Schronisko w Śniegowym Lesie- kocięta u Goski BS. nowe foty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 07, 2007 8:54

magicmada pisze:Mokkuniu jak zobaczysz Kacperka, to się zakochasz, to najbardziej burasowaty Burasek

To się uśmiecham o foteczki :) Duuużo foteczek :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Nie mar 11, 2007 20:50

Nie zakłądam na razie nowego wątku Kacperkowi, który jest u mnie na tymczasie, pozwolę sobie tu wkleić jego zdjęcia, zeby nie mnożyć wątków.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Oto Kacper. Przyznam się, szczerze, że gdyby nie był Czwartym Kotem, nie szukałby już domu :) .Zwróciłam uwagę na Kacperka w miarę szybko, bo on raczej jest z tych zwracających na siebie uwagę, brykał, bawił się jak wariat. Podczas kolejnej wizyty Kacper miał katar. Spojrzałam w załzawione oko i juz i zobaczyłam moją Maszę, która co prawda w o wiele gorszym stanie trafiła do mnie półtora roku temu. No i Kacper w końcu przyjechał. (Po drodze jeszcze było jego omdlenie przy zastrzyku). Przyjechał i zamieszkał w łazience. jest niesamowicie kontaktowy, lubi sie tulić, pieścic, mruczeć, bawić. Ale się też łatwo nudzi jak na młodziaka przystało. W łazience nie bał się w ogóle wody, jest wspaniałym asystentem kapielowym, szkoda, że ręcznika nie podaje. Dziś przeniósł się do pokoju i z mistrza łazni przeistoczył się w siewcę, zasiał owies, który trzymam dla kotów, w ziemi z doniczki umiejętnie strąconej z parapetu, plus wmiksował w ziemię kilka moich części garderoby. (niby nawóz, czy co)? Przynajmniej poodkurzałam sobie. Właśnei z Kacprem nie będzie się nudził jego właściciel przyszły.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Nie mar 11, 2007 22:16

Oj ma te chochliki w oczach! A zdrów ci on już całkiem?
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Pon mar 12, 2007 9:15

Kacperku bardzo sie ciesze ze rozrabiasz :) tylko nie przesadzaj z tym byciem ogrodnikiem ;)

Z innych dobrych wiesci dotyczacych Śniegowego Lasu - najmniejsza Calineczka pojechala w sobote do domu :D nazywa sie teraz Płotka :D
Wiesci z nowego domku sa nastepujace:
"póki było słońce to się wylegiwała na dywanie i dogrzewala, ale jak się słoneczko schowało to przyszła mnie obudzć. a i nauczyła się co to jest lusto i że się nie da przez nie przejść. strasznie ją interesuje to co szykuje sobie do jedzenia na stole :) Wczoraj z "tatusiem" uciela sobie drzemke na kanapie"

Piotr ktory odbieral Calineczke przekazal tez ze Tri Klara ma zdjete szwy posterylkowe, czuje sie dobrze i przechadza po kociarni.
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Pon mar 12, 2007 10:28

goska_bs pisze:
Z innych dobrych wiesci dotyczacych Śniegowego Lasu - najmniejsza Calineczka pojechala w sobote do domu :D nazywa sie teraz Płotka :D

oj, to wspaniale :D
w sobotę późnym popołudniem miała jechac do domu jeszcze jedna kotka, Państwo nie byli zdecydowani, czy Szeleczka, czy Klara, czy też któraś z Cindirelli... niestety jeszcze się nie odezwali, więc nie wiem czy kolejnemu śnieznemu kotu sie udało :?
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon mar 12, 2007 21:58

Pisałam już Magicmadzie prywatnie, że Kacperek jest cudownym stworzeniem. Oh, gdybym tylko mogła, od razu bym go zaadoptowała. Niestety, to niemożliwe ze względu na odlgległość i moją zaborczą, zazdrosną kotkę, która jest bardzo chora. Dziewczyny, należą sie Wam słowa wielkiego uznania za Wasze poświęcenie.

