CZĘSTOCHOWA potrzebuje pomocy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 14, 2007 8:23

Magdziak :1luvu:

słuchajcie, myślę, że najpierw trzeba zabrać Maciusia i Buraska.
Łaciatą też by trzeba zabrać, ale rozumiem, że nie ma gdzie wszystkich trzech... :(

może uda się znaleźć kogoś spoza Cz-wy?

kciuki za łapankę :ok: :ok:

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Śro mar 14, 2007 18:20 kot

jutro odbieram kotka kolo 12 :D

pini1

Od: Nie cze 30, 2002 19:56

Post » Śro mar 14, 2007 22:51

Kotek złapał się błyskawicznie :!:
Nie zdązyłam jeszcze dojechać na miejsce (tramwajem, prosto z uczelni się urwałam), a tu rozgorączkowany telefon od Iwonki, że mam się śpieszyć bo ona kota trzyma. Pędze co sił - z wizją podrapanej Iwonki trzymajacej wyrywającego się kota za pazuchą (przecież jakby jej uciekł, ile czasu zajęłoby oswajanie go na nowo!)... a tu Iwonka stoi, a Maciuś już potulnie w transporterze 8O :lol:

Zawiozłam go od razu do Magdziak, gdzie ma swój pokoik, pełną michę (nawet sobie pojadł) i spędzi noc.
A na jutro dziewczyny - Magdziak i pini1 są już umówione przy Ikei w drodze do Katowic ! Dziękujemy bardzo dziewczyny za pomoc !!! Piszcie co dalej z Maciusiem!
Obrazek

Ukradły mi po kawałku serca... Behemot, Figelotka, Pirat, Rutka, Burratino...

olifka1

Od: Czw sty 05, 2006 19:00

Post » Czw mar 15, 2007 9:45 kot

czekam na niego :D

pini1

Post » Czw mar 15, 2007 10:15

Maciuś:
Obrazek

Piękne duże kocisko, trochę zasmarkany i teraz wystraszony.
Kiedy dziś zaczełam go ostrożnie głaskać zaczął niesamowicie mruczeć, ale z kącika nie chciał się ruszyć - i musiałam się nakombinować, żeby z powrotem znalazł się w transporterze.
Kotuch zupełnie oswojony, tylko teraz wystrasznony . W nocy zjadł jeszcze małą puszeczke od Olifki (suchego nie ruszył) i zrobił sioo do kuwetki.
Za godzinke wyjazd..

Magdziak

Od: Wto lut 07, 2006 13:14

Post » Czw mar 15, 2007 11:04

Gratuluję udanej akcji:)
Jutro jadę do Częstochowy, powrót będzie w niedzielę, jeśli znalazłby się jakiś tymczas dla kolejnych kotów we Wrocku, chętnie przewiozę.
ObrazekObrazek
Obrazek

Ghost Dog

Od: Pt cze 16, 2006 16:10

Post » Czw mar 15, 2007 14:20 kot

kotek juz u mnie jakos udalo nam sie go przelozyc do kontenerka :D
zaraz zaloze mu osobny watek :D

pini1

Post » Czw mar 15, 2007 14:28

pini1 :1luvu: :1luvu:

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Czw mar 15, 2007 14:46

Ghost Dog pisze:Gratuluję udanej akcji:)
Jutro jadę do Częstochowy, powrót będzie w niedzielę, jeśli znalazłby się jakiś tymczas dla kolejnych kotów we Wrocku, chętnie przewiozę.

Wow! A my kotka nie mamy ;) A tak na poważnie - jeśliby rzeczywiście znalazł się tymczas we Wrocławiu, to musiałybyśmy się z Iwonką sprężyć i złapać Buraska albo Łaciatą.

