJ KOTKI / KOCURA" ?

Kiedyś śpiewano " ... nie przenoście nam stolicy do ... "
A teraz czytam ... że " ... :-) POLSKI ... " to ... łódzki ... A co z poznańskim, lubelskim, wrocławskim itd ... ? Zagramaniczny ? :-) To ... na najbliższej - po łodzkiej wystawie ... w Krakowie ... może tytulik " JUROPEJSKI " ?
Wrocław niech myśli nad ... Hierarchia tytułomanii - MUSI BYĆ !!!

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Pon kwi 02, 2007 9:40

:ok: :ryk:

Siasia

Od: Czw lip 27, 2006 16:37

[poprzednia][następna]