Malizna-"syjameczka" za TM

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 26, 2007 19:54

Kurcze, nie mogę, niestety, pisać tak często, jak bym chciała. Mam sporo nauki i pracy. Czekam tylko na wiosnę...
U Rimy wszystko ok, rozrabia, jak małe dziecko, wszędzie jej pełno. Ostatnio, po zamianie telewizora przez nas na większy, zdarza jej się siadać przed ekranem i oglądać. Najbardziej lubi filmy przyrodnicze, chyba dlatego, że tam dużo małych zwierzaków, które szybko się przemieszczają. Rima strasznie śmiesznie miauczy, a właściwie powinnam powiedzieć, że wydaje z siebie dźwięki, jak ufo, albo roboty z "Gwiezdnych Wojen". Śmieszna jest strasznie przez to, no i zyskała ksywkę ufo :D Teraz śpi, jak dziecko (jaki błogi spokój panuje w domu)
Puia i Kicek prawie ciągle śpią, jedzą więcej, niż zazwyczaj - one też czekają na wiosnę...

kasia mierzejewska

Od: Czw wrz 14, 2006 11:46

Post » Pon lut 26, 2007 20:01

Myślałam dzisiaj o Was, nawet chciałam zagadać tylko nie wiedziałam jak.
Fajnie, że wszystko dobrze.Z wiadomych względów zawsze będe oczekiwać od Was wiadomości.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Pon lut 26, 2007 20:26

Cieszę się, że wszystko w porządku.
Kasiu, wymiziaj ode mnie całą trójkę :)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro lut 28, 2007 8:23

No i chyba mam problem. Rima wczoraj i przedwczoraj zwymiotowała zaraz po śniadaniu. Nie zdarza się to po indyku, ale po hillsie intestinalu. Potem, w ciągu dnia nie wymiotuje bez względu na to, co je. Dziewczyny, czy zdarza się to Waszym kotom? Ja, szczerze mówiąc, nie zauważyłam czegoś takiego u Kicka czy Pućki.

kasia mierzejewska

Post » Śro lut 28, 2007 10:21

Może rano za szybko je i niedokładnie pogryzie, mojej Punieczce się tak zdazało ona połykała suche i potem to zwracała.Tylko, że Punia nie ma zębów.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Śro lut 28, 2007 11:53

Może faktycznie za szybko łyka i stąd te efekty? A może za dużo tego Hillsa zjada i żołądek się buntuje?
Onet miał taki okres, kiedy wymiotował po śniadaniu - niezależnie od tego czy jadł mięso czy saszetkę. Na wszelki wypadek dawałam mu parafinę, bo bałam się, że się zakłaczył. Ale raczej chodziło o to, że rzucał się na żarcie i wpychał w siebie - za dużo, za szybko. Teraz go pilnuję, odganiam od miski jak zaczyna dobierać się do innych porcji poza swoją. No i problem zniknął.
Alfons Allais

Aleba

Post » Śro lut 28, 2007 13:51

Czasami koty nie tolerują jakiejś karmy. Mam taką kotkę. Po prostu odstaw tę karmę i będzie po kłopocie.

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Pt mar 02, 2007 17:06

Po zastanowieniu również dochodzę do wniosku, że to dlatego, że Rima jest żarłokiem, mogłaby jeść 24/7, i rano jest trochę przegłodzona po nocy i to dlatego. Jednak po eukanubie albo royalu nie zdarzało sie to, więc do nich wrócę. Wczoraj i dziś rano jadła saszetki i wszystko było ok.
Dzięki dziewczyny :D

kasia mierzejewska

Post » Pt mar 02, 2007 17:10

No ja pamiętam jak ona wymiatała u mnie - opróżniała swoją miskę, a potem robiła lotny patrol po miskach innych futer.
Brzuch miała potem jak balon ;)
Czyli niedużo się w tym względzie zmieniła.

Kasiu, a może by jakieś fotki? 8)
Alfons Allais

Aleba

Post » Nie mar 04, 2007 20:29

postaram się wkleić w tym tygodniu - Rima jest już naprawdę spora - chociaż teraz, mam wrażenie, rośnie głównie wszerz... :twisted:

kasia mierzejewska

Post » Sob mar 10, 2007 9:14

kasia mierzejewska

Post » Sob mar 10, 2007 11:56

Ale baba wielka z Malizny 8O
Kasiu, czy ja dobrze widzę, że jej futerko ciemnieje na grzbiecie - i chyba na pyszczku też (pod bródką? czy to efekt smarowania lekarstwem? - a właśnie, co z tą bródką?).
Zaraz się okaże, że to następny farbowany lis, jak moja Blusia - wcześniej kremowa, a teraz szara pręgowana :lol:

Kicek i Pućka dostojne takie. Śliczne!
Alfons Allais

Aleba

Post » Sob mar 10, 2007 19:57

Tak, Rima jest wielgachna :twisted:
Futerko rzeczywiście ciemnieje jej coraz bardziej na grzbiecie, myślę, że ona staje się powoli koloru kawy z mlekiem, ale to się okaże w przyszłości. Jeśli chodzie o jej bródkę, to po wsmarowaniu obu przepisanych maści zniknęły jej strupki, ale została taka ciemniejsza sierść. W kwietniu i tak znów jadę z Pućką do weta, więc zapytam i o tę brodę.
Mam jeszcze pytanie, czy wiesz, jak używać Feliwaya? Kupiłam dla Pućki, bo od momentu, kiedy jest Rima, Pucia izoluje się i jest terroryzowana przez oba koty. Czy mam tym po prostu spryskać całe mieszkanie, czy tylko wybrane miejsca? Będę wdzięczna za pomoc :D

kasia mierzejewska

Post » Sob mar 10, 2007 20:03

Z Feliwayem to niestety nie wiem - ja używałam takiego wkładanego do kontaktu. Nawet nie wiedziałam, że istnieje wersja do pryskania.
Tak na czuja, to chyba pryskałabym całe mieszkanie. Ale może wypowie się ktoś bardziej kompetentny.
Alfons Allais

Aleba

[poprzednia][następna]