Pieć 4-ro miesięcznych kociaków szuka domu. Pilnie!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lut 27, 2007 17:40

Zejdźcie z Fiszki!!!!!! Mam rozumieć, że wg. was lepiej by było, gdyby wziełą te kotka i poddała aborcji tak?? Bo to niechciana ciąża?? Dziewczyna zamiast koty usypiać chce oddać w dobre ręce, a kto robi najwięcej problemów????? Te które uważają sie za morlane obrończynie kotów!! Pomagacie zwierzakom?? TO kruca wszystkim!!!!!!!!

Numedon

Od: Wto lut 27, 2007 13:15

Post » Wto lut 27, 2007 17:57

nie zeby podala aborcji......moim zdaniem poddawanie kota aborcji nie jest humanitarne(bo to male kociaki-Zywe).......ale zeby do tej ciazy nie doszlo to ja wysterylizowac wczesniej............. i nierozmnazac tylko dlatego zeby kociasie mama poczula...-to hcbya znaczy ze wlasnie podsunela jej kocura(jej wypowiedz) ...Cieszymy sie ze kotkow nie uspala, wychowala i chce znalesc i m dobre domki...ale zeby wiecej juz niie rozmnazala kociakow.....tylko tyle/////To moje zdanie////

Jesli tylo moze niech kociaki u niej zostana.....
"Kiedy jesteście szczęśliwi, spójżcie w głąb waszych serc, a odkryjecie, że tylko to co sprawiło wam ból, teraz sprawia wam przyjemność"

"Wierzyć to znaczy ufać kiedy cudów nie ma."

gwiaazdkaa17

Od: Pt gru 29, 2006 17:23

Post » Wto lut 27, 2007 17:57

Numedon pisze:Zejdźcie z Fiszki!!!!!! Mam rozumieć, że wg. was lepiej by było, gdyby wziełą te kotka i poddała aborcji tak?? Bo to niechciana ciąża?? Dziewczyna zamiast koty usypiać chce oddać w dobre ręce, a kto robi najwięcej problemów????? Te które uważają sie za morlane obrończynie kotów!! Pomagacie zwierzakom?? TO kruca wszystkim!!!!!!!!

Kotom owszem pomagam, ale nie mam zamiaru pomagać rozmnażaczom i nie mam zamiaru z takich „schodzić”. Niech w końcu ludzie przyjmą do wiadomości, że zwierzęta nie z chęć spełnienia się w macierzyństwie kopulują. Z postu Fiszki wywnioskowałam, że nie była to przypadkowa ciąża. Fiszka napisała „To miał być jej pierwszy i prawdopodobnie ostatni miot, przed poddaniem jej kastracji, chcieliśmy, żeby przed tym zabiegiem miała swoje kocięta i poczuła się jak kocia mama.” Osoba, która ratuje kocie biedy napisała takie bzdury i pozwoliła, aby jej kotka zaciążyła. Dla mnie jest to skandaliczne i niepojęte.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Wto lut 27, 2007 17:58

i ja wcale niekwestionuje ze ona sie zle kotami opiekuje, ze sie nie zna wogole i niedba onie, alre ze zle robi rozmnazajac koty.............

ps przepraszam za bledy gramatyczne: wynik szybkiego pisania
"Kiedy jesteście szczęśliwi, spójżcie w głąb waszych serc, a odkryjecie, że tylko to co sprawiło wam ból, teraz sprawia wam przyjemność"

gwiaazdkaa17

Post » Wto lut 27, 2007 19:09

Numedon pisze:Mam rozumieć, że wg. was lepiej by było, gdyby wziełą te kotka i poddała aborcji tak?? Bo to niechciana ciąża?? Dziewczyna zamiast koty usypiać chce oddać w dobre ręce, a kto robi najwięcej problemów????? Te które uważają sie za morlane obrończynie kotów!! Pomagacie zwierzakom??

