Kiedy wystawa w Katowicach?

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Wto mar 20, 2007 13:49

Ćma pisze: Dziwicie się, że się postawili tylko po to, by utrzeć Wam nosa?

Alez oni nie utarli nam nosa! :-) Ta uchwala to wstyd dla Walnego Zebrania FPL. Nosa utarli sami sobie...
Przyszlosc pokaze jakie konsekwencje nosic bedzie ta Uchwala dla calego FPL.
Tylko DCC i ci ktorzy zachowali jasny umysl na Walnym mogą po tej farsie miec podniesiona glowe - a Ci za sprawa, ktorych taka decyzja zapadla moga sie jedynie wstydzic i ewentualnie szybko naprawic blad.
Figuletta

Figuletta

Od: Nie maja 29, 2005 11:34

Post » Wto mar 20, 2007 14:01

A może by tak raz, szczerze uderzyć się w pierś i przyznać, że się nie było do końca fair? Zawsze wina jest po obu stronach i niestety ktoś musi podać pierwszy rękę na zgodę. A nie tylko ja ja ja ja, moje moje moje moje, mi mi mi mi...
Czy może korona spadnie?
Do you think this is wise, boy? Crossing blades with a pirate?
Obrazek

Ćma

Od: Wto sty 18, 2005 11:51

Post » Wto mar 20, 2007 14:02

Ćma pisze:(...)Nie chodzi o to, że konieczne jest pytanie o zgodę, ale o to, że może uprzejmiej by było organizując imprezę na terenie działania innego klubu porozmawiać z nim o tym? Nie ma nakazu mówienia "dzień dobry" i "dziękuję", ale jednak większość kulturalnych ludzi używa tych słów.

Naszego klubu nikt z Cat Club Pomerania nie zapytal czy moga zrobic wystawe w Szczecinie - toz to nasz teren dzialania!
Kierujac sie Twoja logika powinienem zglosic podobny wniosek przeciwko CCP-S :-) Ach ci ludzie z CCP - buta i zle wychowanie...
Idac dalej, to dzis otrzymalismy kolejne deklaracje przystapienia do DCC, z Poznania i Wrocławia. Nie chcac byc posądzonym o butę powinienem pewnie zapytac klubow z tych miast czy moge przyjac te osoby do klubu z Północy? Bez tej konsultacji moge byc posadzony o brak dobrego wychowania...
Czy nie widzisz, ze taka logika prowadzi do absurdow?
Figuletta

Figuletta

Post » Wto mar 20, 2007 14:06

Figuletta, uważam, ze Kaska ma racje
troche sie zapędzasz
tak jak na początku była to rzeczowa dyskusja, teraz robisz z siebie/klubu "cierpiętnika"

spójrz prosze - "dziwnie" mozna odebrac Twój post
Alez oni nie utarli nam nosa! Ta uchwala to wstyd dla Walnego Zebrania FPL. Nosa utarli sami sobie...
Przyszlosc pokaze jakie konsekwencje nosic bedzie ta Uchwala dla calego FPL. Tylko DCC i ci ktorzy zachowali jasny umysl na Walnym mogą po tej farsie miec podniesiona glowe - a Ci za sprawa, ktorych taka decyzja zapadla moga sie jedynie wstydzic i ewentualnie szybko naprawic blad.
Ostatnio edytowano Wto mar 20, 2007 14:25 przez Basia_G, łącznie edytowano 2 razy

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Wto mar 20, 2007 14:08

Figuletta pisze:
Ćma pisze:(...)Nie chodzi o to, że konieczne jest pytanie o zgodę, ale o to, że może uprzejmiej by było organizując imprezę na terenie działania innego klubu porozmawiać z nim o tym? Nie ma nakazu mówienia "dzień dobry" i "dziękuję", ale jednak większość kulturalnych ludzi używa tych słów.

Naszego klubu nikt z Cat Club Pomerania nie zapytal czy moga zrobic wystawe w Szczecinie - toz to nasz teren dzialania!
Kierujac sie Twoja logika powinienem zglosic podobny wniosek przeciwko CCP-S :-) Ach ci ludzie z CCP - buta i zle wychowanie...