Oby Kacperek jak najszybciej znalazł swój prawdziwy, stały dom!

Pozdrawiam ciepło
Disclaimer: Nie jestem lekarzem weterynarii i moje porady na forum miau.pl nie zastąpią konsultacji ze specjalistą.

Tinka07

Od: Pt lut 09, 2007 15:31

Post » Wto mar 13, 2007 18:59

magicmada pisze:Oto Kacper. Przyznam się, szczerze, że gdyby nie był Czwartym Kotem, nie szukałby już domu :)
Magda - super, że dałaś mu domek tymczasowy :king: :)
Wyzrdowieje i szukamy mu intensywnie domku - co by Cię nie kusiło nic, ja tych ogłoszeń przypilnuję osobiście 8) :lol:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw mar 15, 2007 20:43

No wreszcie chwila wolnego i wrzucam obiecane fotki. W sumie to może jako że znamy się mało to ja powiem parę słów o sobie. Jestem nowym opiekunem jednej czarno białej kotki z Głowna. Już w drodze do domu została mianowana Płotką: W domku prezentuje się plus mnius tak:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dodatkowo powiem że weterynarz pochwalił Płotkę, jako bardzo ładnego i zadbanego kociaka.

Korzystając jeszcze z tego oto forum chciałbym podziękować za fachowe porady i cierpliwość wszystkim którzy pomogli mi w adopcji Płotki, a szczególności pani Andrzejewskiej ze schroniska Medor w Zgierzu, gosce_bs oraz iwcii

nightmare

Od: Pt mar 09, 2007 9:18

Post » Czw mar 15, 2007 20:52

o witam nowy dom Płotki
:D
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Czw mar 15, 2007 21:15 Re: Schronisko w Śniegowym Lesie - kolejny kot w domu str 7

Pamiętam Płotkę, ma takie cudowne podkolanówki białe na tylnych łapkach, super, że znalazła dom.
Jeśli ktoś chciałby wspomóc koty z Głowna jest to mozlwe np poprzez wplącenie 1% podatku : Bank Spółdzielczy w Głownie 42 878700000000 1052 2000 0001
Obrazek

magicmada

Post » Pt mar 16, 2007 12:18

Witaj na forum, Nightmare :D dobrze, że Płoteczka już u siebie :D

a ja jeszcze zupełnie OT :oops: : CZYM masz połączone kafelki i panele? Albo JAK to wygiąłeś? Na jednym zdjęciu widać tę listwę. My tez mamy takie zaokrąglenia wycięte w kuchni i za diabła nie możemy znaleźć nic, co dało by się na tyle wygiąć :roll:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon kwi 02, 2007 7:38

Tri
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tri w sobote pojechala do domku do Wrocławia :) W drodze byla bardzo grzeczna a nowe miejsce od razu "wzieła w posiadanie" :) zwiedzila wszystkie katy, oznaczyla kuwete ;) pojadla no i kazala sie wymyziac calej 4 swoich Duzych :) Wczoraj zaliczyla wizyte u weta podobno byla tam tez bardzo grzeczna 8O bez protestow dala przyciac sobie pazurki, odpchlic sie i odrobaczyc.
Duzi zachwyceni nowym domownikiem a i sadzac z zachowania Tri zachwycona nowymi Duzymi :)

Drynciu dziekuje ze chcialo Ci sie ze mna tluc cala sobote w samochodzie :)
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Pon kwi 02, 2007 7:55

Gosiu, a relacje i zdjęcia z nowego domu będą?
Bardzo się cieszę, Tri znalazła dom w tempie ekspresowym :D
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pon kwi 02, 2007 10:24

ale dobre wieści no :P
Płoteczka widac bardzo szczesliwa w nowym domku, Tri ma swietnych duzych i pewnie juz jest strasznie szczesliwa. Ale sie ciesze :D

dryncia

Od: Śro lut 01, 2006 17:23

Post » Pon kwi 02, 2007 18:07

Ja też się bardzo cieszę :)
Miałyście czas spojrzeć na inne koty?
Obrazek

magicmada

[poprzednia][następna]