Biało Bura 3 miesięczna kocinka-W PONIEDZIAłEK DO DOMKU!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt mar 09, 2007 20:02 Biało Bura 3 miesięczna kocinka-W PONIEDZIAłEK DO DOMKU!

Domu szuka kocinka(nie wiadomo na razie na sto procent, czy to kotka, czy kocurek)bezdomna.

Jest śliczna, kuwetkowa(robi w wyznaczone miejsce z piaskiem), gadatliwa, bardzo często mruczy.
Ma lekki katarek i będziemy łapac lada chwila.Szukamy domku, a moze i tymczasu, bo nie wiem,czy rodzina się zgodzi na kolejnego tymczasa w domu.
Kicia jest bita przez kocury, sponiewierana, dodatkowo właścicielka posesji, na której się znajduje chce otruc cala gromadę.
Na Zakoconych umieściłam cała opowieść o dramacie kotków, podam więc linka:
http://forum.zakoceni.pl/index.php?showtopic=1288

Pomóżcie nam.
Wstawiam fotki Milusi:
Z braciszkiem:
Obrazek
Koteczka jest z przodu-z białą buzią.
Tutaj kicia się drapie:
Obrazek

Domki, domki! :!:
Ostatnio edytowano Śro wrz 02, 2009 16:17 przez KaasiakN, łącznie edytowano 2 razy

KaasiakN

Od: Pt mar 09, 2007 19:36

Post » Pt mar 09, 2007 22:36

Hop...

KaasiakN

Post » Pt mar 09, 2007 23:46

chętnie Ci pomogę szukać dla niej domku, przeczytałam wątek na KR, ale że nie mogę się zalogować, odpiszę tutaj: moim zdaniem powinnaś pokastrować koty bez wiedzy i zgody karmicielki - inaczej naprawdę może się coś złego stać, ona nie rozumie, czy nie chce rozumieć? Przede wszystkim skupiłabym się na ciężąrnych kotkach (i jeśli pomoc przyjdzie za późno, uśpieniu ślepych miotów) i rozpłodowym kocurze. Niedługo powinny być gminne talony na sterylki, może też fundacje pomogą... w najgorszym razie Bazarek stoi otworem, coś do wystawienia zawsze się u mnie znajdzie :)

mogłabym spytać, jaki to rejon Warszawy?

aha! jako że nie posiadam gg, poproszę o nr kontaktowy do ogłoszenia na prv. Dziękuję :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob mar 10, 2007 0:27

znalazłam w necie

Przygarnę młodą kotkę do 3 miesięcy z Warszawy i okolic.
Luiza
tel.: 0 502 213 827
żyj i pozwól żyć innym

diladriel

Od: Pt lut 16, 2007 16:11

Post » Sob mar 10, 2007 11:53

Koty nie dadzą mi się złapać.Kocury biją pozostałe, karmicielka tez nie ma do nich dostępu-jest jeden, czarno biały, ale on jest ,,jej''.
Chciałabym to zrobic ,,po cichu'', bez jej wiedzy,a e ona karmi je o 17, i wtedy jest tam kocia gromada w komplecie-tylko do niej idą.
Jedna z kotek juz się nie pokazuje-podejrzewam, że urodziła-będziemy szukać.

Bardzo dziękuje za namiary na panią Luize.Juz raz dzwoniłam, ale telefon nie został odebrany.Będę dzwonić do skutku w takim razie.

Pójdę koło 17 i porobię fotki kocinie.

Ja naprawdę zaraz kociokwiku dostanę - na moim osiedlu, jedna z kotek które dokarmiam jest w ciąży.Kastrowałam kocury, ale ludzie podrzucają nowe.Nie pokazywała się kilka dni, a teraz brzuchal-gigant.Będe ja próbowała łapac.

Jezeli ktos coś znajdzie, to piszcie.Dzisiaj wkleje fotki, jak zrobię.

KaasiakN

Post » Sob mar 10, 2007 11:58

bardzo proszę,polecam się na przyszłość :P
żyj i pozwól żyć innym

diladriel

Od: Pt lut 16, 2007 16:11

Post » Sob mar 10, 2007 13:48

diladriel, nieauktualne :( :(
Jak mi powiesz gdzie szukac, to juz się zabieram:)
Kicia płacze-jakis kocur ja podrapał, miała,,pzaur'' na nosku.Siedziała, ale uciekła na balkon.Wieczorkiem pojdę.Dam papu i zobaczymy.Chyba będe łapac na własna reke.Czy ktos z okolic Ursynowa może przetrzymac kicie na tymczasie?