No coż..., z tego co pamiętam, to organizacja zeszłorocznej wystawy w Szczecinie spotkała się ze stwierdzeniem z Waszej właśnie strony, że wystawa w Szczecinie nie ma najmniejszego sensu. I po co organizować wystawę w takiej - może nie dosłownie, ale jednak - "dziurze, gdzie nic się nie dzieje"? To chyba jasne, dlaczego nie pytamy się o zgodę? :wink:
Obrazek

Ćma

Post » Wto mar 20, 2007 14:13

Ćma pisze:A może by tak raz, szczerze uderzyć się w pierś i przyznać, że się nie było do końca fair?
Czy może korona spadnie?

DCC korony nie nosi wiec niz spasc nie moze i w naszej ocenie gralismy i nadal gramy fair, czego nie mozna w zaden sposob powiedziec o reprezentantach CCW i SKMKR.
Nie masz nam niczego do zarzucenia poza absurdalnymi i nieprawdziwymi zarzutami, ze nie zrobilismy czegos co niby powinnismy... Domaganie sie tego od nas - szczegolnie w takiej sytuacji - to dopiero prawdziwy obraz buty.
Powinnismy zlozyc wniosek o wystawe i to wlasnie zrobilismy - i to tam gdzie nikt wystaw nie robil od 4 lat. Wedlug obowiazujacych zasad to wszystko co nalezalo zrobic - dlatego tez Zarzad FPL wyslal nasz wniosek o wystawe do FIFe a ta go zatwierdzila i wprowadzila do kalendarza wystaw. My sie wywiązalismy z naszej czesci teraz czas na wywiazanie sie ze zobowiazania po stronie FIFe. FPL nie moze tej umowy lamac - nawet powaga Walnego Zebrania, bez wzgledu na to czy to sie komus podoba czy nie.

Bardzo prosze mowmy o konkretach popartych prawem.
Figuletta

Figuletta

Post » Wto mar 20, 2007 14:20

Ćma pisze:(...)No coż..., z tego co pamiętam, to organizacja zeszłorocznej wystawy w Szczecinie spotkała się ze stwierdzeniem z Waszej właśnie strony, że wystawa w Szczecinie nie ma najmniejszego sensu. I po co organizować wystawę w takiej - może nie dosłownie, ale jednak - "dziurze, gdzie nic się nie dzieje"? To chyba jasne, dlaczego nie pytamy się o zgodę? :wink:

Czy my sie znamy? :-) Nie przypominam sobie zebym kiedykolwiek z Toba rozmawial. Nie mozesz wiec mnie cytowac. Poza tym nigdy nie wypowiedzialem takich slow jakie zacytowalas, wiec to co ktos Ci opowiedzial to tylko znieksztalcony przekaz. Wiec zupelnie nie rozumiem o co Ci chodzi :-) Ale jak widac znalazlas wytlumaczenie ze nie musieliscie pytac DCC o plany wystwowe. Wiec sa rowni i rowniejsi, bo DCC musi pytac a CCP-S juz nie musi...
Doprawdy zabawne rozumowanie... To sie nazywa chyba sprawiedliwosc Kalego? :-)
Figuletta

Figuletta

Post » Wto mar 20, 2007 14:22

kinus pisze:a ja mam pytanie w takim razie
dlaczego jak PFA organizowalo wystawe w Cieszynie, to nikt nie protestowal?

Nie wiem, jak w przypadku innych klubów, ale klub PFA kontaktował się z Krakowem przed zorganizowaniem wystawy w Cieszynie z pytaniem, czy nie mamy nic przeciwko.