Teraz to juz i tak po wszystkim, ale nie rozumiem co tu usprawiedliwiasz? Wszyscy, ktorzy mnoza bez sensu swoje domowe koty - powinni je sobie zostawic. Jako nauczke dla swojej glupoty. Jesli w miocie bylyby 3 kotki to co? Kazda z nich tez powinna poczuc co znaczy byc matka? I tak w kolko? Zastanow sie nad tym.. Cale szczescie, ze to tylko 3 kocurki. A gdyby bylo ich z 9?
Nie chodzi o usypianie kotow, ale o niedopuszczanie do takiej sytuacji. I to swiadomie i z rozmyslem.
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Wto lut 27, 2007 19:20

Może pomyliłem fora, ale czy to jest pokuj pt: Zjedźmy ludzi bo rozmnażają koty dla własnej przyjemności?? Czy też pokuj adopcyjny?? NIe bede już pyszczył [bo pewnie tak to zostało odczytane]. Po prostu znam Fisze i ją Szanuje i nie pozwole, żeby ktoś z Warszawy czy skądinąd twierdził że sie znęca nad swoją kotką i jej młodymi. Szuka dla niej domu: zamiast ją demonizować możnaby jeśli nie pomagać, to chociaż nie robić problemów. Zerwijcie z syndromem BIADOLENIA i zamieńcie go na konstruktywną pomoc!!!!! Koty raczej nie chcą aby o nich debatować, tylko aby mieć spokojny dom!!

Powtarzam: ktoś chce być kocią mamą- wpożo!! Ale uszanujcie też wybór, że ktoś nie chce za nią robić!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Numedon

Post » Wto lut 27, 2007 19:35

Numedon pisze:...Zerwijcie z syndromem BIADOLENIA i zamieńcie go na konstruktywną pomoc!!!!! ..

Przestań bronić Fiszkę. Zajmij się czymś pożytecznym.

Nie bierzcie kociąt, które świadomie rozmnożyła Fiszka.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Wto lut 27, 2007 19:53

Numedon pisze:
Powtarzam: ktoś chce być kocią mamą- wpożo!! Ale uszanujcie też wybór, że ktoś nie chce za nią robić!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bez komentarza......... 8O

jak sie ktos uprze do swoich racji to koniec... nie ma mocnych.
Warto probowac przekonac, ale to i tak w wiekszosci nic nie daje poki sami sie otym nie przekonaja...
Ale my itak bedziemy probowac , dotrzec do takich ludzi..

Dzis znalazlam taki link http://www.brightlion.com/InHope/InHope_pl.aspx

podcza ogladania prawie sie rozryczlam..masakra
prosze Numedon ogladnij i Fiszko ty tez...a potem powiedzcie czy warto?!Czy wedlug was my wogole nie mamy racji??????
(nie robicie tego dla siebie, czy dla nas tylko dla tych kociakow!

gwiaazdkaa17

Post » Wto lut 27, 2007 20:44

Gwiazdka TY mi będziesz mówić o upieraniu sie??!!??!!?!?!?! Kumpel miał racje: "klapki na oczy i nie przegadasz". Robić dla kotów? A co niby Fisza robi? Nie musiała ich oddawać ludziom, mogła wywalić do schroniska, żebyści mogły pisać jakie to one są biedne a ona jaki potwór. Mogła uśpić, ale wtedy one będą ofiarami bezduszności, a Fisza będzie znowu potworem. Ona stara sie znaleźć im dom pomijając pobyt w schronisku!!!! Ale widać w poprzednim poście miałem racje: KOTY SĄ MĄDRZEJSZE!!!!! I to sie kruca potwierdza!! Fisza nie siedzić przed monitorem i płacze jakie to kotki są biedne, nie wysyła 3.50 smsem i myśli że ma to z głowy, nie chodzi po schroniskach i myśli: biedne te zwierzątka. Ona sama im domu szuka, a potem będzie jeździć po świecie, żeby j dostarczyc osobiście. Sorka, ale takiego postępowania nam trzeba. Mam przestać bronić Fiszy? Uciszcie mnie siłą!! Wykopcie z serva i nazwijcie kotobujcą. WALI MNIE TO!! Ważne jest, żeby te koty nie skończyły w rowie, tylko w normalnych domach! Koniec tematu.

8O Lolz......... a ja myślałem, że to tylko w rządzie taka porażka...

