Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
AlkaM pisze:... kociego i psiego jedzenia, ktore niszczy nerki i spowodowalo juz smierc 10 zwierzat.
Karmy wycofane z rynku to karmy tanie.
A wiec karmy wycofane z rynku:
Iams i Eukanuba, ale tylko z kodami na opakowaniu: 6339 do 7073, po ktorych jest numer 4197.
Wszystkie karmy wyprodukowane od grudnia 2006 o nastepujacych nazwach: Best Choice; Nutro Max Gourmet Classics; Nutro Natural Choice
Ewik pisze:Ja ostatnio odkryłam jakąś fińska karmę...Frank's Pro Gold-97% mięsa...kotuchy się zażeraja...ale ile tak naprawdę tego mięsa w mięsie nie mówiąc o innych wynalazkach?
renatka pisze:juz zadnej marce ufac nie mozna...wczesniej nagonka na rc teraz to...u moich tez problemy ze zdrowiem od KARMY sie zaczely...
Maryla pisze:renatka pisze:juz zadnej marce ufac nie mozna...wczesniej nagonka na rc teraz to...u moich tez problemy ze zdrowiem od KARMY sie zaczely...
nie żadnej
amerykańskiej
tu wyraźnie Alka napisała ze chodzi o karmy amerykańskie
z RC problemy się pojawiły jak firmę przejął amerykański Master Food
Maryla pisze:renatka pisze:juz zadnej marce ufac nie mozna...wczesniej nagonka na rc teraz to...u moich tez problemy ze zdrowiem od KARMY sie zaczely...
nie żadnej
amerykańskiej
moje koty od zawsze jedzą suche (ale nigdy to nie było jedyne pożywienie) i wyłącznie dobrych nieamerykańskich marek i jak do tej pory żaden mi poważnie nie chorował
a są w większości 10-letnie
oczywiście że to ich nie chroni przed chorobami na zawsze ale niedawno wyniki krwi miały robione Kocio i Biała i wyszły w miarę ok
Ewik pisze:Poznałam weta który stwierdził, że przed wprowadzeniem karm, szczególnie suchych nie było tylu kotów z niewydolnością nerek...chyba powoli przestawię zwierzaki na naturalne jedzono...
skaskaNH pisze:Maryla pisze:renatka pisze:juz zadnej marce ufac nie mozna...wczesniej nagonka na rc teraz to...u moich tez problemy ze zdrowiem od KARMY sie zaczely...
nie żadnej
amerykańskiej
PrzeprasZam za dygresje, ale o jakie problemy z RC chodzi?
Karmie koty wlasnie RC i troche sie wystraszylam czy aby im nie szkodze.
AlkaM pisze:Maryla pisze:renatka pisze:juz zadnej marce ufac nie mozna...wczesniej nagonka na rc teraz to...u moich tez problemy ze zdrowiem od KARMY sie zaczely...
nie żadnej
amerykańskiej
moje koty od zawsze jedzą suche (ale nigdy to nie było jedyne pożywienie) i wyłącznie dobrych nieamerykańskich marek i jak do tej pory żaden mi poważnie nie chorował
a są w większości 10-letnie
oczywiście że to ich nie chroni przed chorobami na zawsze ale niedawno wyniki krwi miały robione Kocio i Biała i wyszły w miarę ok
Nie sadze, ze amerykanskie karmy roznia sie jakoscia od innych. Zla karma jest zla karma, a dobra dobra. Nie ma cudow. Jezeli ktos decydyuje sie dawac kotam karme, ktora ktora jest zrobiona ze skladnikow niedopuszczonych do uzycia w przemysle spozywczym to czy ta karma jest robiona w USA czy gdzie inndziej i tak bedzie trula kota. Karmy , ktore sa dzisiaj wycofywane ze sklepow w USA to wlasnie takie karmy. Producenci tego nie ukrywaja. Wszystkie swinstwa , ktora sa uzyte do ich producji sa wymienione na opakowaniu. To tylko decyzja wlasciciela kota czy chce nim tym karmic i ryzykowc kota zdrowie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], niafallaniaf, puszatek, quantumix i 154 gości