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Wto mar 20, 2007 14:30

Przepraszam, ale ręce mi opadły...
Nie nadaję się chyba do pracy edukacyjno-kulturalnej, szczególnie od podstaw.
Tym samym wycofuję się z tej dyskusji. Mogę być nawet pokonana, jeśli to komuś poprawi nastrój.
Obrazek

Ćma

Post » Wto mar 20, 2007 14:34

Oberhexe pisze:
kinus pisze:a ja mam pytanie w takim razie
dlaczego jak PFA organizowalo wystawe w Cieszynie, to nikt nie protestowal?

Nie wiem, jak w przypadku innych klubów, ale klub PFA kontaktował się z Krakowem przed zorganizowaniem wystawy w Cieszynie z pytaniem, czy nie mamy nic przeciwko.

Bardzo prosze o argumentacje nie emocjonalna tylko o fakty prawne - jakie Walne FPL mialo podstawy do tego zeby zlamac umowe pomiedzy DCC a FIFe w sprawie organizacji wystaw w Katowicach.

Aha, tak na marginesie dla usmiechu, to PFA nie zapytalo klubu z Żor o zdanie (wiem o tym od uwczesnego czlonka zarzadu tego klubu) :-) Wiec chyba powinnismy anulowac wszystkie certyfikaty z tamtych wystaw, bo jesli trzeba pytac, a nie zapytano, to zlamano prawo i wystawy sa niewazne :-)
Figuletta

Figuletta

Post » Wto mar 20, 2007 14:36

Ćma pisze:Przepraszam, ale ręce mi opadły...
Tym samym wycofuję się z tej dyskusji. Mogę być nawet pokonana, jeśli to komuś poprawi nastrój.

Wiec potwierdzilo sie, ze nigdy ze soba nie rozmawialismy, a cytat ze mnie zostal wyssany z palca.
Figuletta

Figuletta

Post » Wto mar 20, 2007 14:41

takie prywatne zdanie bo w koncu to forum jest
Figuletta przyznam, ze co troche Cie poczytam, to utwierdzam sie w przekonaniu, ze dobrze, ze jednak do Was nie przystapilam
nie daj Boze mialabym inne zdanie niz Ty

prawo prawem a zasady wspolzycia zasadami wspolzycia

i tak z innej dziedziny prawa - jesli jestes na ulicy podporzadkowanej, a sznur samochodow na glownej, za diabla nie wyjedziesz, jesli ktos nie wpusci Ciebie
a nie powinien, bo ma pierwszenstwo
jednak jesli wpusci, wszystkim bedzie razniej nie?
jego ta chwila nic nie zbawi
a Tobie troche czasu oszczedzi

no ale jak rozumiem, jesli spotkam Ciebie na takiej drodze, to bede czekac do smierci
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Wto mar 20, 2007 14:41

Figuletta pisze:
Ćma pisze:Przepraszam, ale ręce mi opadły...

Wiec potwierdzilo sie, ze nigdy ze soba nie rozmawialismy, a cytat ze mnie zostal wyssany z palca.

Mea culpa, mea culpa, że Zarząd Klubu nie dostał dyktafonu do kieszeni...
Obrazek

Ćma

Post » Wto mar 20, 2007 15:02

Ćma pisze:
Mea culpa, mea culpa, że Zarząd Klubu nie dostał dyktafonu do kieszeni...

To moze powinien sie Zarzad wypowiedziec a nie TY? :-)
Figuletta

Figuletta

Post » Wto mar 20, 2007 15:06

kinus pisze:takie prywatne zdanie bo w koncu to forum jest
Figuletta przyznam, ze co troche Cie poczytam, to utwierdzam sie w przekonaniu, ze dobrze, ze jednak do Was nie przystapilam
nie daj Boze mialabym inne zdanie niz Ty

Czy to Twoj glos w dyskusji na temat tego czy Uchwala Walnego Zebrania FPL jest sluszna? A moze to odpowiedz na pytanie zawarte w temacie tego wątku? Nie bardzo rozumiem :-) Moze zalozysz nowy watek dla tych ktorzy sa zadowolenie z tego ze nie sa czlonkami DCC? Chyba tam najlepiej Twoj post bedzie pasowac :-)
Figuletta

Figuletta

[poprzednia][następna]