zabezpieczenia okien i balkonu typu logia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 04, 2007 12:52 zabezpieczenia okien i balkonu typu logia

szukam namiarow na firme montujace zabezpieczenia okien i balkonu, zalezy mi na tym, by te zabezpieczenia mozna bylo samemu sciagnac.pozdrawiam

kasia h

Od: Czw gru 28, 2006 17:36

Post » Nie mar 04, 2007 12:58

u mnie taki włąśnie balkon zabiezpieczała męska część rodziny
proste i nieskomplikowane
wejdź na moją strone (kliknij w bannerek) galeria - tam są zdjęcia balkonu

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Nie mar 04, 2007 13:25

Witam,
W otwarte okna wstawiam ramy drewniane z rozpiętą siatką metalową, można je też przymocować na stałe od zewnątrz okna.
Na balkonie przykręciłem o góry reling z rurki metalowej, do niego przyczepiam opaskami plastikowymi lub drutem odpowiednio przycięte arkusze kratki zgrzewanej 5x5 cm z drutu 3 mm. Arkusze łączę pomiędzy sobą i mocuję do balustrady balkonu, też opaskami.
Wszystko to można zdjąć bez problemu. Arkusz kratki w Castoramie o wymiarach 1x2,4 m kosztuje 33 zł.
Pozdrawiam, Juliusz.

jul-kot

Od: Wto sty 27, 2004 18:10

Post » Nie mar 04, 2007 14:04

Po pierwsze- super, że chcesz zabezpieczyć :lol: Balkon ja mam zabezpieczony banalnie prosto- wkręconych jest 8 śrub- w rogach i po jednej na środku z hakami zamiast łebków. Siatka druciana ma przewleczoną na brzegach linkę stalową 4 mm. Linka przyczepiona jest do boków na tych hakach i ściągnięta w jednym miejscu śrubą rzymską (kręcisz środkiem a końce śruby zbliżają się do siebie naciągając linkę). Montaż trwał z wierceniem dziur na haki i przewlekaniem linki około 3 godzin. Jeżeli jest potrzeba rozkręcasz śrubę i odczepiasz w kilka minut. Koszt- około 100zł wszystko. Światło balkonu ma 3 na 4 metry. Bardzo prosto i skutecznie. Ale jeżeli optrzebujesz firmy to napisz z jakiego miasta :wink: :lol:
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Nie mar 04, 2007 15:16

No właśnie... zabezpieczenia. Mam z tym problem. Nad moim balkonem nie ma już innego balkonu, nie ma nic, znaczy jest... niebo:) To nowy blok i spółdzielnia nie zgadza się na żadne "rusztowania". i właśnie nie wiem, jak to zrobić, z tym zabezpieczeniem....

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Wto mar 06, 2007 18:02

wolalabym firme, bo moj mezczyzna to raczej mi tego sam nie zrobi:( no a jestem z wabrzezna kolo torunia, grudziadza, blisko tez jest bydgoszcz:)
a zabezpieczyc trzeba, bo moja zuzia juz raz wykorzystala chwile nieuwagi i pomimo leku wysokosci musialam wejsc za nia na dach:)

kasia h

Od: Czw gru 28, 2006 17:36

Post » Wto mar 06, 2007 18:25

Poszukaj w firmach produkujacych okna (maja czesto w ofercie moskitirey - niektore nawet metalowe ;) ), chyba ze chcesz siatke mocowana za oknem, w wykuszu, to wtedy w firmach zajmujacych sie zabudowa balkonu i okratowaniem.

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Wto mar 06, 2007 19:31

my dzisiaj wlasnie zabezpieczylismy balkon. od barierki do sufitu 1,78 m, dlugosc 4,18 m. Mieszkanie wynajmujemy i pomimo wyrozumialego wlasciciela nie chcielismy przesadzac z montowaniem na stale rusztowania. Wiec kupilismy 3 drążki rozprężone ( takie prysznicowe) 45 zl /szt. Po jednym na koncach oraz jeden na srodku. Kupilismy rowniez 2 arkusze siatki o srednicy 20 mm , 1 m szerokosci, kupowana na metry, taka plastikowa, masywna. no i dwa pasy siatki przymocowane drutem plastikowanym do drazkow. dodatkowo w barirce wykrecone dzirki wsadzone kołki i przeciagniety dolem drucik by kiciaki nie uczyly sie latac z 5 pietra. podaj maila na pw wysle zdjecia juterko. nie wiem czy dobrze wytlumaczylam. :)
Kociaki Łobuziaki
ObrazekColaObrazekMisza

noffer

Od: Pon lut 26, 2007 17:03

Post » Wto mar 06, 2007 20:11

Poproszę też o zdjęcia. Właśnie dumam jak zrobic zabezpieczenie, żeby właściciel mieszkania nie dostał zawału ;)
Wysyłam PW.
Obrazek

ryb-ka

Od: Pon wrz 04, 2006 12:30

Post » Wto mar 06, 2007 20:24

A ja mam natomiast problem z zamontowaniem tego ustrojstwa w oknach. Za nic z tata (ktory ma mi to zrobic) nie rozumiemy jak dokrecac te ramy od wewnatrz, bo dostepu od zewnatrz nie ma. :roll:

Umialby ktos mi to wytlumaczyc dokladnie, albo jakies zdjecia na priv (sasilla@o2.pl)?
Okna mam niedawno wymieniane i zalezy mi, zeby ich nie zniszczyc nieudolnymi probami (bo mnie TZ zatlucze ;))

A to coraz pilniejsze, bo na zewnatrz cieplutko, a ja sie w zamknieciu dusze :(
Obrazek

sasilla

Od: Nie gru 10, 2006 23:06

Post » Wto mar 06, 2007 21:47

Zajrzyjcie tutaj: http://www.miau.pl/zabezpieczenia/
opisy ze zdjęciami w linkach.
Obrazek
tornado w Alabamie;P

Blond Tornado

Od: Pon cze 13, 2005 1:29

Post » Czw mar 08, 2007 21:23

Znam te strone, na niej sie wzoruje, ale nadal nie rozumiem.
Jak to okno sie zamyka skoro tam jest ten uchwyt mocujacy? Przeciez to wyglada tak jakby on byl w swietle ramy. :roll:
Obrazek

sasilla

Od: Nie gru 10, 2006 23:06

Post » Śro mar 23, 2011 13:08 Re: zabezpieczenia okien i balkonu typu logia

szukam firmy na terenie poznania która zajmuje się montażem siatki zabezpieczającej na balkon. Bardzo proszę o informacje. Moja kotka będzie bardzo wdzięczna! już nie może się doczekać wyjścia na balkon

mar20ta

Od: Śro mar 23, 2011 13:00