Numedon

Post » Wto lut 27, 2007 20:54

A i Mirka pytanie: Kto dał Ci prawo sądzenia tych kociąt?? Pytam kto daje CI prawo zakazywać im domu i życia??!! KTO??!!! Jak nie umiesz odpowiedzieć to lepiej zamilcz! Kocham zwierzęta, ale nie objawiam tego płacząc i załamując ręce, wole działać. Jeśli ktoś poprzestaję na biadoleniu to powinien siedzieć w swoim pokoju i nie pisać głupot choćby w sieci.

Nie oceniajcie ludzi po 1 poście na forum
Nie decydujcie o zyciu innych zwierząt,
Czyniąc tak jesteście niewiele lepsi od tych co je skrzywdzili.

TAKA PRAWDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Numedon

Post » Wto lut 27, 2007 21:08

Numedon pisze:A i Mirka pytanie: Kto dał Ci prawo sądzenia tych kociąt?? Pytam kto daje CI prawo zakazywać im domu i życia??!! KTO??!!! Jak nie umiesz odpowiedzieć to lepiej zamilcz! Kocham zwierzęta, ale nie objawiam tego płacząc i załamując ręce, wole działać. Jeśli ktoś poprzestaję na biadoleniu to powinien siedzieć w swoim pokoju i nie pisać głupot choćby w sieci.

Mirka, przestań wreszcie biadolić, płakać i załamywać ręce, wyjdź ze swojego pokoju wreszcie i zajmij się kotami, zacznij działać :lol: :lol: :lol: ...

Numedon - a może w ramach swej aktywności znajdziesz domy kociętom od Fiszki, bo zapewniam Cię, że akurat Mirka na pewno nie ma na to czasu, bo woli biadolić... A może przejrzysz forum, na którym piszesz, zanim zaczniesz filozofować i uskuteczniać personalne wycieczki - co? Zwłaszcza tak absurdalne...

Olinka

Od: Pt wrz 24, 2004 16:21

Post » Wto lut 27, 2007 21:13

...
Ostatnio edytowano Wto lut 27, 2007 21:24 przez Numedon, łącznie edytowano 1 raz

Numedon

Post » Wto lut 27, 2007 21:18

Olinka no wiesz co zepsułaś mi przyjemność. Chciałam przytoczyć swoje zasługi a teraz co. Kotami nie mam co się zajmować, bo dzisiaj wszystkie senne są. Chyba idzie wiosna, koty marcują. Ciekawe ile domowych kotek dostąpi przyjemności macierzyństwa w tym sezonie. Jak widzisz Numedon nadal nie rozumie, o czym piszemy. Zaraz podbiję swoje wątki a ten niech spada i spada.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Wto lut 27, 2007 21:19

A i last one: Ludzie mogą kontrolować instynkty? Więc mogą świadomie wybierać, wiec skoro świadomie wybierają kotki FIszki to czy mówimy tu o... właśnie o czym?????? To oni podejmują decyzje! Mogą wybrać schronisko czy inny kot. Ale nie..... Trzeba im na siłe wmuwić że kotki nie ze schroniska są złe!! LOLZ!!!!

To sie chyba mobbing nazywa si??

Dajcie ludziom podejmować decyzje i tych decyzji nie komentujcie. Jak nie dla siebie to dla tych Bogu ducha winnych kociąt.

Numedon

Post » Wto lut 27, 2007 21:31

OK, przepraszam poniosło mnie :oops: Sorki wszystkim... Pisze o nieocenianiu a sam jade po ludziach... cofam, serio.
Po prostu nie lubie jak ktoś mi objerzdża znajomych, szczególnie jak starają sie pomuc... Cofam co pisałem o osobach z forum, szczerze. Ale nie cofam apelu: dajcie tym kotom znaleźć w dom. Nic więcej.
Jeszcze raz przepraszam!!

Nie, nie jestem z tych egocentrycznych tumanów :wink: Jakby sie inaczej temat rozwinął to by mi sie tu może spodobało, ale juz wyrobiłem sobie pewnie opinie :/ Trudno. Ja już przeszkadzał nie bede: też lubie koty, psy, zwierzęta, ale pomaganie zaczynam od własnego podwórka. I przepraszam że pojechałem po innych sposobach........... Głupio mi troche, ale nikogo to pewnie nie obchodzi.

Po raz ostatni: przepraszam i żegnam ^^

Numedon

[poprzednia][następna]