Koty żywcem Zamurowane W Kanale Wentylacyjnym

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw mar 01, 2007 15:52

mamucik pisze:Słyszę te koty od rana w swoim ulicznym sercu, wszystko leci mi z rąk.
Jak one musiały się bać. Wiedziały, że nie dadzą rady wyjść.
Czemu nikt im nie pomógł. Ani jednego człowieka z sercem. Nikogo.

Ludzie na ich miejscu zapewne by się pozjadali.
A one umarły razem.

Mamuciki, te Twoje słowa dopiero sprawiły, że już nie mogłam powstrzymać łez, wcześniej chciałam grać twardziela...
[']
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Czw mar 01, 2007 15:53

gauka1 pisze:
Dorota pisze:http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=58255278

Brawa dla autora listu!!!

popieram

a dla biednych, umęczonych kocinek [']['][']

Mamucik, tak bardzo prawdziwe jest to co piszesz i tak przerażające .... :cry:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw mar 01, 2007 16:08

renatka pisze:"Najlepiej was wszystkich przyjaćiele kotków
zapakowac i wysłac do rezrwatu w afryce niech sie
wami zajmną kotki z afryki,jak wam z dupy nogi
Lewki powyrywaja to sie wam troche w głowie
poukłada,ludzie z głodu umieraja a wy sie kotami
przejmujećie pajace!

Ubolewamy nad jakimis tam kotami a popatrzcie co
sie z biednymi dziecmi dzieje.Rodzice nie maja im
za co zrobic kanapek do szkoły.Moze tu bysmy larum
podniesli coo??

Polskie dzieci żyją w ubóstwie!( 2007-03-01 08:01)

~siwyGłodnymi dziećmi się zajmijcie a nie kotami!

poprostu tragedia koty sie mnoza a ci starzy
kretyni na emeryturze pobudowali im domki pod
balkonami smrod wszedzie i chodza i je dokarmiaja
sami pewnie nie dojadaja a kotka wciaz znosza
jedzenie a te mnoza sie i tylko szczaja gdzie
popadnie, jakbym wiedziala jak to tez bym je
powystrzelala

Pomieszkajcie sobie z kotami w jednym budynku. Coś
o tym wiem- na klatce i w piwnicy jest taki fetor,
że urywa głowę i odbiera węch na kilka tygodni.
Bym wybił wszystkie koty i to w jakiś perwersyjny
sposób! "

to tylko niektore komentarze dalej nawet nie cytuje ... brak slow brak okreslenia

STOP DZIECIOM NEOSTRADY :!: :!: :!: popisać się chcą czy co? Chyba tak :evil:

na interii dałam dobitnie do zrozumienia, że kastrujac koty można zapobiec zarówno nadmiernemu rozrodowi, jak i efektom zapachowo- dźwiękowym. Myślę, że uświadamianie jest lepsze od obrzucania się nawzajem obelgami. Będę wdzięczna, jak ktoś się dołączy do akcji 8) Tym kotom życia nie wrócimy, ale możemy zapobiec tragedii następnych... A jeśli komuś się nie chce organizować akcji kastracyjnych ani poprosić o to odpowiedniej instytucji, znaczy, że aż tak bardzo mu smród nie przeszkadza.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw mar 01, 2007 16:38

Przewody wentylacyjne „niosą” głos. Płacz tych biedactw musiał być słyszalny nawet w mieszkaniach. Co za zbiór zwyrodnialców w tej kamienicy. Ani jednej osoby z jakimś sumieniem? Zbiorowy mord.
Niezależnie od tego jak to będzie przez Was odebrane, zła energia we mnie buzuje w napiszę te słowa: oby piorun trafił i dom ten dom zapadł się pod ziemie.

Jestem rozbita całkiem, nie wiem co podpisywać, do kogo pisać.
Ja bym jednak może sugerowała pisanie (niezalezńie od tego do mediów i władz) do mieszkańców tego sztrasznego domu, jak ktoś ustali numer ulicy.
Myślicie, że to co piszą media do nich dotrze, że coś czytają. Trzeba ich napiętnować bezpośrednio.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Czw mar 01, 2007 16:39

poziom komentarzy jak zwykle, ciekawe czy na zywo też sa tacy "twardzi" :?
Łatwo narzekac na smród, ale cos z tym zrobić, to już nie-mo-zli-we :evil:
a robole zawsze będa robolami, ktoś na forum juz pisał o zalewaniu kotów betonem w fundamentach :evil:

Ivette

Od: Sob lis 19, 2005 17:05

Post » Czw mar 01, 2007 16:41

prymitywny sposób na słowne wyżycie się, ot co... a jak mają dość smrodu- 2 razy im napisałam, co robić, nie omieszkałam też napisać o roli rozmnażania domowych kotów w tym problemie :twisted:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Czw mar 01, 2007 16:47

