Adres mailowy jednostki odpowiedź. za ZGKiM-zamurowane koty

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt mar 02, 2007 10:37 Adres mailowy jednostki odpowiedź. za ZGKiM-zamurowane koty

Wpisuję to jeszcze raz, mimo, że w gł temacie też to zamiesciłam. Tylko tak sobie technicznie pomyślałam, że tam te adresy mogą się zgubić.
Chodzi o kociaczki zamurowane przez pracowników ZGKiM

ZGKiM jest jednostką budżetową Urzędu Miasta, na czele którego to stoi burmistrz - Aleksander Marek Skorupa

um@brzegdolny.pl - ten adres jest podawany przy jego danych

Sądzę, że byłoby dobrze, gdyby po prostu pisać tam. Tu naprawdę naszych słów nikt poza nami nie czyta. Wiem, że chcemy się w ten sposób "wypłakać", ale Ci ludzie powinni wiedzieć, że to nie jest tak, że sprawą przejął się tylko "jakiś"wet, czy garstka dziennikarzy, wśród której część traktuje to jako niusa.

A to adres kancelarii premiera. Po pierwsze to jemu podlegają Urzędy Miasta, po wtóre - niezależnie od naszych takich, czy inych politycznych poglądów, ten człowiek zdaje się, że kocha koty.

cirinfo@kprm.gov.pl
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Pt mar 02, 2007 10:42

dzięki mamuciku.

napisałam własnie do tego Urzędu miasta, że zamierzam rozpropagować taką ulotkę w całej Polsce (tu można ściągnąć projekt http://www.wikiupload.com/download_page.php?id=93293)
na której opiszę to, co zrobili tym biednym kotom.

a premier i prezydent chyba też, to kociarze, więc powinni się przejać.
Ostatnio edytowano Pt mar 02, 2007 10:49 przez puss, łącznie edytowano 1 raz

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pt mar 02, 2007 10:48

Puss, czytałam szybciutko o ulotce, zaraz jeszcze doczytam - fajny pomysł.
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

mamucik

Post » Pt mar 02, 2007 12:12

Moze niech ktoś napisze tekst do wysłania - wtedy wiele osób na pewno wrzuci go pod te adresy..
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt mar 02, 2007 12:44

Wysłałam maila do Prezydenta.
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Pt mar 02, 2007 13:18

annskr pisze:Moze niech ktoś napisze tekst do wysłania - wtedy wiele osób na pewno wrzuci go pod te adresy..

dolaczam sie do prosby
KIBOL ZAMIAST DEBILA

enigma

Od: Wto wrz 13, 2005 14:25

Post » Pt mar 02, 2007 13:22

Wyslane!
Obrazek
Mania - Czy te oczy moga kłamać?

Finaltime

Od: Nie paź 29, 2006 13:57

Post » Pt mar 02, 2007 13:24

enigma pisze:
annskr pisze:Moze niech ktoś napisze tekst do wysłania - wtedy wiele osób na pewno wrzuci go pod te adresy..

dolaczam sie do prosby

ja rowniez

Yzalbe

Od: Wto lis 18, 2003 16:12

Post » Pt mar 02, 2007 13:55

Jeśli wcześniej nikt nie napisze, mogę taki tekst spróbować napisać, ale nie dam rady zrobić to wcześniej, niż dzisiaj wieczorem/jutro rano.
Tym bardziej, że to będą dwa odmienne teksty.
Ale myślę też, że nawet parę słów każdego z nas, bez jakiejś specjalnej formy będzie bardzo OK.

mamucik

Post » Pt mar 02, 2007 14:01

ja wolę nie wklejać tego, co do nich napisałam,
bo na pewno dostanę znowu po głowie od innych :oops:

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pt mar 02, 2007 14:12

puss pisze:ja wolę nie wklejać tego, co do nich napisałam,
bo na pewno dostanę znowu po głowie od innych :oops:

:ryk: :ryk:

mamucik

Post » Pt mar 02, 2007 14:57

Na pewno napiszę jak tylko uda mi się przestać płakać. Napiszę też list do burmistrza i wyślę pocztą. Jak mi coś odpiszą to Wam przekażę.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

iwonac

Od: Śro sty 25, 2006 12:53

Post » Pt mar 02, 2007 17:30

Szanowny panie burmistrzu!
Piszę w sprawie bulwersującego zdarzenia, które ostatnio miało miejsce w Brzegu Dolnym- kilka kotów zostało zamurowanych w kanale wentylacyjnym i skazanych przez to na śmierć głodową. Prawdopodobnie jest wiele osób, które uważają, że życie tych kilku bezdomnych kotów nie jest warte wzmianki, bo tyle ich przecież jest naokoło. Odzew na forach internetowych świadczy jednak, że są też ludzie, którzy nie moga przejść obojętnie obok kolejnego przypadku łamania praw zwierząt w Polsce.
Ta sprawa świadczy o czymś znacznie gorszym- o "znieczulicy" wobec krzywdy. Zwierzę jest zdolne do odczuwania cierpienia i z tego powodu zasługuje na szacunek i życie wolne od bólu- parafraza pierwszego zdanie Ustawy o Ochronie Praw Zwierząt. Bezdomne koty, oprócz tego, że cierpią głód i chłód z winy człowieka (bo te bezdomne koty zazwyczaj najdalej w trzecim pokoleniu wstecz były domowymi pieszczochami, które się znudziły komuś i zostały wyrzucone), to jeszcze w tym przypadku umarły bezsensowną, powolną śmiercią- niewyciągnięcie odpowiednich konsekwencji świadczyłoby o braku szacunku dla każdego przejawu życia, a szacunek dla życia podobno jest taki ważny w naszym kraju.
Stosunek do zwierząt tak naprawdę świadzczy też o naszym stosunku dla ludzi, więc to okrucieństwo nie powinno zostać zapomniane, a sprawcy bezkarni.
Mam nadzieję, że dołoży Pan starań, by wyciągnąc odpowiednie konsekwencje wobez cprawców i że podobne zdarzenia nie będą miały już miejaca ani w Brzegu, ani w całej Polsce.
xxx

tyle ja napłodziłam, zamienie burmistrza na premiera i dalej wyślę :twisted:

Ivette

Od: Sob lis 19, 2005 17:05

Post » Pt mar 02, 2007 17:33

Ja mu moge tylko napisać zeby ......

dedi

Od: Pt maja 26, 2006 10:39

Post » Pt mar 02, 2007 17:33

:arrow: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=56894&start=90

Mamuciku, trzymajmy się jednego wątku - prowadzenie rozmowy w dwóch jednocześnie nie jest sprawą łatwą.

Proponuję, aby najistotniejsze informacje (wzory listów) osoby, które wpisały je tutaj, podały w wątku zasadniczym raz jeszcze (podstawowa wersja phpBB nie daje możliwości łączenia tematów).

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30