FFA -gang Sylwestrzaków (6 tyg. ściury ;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon mar 12, 2007 17:18

domki teoretycznie były, lecz ostatnio zamilkły, tak więc parka szczurków wciąż szuka domu :wink:

justyna_ebe

Od: Nie paź 17, 2004 16:00

Post » Pon mar 12, 2007 17:29

DobromilaW pisze:a jesli mozna troche moze pozno spytac.. co tam z domkami.. kociczki rozdane?

Poznań ....hmm... a ja mam transport do Poznania :wink:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon mar 12, 2007 18:42

szczury latają dziś już po całym mieszkaniu i wpieniają Majora :D Nawet jak się położy w przedpokoju, to nic sobie z tego nie robią i skaczą jak pchły nad jego łbem. Kotów też się nie boją, no prawdziwe szczury :wink:

justyna_ebe

Post » Wto mar 13, 2007 9:32 Mysia - jeden ze "szczurków"

Witam! Poddałam się urokowi, czyli miłość od pierwszego spojrzenia :wink:
jeśli ktoś jest ciekawy, to są informacje o Mysi - jednej ze "szczurków".
Trafiła do nas w sobotę i już ją uwielbiamy - ja i mąż, zaś jej starsza koleżanka Gusia (8 miesięcy) trochę mniej :cry: Mam nadzieję, że to chwilowe i Gusia też w końcu podda się urokowi Mysi.
Ta mała, to żywe srebro. Biega beztrosko po całym mieszkaniu i ochoczo zaczepia Gusię, co powoli zaczyna coraz bardziej intrygować zaczepianą i nieśmiało poddaje się zabawie :D
Jeżeli ktoś może mi podpowiedzieć, jak wstawić zdjęcie, to wtedy pokaże Mysię i Gusię :lol:
Ostatnio edytowano Wto mar 13, 2007 10:39 przez mczerwinska6, łącznie edytowano 1 raz

mczerwinska6

Od: Wto mar 13, 2007 8:58

Post » Wto mar 13, 2007 9:55

Witaj na forum - scurki maja swoją renomę - nie można ich nie kochać :lol:

Jeszcze 2 scurecki czekają :roll:
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Wto mar 13, 2007 10:38

Witaj na forum :D
Wchodzisz np tu http://www.upload.miau.pl/ , wybierasz zdjęcie ze swojego komputera, potem kopiujesz link, który się pojawi i już. Jeśli chcesz zamieścić nie link lecz zdjęcie to zapisujesz link tak: [im]link[/img]

justyna_ebe

Post » Śro mar 14, 2007 8:19

Mysia - jedna ze ściurkow - to fajnie pasuje :D
Witaj, czekamy na zdjęcia :D
Ostatnio edytowano Śro mar 14, 2007 9:58 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Śro mar 14, 2007 9:35

szczury od dwóch dni są na wolności. Klatka jeszcze stoi gdyby co, ale małe radzą sobie wspaniale. Nie boją się ani trochę innych kotów a psy są traktowane jak najzwyklejsze wyposażenie domu. Są bardzo sprytne, już wyczaiły, że warto lecieć do kuchni gdy dochodzą stamtąd jakieś dźwięki, wiedzą też już gdzie stoi "dorosła" kuweta. W czasie posiłku są niezmordowane w bieganiu od miski do miski i wyjadaniu innym kotom a nawet małej psicy. Gdy duży pies dostaje michę, to szczury zamykam w pokoju, bo pakują mu się wprost do pyska.
W domu panuje totalna głupawka, maluchy nabijają dziennie dziesiątki kilometrów, szaleją, padają na chwilę i za moment powtórka.
Bardzo się przy tym wzajemnie pilnują, gdy jedno gdzieś zniknie to drugie natychmiast szuka i nawołuje. Najsłodsze chwile są wieczorem, gdy zmęczone przytulają się do człowieka, dużego kota lub psa i odpływają natychmiast w krainę snu.

justyna_ebe

Post » Śro mar 14, 2007 14:22

:D komu, komu..........szczurki do domu ?
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Śro mar 14, 2007 14:23

Mysia - warszawski szczurek :D
Obrazek

a tu się trochę pogubiłam :wink:
Obrazek

i razem z psiapsiółką
Obrazek

justyna_ebe

Post » Czw mar 15, 2007 9:43

justyna_ebe pisze:Mysia - warszawski szczurek :D
Obrazek

:ryk: :ryk: :ryk:
"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Od: Wto paź 05, 2004 13:51

Post » Czw mar 15, 2007 10:45

Długo rozszyfrowywałam zdjęcie śpiącej Mysi
Cudna :D

kalewala

Post » Czw mar 15, 2007 11:42

mam pytanie: ile jeszcze ściurków czeka na adopcję i które to, a także czy nie chciałyby ogłoszeń na allegro na przykład? :roll:

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Czw mar 15, 2007 21:10

Kasiu, bardzo dziękujemy za ofertę pomocy :D
Szczurki zostały całe dwa: chłopczyk i dziewczynka. Mają już dom, tylko baaaardzo daleko. Ja je muszę/chcę tam zawieźć osobiście, tyle że mój samochód stoi już dwa miesiące w warsztacie :? :evil: Poruszam się obecnie autopodobnym ustroistwem i nie mam odwagi wybrać się w tę podróż czymś takim... no pokomplikowało się trochę. Tym bardziej, że pod blokiem mam dwa młode koty z bardzo chorymi oczami (kotka w rui) i miałam nadzieję, że je szybko wezmę na leczenie :(

Szczurki zostały dziś ponownie odrobaczone, przy okazji dotkliwie pogryzły pana doktora :D

justyna_ebe

Post » Pt mar 16, 2007 8:10

Muszę się z Wami podzielic dobrą wiadomością! Mysia i Gusia, to dwie psiapsiółki :wink:
Tłuką się na potengę, ale zato jedzą już z jednej miski i koło siebie śpią. Zaś wczoraj pierwszy raz położyły się obie ze mną w łóżku (ostatnio tylko Mysia to robiła) a raczej na mnie - Mysia na brzuchu a Gunia w nogach :lol: Jeszcze tylko czekam aż Gusia znowu zacznie traktorkować, bo niestety od soboty zaprzestała :cry:

mczerwinska6

Od: Wto mar 13, 2007 8:58

[poprzednia][następna]