Forum "miau" czytam już od jakiegoś czasu. Od jakiegoś czasu zastanawiam się również co można zrobić aby poprawić los bezdomnych zwierząt. Tak aby po ICH (zwierząt) stronie stało prawo i żeby to prawo było popularyzowane, a zwyrodnialstwo karane. Żeby ilość darmowych zabiegów sterylizacyjnych była adekwatna do ilości bezdomnych kotów, żeby zorganizować jakąś ogólnopolską kampanię informującą o zaletach sterylizacji, żeby schroniska walczyły z bezdomnością, a nie ze skutkami bezdomności, żeby .... sama nie wiem co jeszcze. Może to dobry moment żeby zrobić COŚ? Nie chcę żeby to brzmiało naiwnie, ale zobaczcie 1000 rolników wyjdzie na ulice i jest w stanie wywalczyć jakieś prawa, przywileje, 1000 górników również, przecież NAS też są tysiące. Nie da sie w nieskończoność odsuwać problemu bezdomności zwierząt, on narasta, a to przecież na społeczeństwie spoczywa odpowiedzialność za to.
Czy na przestrzeni ostatnich lat były podejmowane jakieś próby poprawy losu zwierząt bezdomnych w skali ogólnopolskiej? Może forumowicze z większym stażem posiadają jakąś wiedzę na ten temat? Uświadomcie mnie proszę...

kotalizator

Od: Wto lut 27, 2007 14:33

Post » Czw mar 01, 2007 16:54

coraz więcej miast organizuje akcje kastracji bezdomnych kotów- co daje efekty (wbrew pozorom problem bezdomności się zmniejsza, ale nie w takim tempie jak byśmy chcieli), coraz więcej się o kastracji i sterylizacji pisze, o Dniu Sterylizacji pewnie już czytałaś :) , forum miau i dogomania mają spore zasługi w uświadamianiu społeczeństwa co do kastracji i konsekwencji rozmnażania, ... ... :)
były zbierane podpisy pod petycją w sprawie zaostrzenia kar za znęcanie się nad zwierzętami i wprowadzenia kilku fajnych rozwiązań (np. nakazu kastracji nierodowodowych zwierząt) ale sprawa niestety umarła śmiercią naturalną, w mojej opinii z powodu rozgrywek personalnych- tak mi sytuację przedstawiono.
I na koniec...
WITAJ NA FORUM :D
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw mar 01, 2007 16:59

Dzieciom pomagac tak?
Pomagałam dotad jak mogłam - w podziękowaniu mnie okradły...

Jak czytam te wszystkie apele o pomoc biednym dzieciom, a potem widze jak te dzieci wspomagane przez wszystkich dookola wykształcaja w sobie postawę " a po cholere cos robic zawsze sie znajdzie frajer ktory da" a jak nie to "okradnę pojde siedziec i będe mial dobrze" , jak widze kotlety oddawanwe w calosci przez dzieci, ktorym zalatwiam dozywwianie...naprawdę wstret mnie ogarnia i myslcie sobie na ten temat co chcecie..mam to gdzieś...koty przynajmniej dla mnie mruczą

dedi

Od: Pt maja 26, 2006 10:39

Post » Czw mar 01, 2007 17:00

Ja wysłałam prośbę do wrocławskiego SOZ-u o ukaranie winnych tego makabrycznego czynu. Oni sa po to i mają nadane takie prawa, że mogą to zrobić! Jeśłi też chcecie to piszcie do nich, mają swoją stronę www i przyjmują wnioski i zawiadomienia, a nóż widelec ukarają tych zwyrodnialców!!!!
Obrazek

Serggio/Hanuś

Od: Śro paź 18, 2006 21:38

Post » Czw mar 01, 2007 17:02

renatka kogo ty cytujesz? Powiedz mu tak - nas do rezerwatu, a Ciebie do diabła, jak ci smierdzi to sie wykąp

dedi

Post » Czw mar 01, 2007 17:06

I na koniec...
WITAJ NA FORUM :D[/quote]

Dzięki :)

kotalizator

Post » Czw mar 01, 2007 17:10

Przepraszam, te podziękowania powyżej skierowane były do XAgaX. Mam jeszcze braki w wiedzy na temat cytowania itp. :oops:

kotalizator

Post » Czw mar 01, 2007 17:12

Acha - jeszcze jedno, ja chętnie zamieszkam w rezerwacie, tylko ja i koty i ..... ludzie którzy maja serca na swoim miejscu...a swiat na zewnatrz niech zgnije we własnym smierdzącym sosie

dedi

Post » Czw mar 01, 2007 17:14

............................XAgaX

Podaj mi linka na interię, proszę

gauka1

Od: Śro cze 28, 2006 21:40

[poprzednia][następna]