Gutkowe potworki :) I Celinka

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 19, 2007 15:35

Gutek pisze:No i już rozumiem dlaczego Tekuś u Żabcirybci przez rok nie znalazł domu. U mnie również ma na znalezienie marne szanse. po prostu jest tak fajnym kociskiem, że do tej pory zareklamowałam go jednej :oops: osobie. Tylko ta jedna wydaje mi się odpowiednia, ale to dom dotąd niezakocony... Przyjaciele wahają się, ale ja w Nich wierzę :wink:

Masz rację, Tekuś ma coś takiego w sobie, że wydaje się, że on zwsze tu był i będzie :).
Więc, jak można domownikowi szukać nowego domu???

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Pt mar 23, 2007 12:47

Hmmmm, no właśnie, jak? To nie będę. Koty nie tłuką się cały czas a wczoraj nawet stuły nosami. Kiedyś nie będą mogły bez siebie zyć.
Tylko muszę zakupić większą kuwete :D bo Tekuś nie trafia z qpalem. Siedzi w tej kuwecie powyginany jak paragraf, skupiony na misji, a urobek ląduje obok. A ile sie biedak musi namęczyć żeby go pod kuwetkowym dywanikiem zakopać... Myślę, że przy przeprowadzce najlepsza byłaby kryta kuweta, ale to jeszcze kwestia do rozważenia :)

Gutek

Od: Sob wrz 09, 2006 0:34

Post » Wto mar 27, 2007 12:53

Kociska zaczęły marcowe zabawy. Widocznie brak klejnotów ukierunkowuje marcową energię inaczej to: wczoraj rano znalazłam w przedpokoju dwie skrzynki balkonowe długości 80 cm każda, wywleczone z szafki. Szafkę uprzednio otwarto. Dziś rano nieco mniej hardcorowo - "tylko" zrzucone z regału książki oraz stłuczona jedna szklanka.
Naczytałam się o tym jak to koty lubią podroby, i w ramach eksperymentu zakupiłam nerkę. Umyte, przemrożone mięsko wylądowało w miseczkach. Burak i Tekil bardzo zgodnie obwąchali i jak na komendę spojrzeli na mnie. Spojrzenie mówiło: Przestań się wygłupiać, zabierz to świństwo i daj nam jeść :!: Pełna nadziei podsunęłam smakołyk Gutkowi. Obwąchał podejrzliwie, następnie uciekł z kuchni.
Na tym byłby koniec eksperymentów z nerkami. Dzisiaj dam odetchnąć zwierzakom a jutro.... jutro kupię serduszka :twisted: :twisted:

Gutek

Post » Śro mar 28, 2007 14:42

Gutek pisze:jutro kupię serduszka :twisted: :twisted:

I tak trzymać :D :D :D

Na serduszka każdy się skusi...

Wima

Post » Śro mar 28, 2007 21:02

Serduszka zakupione. teraz dylemat - ugotować, czy zapodać surowe?? Indycze są i nadmienię, że część zamierzam skonsumować samodzielnie (niekoniecznie na surowo)... :twisted:

Gutek

Post » Sob maja 19, 2007 15:03

Minęło trochę czasu... Walki kotów... cóż...
Obrazek
czasami walki psów i kotów...
Obrazek
ale jednak przeważnie luz i lenistwo...
Obrazek
Obrazek
No i trzeba przyznać, że Tekuć Ciapek Gapa strrrasznie passsskudnym kotem jest :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Post » Sob maja 19, 2007 19:55

Jakie słodziaki :P

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Sob maja 19, 2007 21:44

Gutek pisze: Obrazek

Piękna para :love:

Tekus sliczny dziamdziaczek :1luvu:

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Nie maja 20, 2007 9:48

Tak się czasem zastanawiam, może Czitka ma jednak rację? Trójkątny pysio Buraczkowy przypomina Filemonka... Jadziu, czy ja Ci już dziękowałam za to cudo? Buranio, który brał nogi za pas jak za długo zatrzymywałam na nim wzrok 8O który nie znosił dotyku znienacka i w ogóle mówił nie dotykaj mnie!! I który przy pierwszym obcinaniu pazurków wyprodukował mi takie sznyty na rękach że do dzisiaj mam blizny... Ech :!: Obudziłam się dzisiaj o 5 bo jakoś dziwnie mi było :roll: Buranio leżał na mojej "klacie", oczka miał półprzymknięte i traktorzył. W ogóle najlepsze spanie to wcisnąć się między mnie i Gutka :) Jak na to samo zdecyduje się kiedyś Tekuś, oj... będę musiała wymienić tapczanik na wersalkę, bo się nie zmieścimy!
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Post » Nie maja 20, 2007 15:26

Woja kocio - kocia bardzo mi sie podoba. Niestety, Zeniaczek nie pozwalał na poufałości.

Do łóżka Tekuś się długo przekonywał....tzn. do łóżka z zawartością człowieka, rzecz jasna

Najpierw kładł się w nogach, daleko na skraju...potem bliżej, potem przychodził i kładł się z boku - pod pachą.
Gdzieś w międzyczasie lubił sobie stanąć na człowieku - czyli mnie, pomruczeć i łupnąć w czółko, aż świeczki w oczach stawały.

Ale decyzje zajmowały mu dużo czasu.

żabciarybcia

Od: Sob mar 12, 2005 17:28

Post » Sob maja 26, 2007 11:43

Mój kochany Paskudek waży sześć kilo 8O Buractwo zaledwie 4... No ale uractwo uprawia biegi przełajowe po mieszkanku, bez celu lub za muchą, natomiast Paskudek... Jem, spię i uskuteczniam toaletę :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Post » Śro maja 30, 2007 18:32

:oops: :oops: :oops: Kompromitacja!
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Post » Śro maja 30, 2007 19:47

Oj niezła imprezka była. :wink:
Deli

Deli

Od: Nie cze 29, 2003 11:14

Post » Czw maja 31, 2007 20:33

Ktoś mi wyżarł cztery tabletki persenu forte. Ciekawe kto, skoro na opakowaniu widnieją ślady drobnych zębów a Gutek na wakacjach u babci??
Tych dwóch wyraźnie ma coś na sumieniu...
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Post » Pt cze 01, 2007 7:26

Jak możesz takie porządne koty podejrzewać :evil:

Sama zjadłaś i teraz koty obwiniasz. Widzisz, że one są zakłopotane twoimi oskarżeniami.

Wima

[poprzednia][następna]