Mały ,biały kotek z meliny ma tymczas u Patrycji.fotki

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lut 27, 2007 23:13

:smiech3: fantastycznie opisujesz .
Przepraszam że ja znów to samo ale odrobaczyłaś go już :oops: ja miałam bardzo złe doświadczenie z zarobaczonym kote. :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw mar 01, 2007 12:58

Patunieczka co u was :?:
Obrazek

dorcia44

Post » Czw mar 01, 2007 17:07

Jak tam maluszek? Napisz co robi jak się czuje i kiedy zakochacie się tak, że już go nie oddacie :wink:
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Pt mar 02, 2007 10:59

Co tak cicho :?: puk puk Patrycja żyjesz :?: :wink:
Obrazek

dorcia44

Post » Pt mar 02, 2007 11:17

A teraz trzymajcie się, bo Wam spadną kapcie ;)

Jeszcze nie rozpocząwszy, postanowiliśmy zaniechać szukania domu dla Narcyza...

Jak dokładnie to było, opiszemy później... bo teraz trzeba się bawić :)

patunieczka

Od: Sob sty 06, 2007 12:43

Post » Pt mar 02, 2007 11:20

To nie było trudne do przewidzenia :lol: :lol: :lol: :lol:
Obrazek; Obrazek

mogway1

Od: Czw paź 05, 2006 13:30

Post » Pt mar 02, 2007 11:52

Patrycja :1luvu: czekam na mnostwo fotek i jestem.................. baaaaardzo szczęśliwa :lol:

no i cus o podjętej decyzji :wink:
Obrazek

dorcia44

Post » Pt mar 02, 2007 13:46

Jak to, to nie było trudne do przewidzenia?!?
Starałam się być twarda i mieć serce z kamienia. Zimny hów, zgodnie z zaleceniami lekarza, żadnych specjalnych karesów i te sprawy...

Jak to było?
Wyprawiłam męża wieczorem do weterynarza z Narcyzem w celu odrobaczenia i jak wrócili, to czekała mnie poważna rozmowa... Że on się tak przywiązał (ciekawe kto do kogo?) i tak potrzebuje kontaktu z człowiekiem... Generalnie, to nie trzeba mnie było za długo przekonywać ;) tylko niespecjalnie chciałam uwierzyć, że mówi to człowiek, który tydzień temu spytał się mnie, czemu ten kot tak śmierdzi i czy nie było ładniejszego
:roll: Cóż, tydzień mruczenia i udeptywania kolan najwyraźniej wystarczył, żeby miłośnicy psów (dużych!) latali w upojeniu po mieszkaniu z patykiem z piórkami...

Wracając do konkretów, to po odrobaczeniu poddałam dziś dogłębnej analizie ocznej kupę, ale robaków nie widziałam... Także nie wiem co myśleć. Pewnie trzeba będzie mu zaaplikować to coś jeszcze raz, tak na wszelki wypadek.
Pytanie - wet stwierdził, że on (Narcyz) właściwie jest już za duży na szczepienia... Jakbym tam była, to bym pewnie powiedziała coś w stylu "Ale na forum pisali...." Wydaje mi się, że szczepienia MUSZĄ być, tym bardziej, że mały może się zetknąć z wychodzącą kotką moich rodziców. Także proszę o opinię.

patunieczka

Post » Pt mar 02, 2007 14:47

Ten wet to chyba na poważnie tego nie mówił.
Każde zwierze należy szczepić raz do roku, nie ważne czy wychodzi czy nie.Taki maluch musi dostać szczepionkę teraz dwa razy w odpowiednim odstępie czasowym ( nie pamiętam jakim),a potem co roku, starsze koty można szczepić co dwa lata.Tylko poproś o zczepionkę bez białaczki.
Najlepiej Fel-O-Vax IV,
No i oczywiście gratuluję decyzji.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Post » Pt mar 02, 2007 15:10

Ha, czyli dobrze się wyedukowałam :)

dodatkowe zamieszanie w głowie powodował fakt, że ten wet to dr. Sierakowski (tak wynika z pieczątki w książeczce zdrowia), czyli ten, którego wynotowałam sobie jako polecanego... Ale wiecie co, może ja nie będę siać paniki na forum, bo jest jeszcze szansa, że mąż coś przekręcił z wrażenia...

Tak myślę Dorota, że pora zmieniać tytuł :oops: i chyba przenosić się na Koty :)

patunieczka

Post » Pt mar 02, 2007 15:22

Acha i jeszcze jedno po odrobaczeniu musisz odczekać trochę ze szczepieniem.Nie należy tego robić jednocześnie.
Obrazek

zunia

Post » Pt mar 02, 2007 17:21

Nie powiem, że wiedziałam, ale wierzyłam... :D :love:
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Pt mar 02, 2007 17:25

patunieczka pisze:Tak myślę Dorota, że pora zmieniać tytuł :oops: i chyba przenosić się na Koty :)

Najlepiej sama załóż swój wątek na kotach z linkiem do tego, łatwiej Ci będzie w przyszłości zmieniac tytuł.
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Pt mar 02, 2007 22:53

Tak będzie najlepiej,załóż nowy wątek.
Ale wy wstręciuchy za grosz nie macie gustu ,on piekny jest :evil:
a tych pięknych będzie więcej ,dziś meliniarze wypuścili swoje koty na podwórko ,obie kotki brzuchate ,jedna jeszcze wczesna ciąza ,druga zaraz bedzie się kocic.
Niechca ze mną rozmawiać,chcą kociaki :cry: może trzeba przydybać ich jak ś abardziej pijani ,e tam to nic nie da :cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Sob mar 03, 2007 4:01

Jak miłośnik psów (dużych!) dostanie kota, to takie są skutki :wink:
Serdecznie pozdrawiam i gratuluję :lol:

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

[poprzednia][następna]