KaasiakN

Post » Sob mar 10, 2007 18:26

Hop kiciu
Pipsi ♡ 24 marca 2016 [']

Pipsi

Od: Pon paź 16, 2006 11:10

Post » Sob mar 10, 2007 18:30

Z adopcyjnej:

imie: Antonina Daria Lewandowska

e-mail: tunczyk4@op.pl

telefon: 066-55-88-754

miasto: Warszawa

województwo: Mazowieckie

wiek kota: trzy - cztery miesiące

opis:
Marzę o adoptowanym kotku-przytulance który jakby co poradzi sobie w
sporym ogródku,a nie w domu. Szczytem mych marzeń jest kotek biało-czarny,
czarno-biały, szary tygrys lub czekolada mleczna... Oczka najlepiej
niebieskie.

Pipsi

Post » Sob mar 10, 2007 18:31

Przygarnę małą kotkę
Miasto: Warszawa
Przygarnę małą kotkę. Dobre warunki, doświadczenie i wielkie serce dla zwierzaków. Właśnie zamieszkałem w Warszawie.
Kontakt: 500 139 808
Email: lutherking@poczta.onet.pl
Data ogłoszenia: 20. 02. 2007

imie: Zuzanna

e-mail: zuza10@vp.pl

telefon: 0227291209

miasto: Owczarnia k. Warszawy

województwo: mazowieckie

wiek kota: do 4 miesięcy

opis:
Szukam kotki- dachowca do 4 miesięcy z okolic Warszawy. Najlepsza byłaby
ruda, ale ja poszukuje tylko wspaniałego i kochanego towarzysza, baz
względu na jego wygląd! Zapewnie ciepły dom, pełną miskę i tyle miłości
ile się tylko da!

mie: Gosia

e-mail: lola9999@buiaczek.pl

telefon: 609 888 608 600 484 332

miasto: Warszawa

województwo: mazowieckie

wiek kota: 2-3 miesiące

opis:
Pzyjmę młodą 2-3 miesięczną koteczkę. Mieszkam w Warszawie

Pipsi

Post » Sob mar 10, 2007 20:59

Jezu, Kocham Cie Pipsi po prostu :1luvu:
Jutro będę dzwonic, tylko nie wiem czy wypada w niedziele-co tam.Dzisiaj troszke za późno, ale mejle juz wysłałam.Jak jeszcze ktos cos znajdzie, to będę wdzięczna, ja tez szukam-w moim żółwim tempie :oops: :oops:

Byłam u koteczki-nie chciała ruszyć zielonkawej kaszy z serem(a nawet jak chciała, to nie mogła-inne są silniejsze, a ona chudziutka) od karmicielki-przyniosłam jej Royala i zjadła ze smakiem.Nawet kilka baranków było.Oczywiście aparat mi się rozładował, bo jakby inaczej, ale wklejam to, co wyszło.A, i koteczke u tymczasie będzie u mnie-tylko domek musi być 100%,ale i nad tym popracujemy.

Fotki zaraz wklejam :lol:

Obrazek
Kocia gromada, mała po prawej.
Obrazek
O, jedzonka...

Jakosc fot jest tak słaba, ze az mi niedobrze.Postaram się wziąsc koteczke do siebie na poczatku przyszłego tygodnia.
Jeżeli ktos mieszka na Ursynowie i ma ja ochote zobaczyc osobiście, to zapraszam.
Pozdrawiam, jakos sie odezwe, a ty malutka:Hop, do góry! :arrow:

KaasiakN

Post » Sob mar 10, 2007 22:36

Kasiu, na Koci-Łapci jest taki wątek przyklejony na górze. Stamtąc ci poprzeklejałam ogłoszenia. Zajrzyj tam sobie. :D

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=87 ... sc&start=0

Pipsi

Post » Nie mar 11, 2007 11:31

O Jezusie.
Wysłałam najpierw sms-y do wszystkich zainteresowanych na komórke-jako że było wczesnie, i mysle że niedziela-dzień wolny.
Odpisała pani Gosia.Pierwszym jej pytaniem było, jaki ma kolor podniebienia kicia(nie wiem, może wiecie, po co to komu do szczęścia potrzebne...?) mam mieszane odczucia.No nic, zobaczymy.Umówiłam się na telefon wieczorem.

Pozdrawiam. :ryk:

KaasiakN

Post » Nie mar 11, 2007 11:57

KaasiakN pisze:Odpisała pani Gosia.Pierwszym jej pytaniem było, jaki ma kolor podniebienia kicia(nie wiem, może wiecie, po co to komu do szczęścia potrzebne...?)

Nie wiem, skąd to się wzięło, ale krąży mit, że czarne podniebienie = czarny charakter :lol:
A może coś w tym jest, z mojego Sybirka czasem diablik wychodzi, a tuż za zębami ma czarną plamkę :twisted:
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Nie mar 11, 2007 12:02

też o tym słyszałam co pisze monostra ale to chyba jakieś durne przesądy.

annan ugniewaska

Od: Sob paź 21, 2006 1:01

[następna]