Jak na razie oba są płochliwe, i Iwonka ma za zadanie je oswajać ze sobą, na tyle żeby dały się złapać :)

Na miejscu zostaną tylko dwa całkowite dzikuski, ale na ich złapanie nawet nie liczę, poza tym nie wiem czy to do konca dobry pomysł... :roll:
Obrazek

olifka1

Post » Czw mar 15, 2007 15:55

Podejmuję ryzyko i piszę szybciutko( juz się nagany posypaly nie mogę ryzykowac utraty pracy.Dziękuję za Maciusia moje skarbka wielkiego. I proszę o jeszcze to wszystko dla kotow nie dla mnie. Wszystkie kotki, ktore tam mieszkają nadają się do zmiany miejsca zamieszkania i oswojenia. Niektore potrzebują tylko więcej czasu. A poza tym trzeba pamietać, że one już nie mogą tam mieszkać. Nie wiem nawet czy uda się je karmić tam rusza budowa. :evil: :evil: :evil: Olifka będzie przekazywać wieści bo ja już nie mogę. Tam jest ŁACIATA, BURASEK, BURASEK 2, KOLEJACZEK śliczny podobny do Maciusia bardzo (co z nim będzie martwię się zaraz rusza budowa), SZCZAPKA. I parę innych na przychodne. Olifkę i wszystkich( może stanie się cud i ktoś się przyłączy w Cz-wie) proszę o pomoc w oswajaniu. Stamtąd już jechały takie wielkie dzikusy co przedtem dotknąć się nie dały a potem stawaly się miziaste i wdzięczne. Nie przesądzajmy który zasługuje na ratunek a który nie. Trzeba oswajać. Łaciata mogłaby już nie mieć maluchów. Olifko oswajaj ją i kolejaczka i wszystkich. Ja sama nie daję rady ze wszystkim mogę tam iść na okolo pół godziny dziennie już naprawdę sama nie daję rady z tym wszystkim dlatego wciąz proszę o pomoc. To przecież nie tylko nimi się zajmuję ale mam w domu szpital tymczasy i swoje koty i inne koty do karmienia i pracę która zajmuje 12 godzin na dobę pomagam innym z kotami.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

iwonac

Od: Śro sty 25, 2006 12:53

Post » Czw mar 15, 2007 20:47

Maciek słodki kot - w ogóle nie jest dziki!
Podróż w samochodzie zniósł rewelacyjnie - żadnej skargi; tylko patrzył na mnie w taki sposób..że serce chciało pęknąć z żalu...
Kochany piękny wspaniały Maciek!! Był u mnie przez chwilę a chwycił za serce - musi znaleźć wspaniały dom!!
Pini dziękuję z całego serca za pomoc dla niego..

Magdziak

Od: Wto lut 07, 2006 13:14

Post » Pt mar 16, 2007 7:38

Magdziak pisze:Maciek słodki kot - w ogóle nie jest dziki!
Podróż w samochodzie zniósł rewelacyjnie - żadnej skargi; tylko patrzył na mnie w taki sposób..że serce chciało pęknąć z żalu...
Kochany piękny wspaniały Maciek!! Był u mnie przez chwilę a chwycił za serce - musi znaleźć wspaniały dom!!
Pini dziękuję z całego serca za pomoc dla niego..

:love: :D
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Pt mar 16, 2007 7:51

Tu nowy wątek Maciusia, założony przez pini1, już pod logo Fundacji For Animals :dance2:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2117348#2117348
Obrazek

olifka1

Post » Pt mar 16, 2007 13:03

Podbijam do góry HOP bo wątek ważny a spada na dalsze strony.
Oći Oći, Tvoje Oći kao sjaini biseri u noći...

ObrazekObrazekObrazek

Maraska

Od: Pon sie 22, 2005 15:27

Post » Pt mar 16, 2007 14:08

Iwonko , czy Filip pochodził z tej samej grupy kotów? bo jeżeli tak , to mogę wsadzic mu do pokoju jakiegoś kumpla?

WANDUL66

Od: Wto maja 09, 2006 7:51

[poprzednia][następna]