3 ślicznotki potrzebują nowych domów.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pon lut 26, 2007 18:41 3 ślicznotki potrzebują nowych domów.

„Zwracam się z ogromną prośbą do wszystkich ludzi o dobrych sercach. Jestem starszą osobą poważnie schorowaną. Muszę iść do szpitala, a w domu mam trzy młode kotki. Wszystkie są wysterylizowane i wychowane w bloku, więc umieją korzystać z kuwety. Jedna jest cała biała, druga jest szara z puszystym ogonem a trzecia natomiast to czarno-biały pers. Jeśli nikt ich nie przygarnie będę musiała oddać je do schroniska a tam zostaną uśpione. Błagam pomóżcie mi je uratować.”

To dość dramatyczne ogłoszenie znalazłam na adopcyjnej. Pani Felicja ma 5 kotów i 2 psy. Wszystkie koty trafiły do pani Felicji z przypadku a ze względu na zły stan swojego zdrowia chce znaleźć domy dla najmłodszych 3 kotek. Wszystkie kotki są wykastrowane.

1,5 roczna Rudka jako mały i zagubiony kociak błąkała się między blokami aż trafiła na panią Felicję. Jest miła i niezwykle piękna. Niestety całkowicie ignoruje kuwetę. Woli wychodzić na spacery razem z psami, czym wzbudza sensację wśród przechodniów. Dom z ogrodem dla Rudki to chyba najlepsze rozwiązanie.

Obrazek Obrazek Obrazek

2 letnie Bilka i Maćka to rodzeństwo. Zostały bardzo wcześnie osierocone. Małe i bezradne zabrała do domu pani Felicja. Wykarmiła pipetą i leczyła, gdy zachorowały. Teraz to piękne i dorodne kotki. Korzystają z kuwety i są ze sobą zżyte. Najlepiej gdyby trafiły do jednego domu.

Obrazek Obrazek Obrazek Bilka
Obrazek Obrazek Obrazek Maćka.

Wszystkie trzy kotki są duże. Wszystkie dają się głaskać i brać na ręce obcej osobie. Wszystkie są bardzo związane ze swoją opiekunką i przeprowadzka do nowych domów może być dla nich ciosem.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Pon lut 26, 2007 19:45

Mirko, gdzie są te koty? W jakim mieście?

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pon lut 26, 2007 19:46

mokkunia pisze:Mirko, gdzie są te koty? W jakim mieście?

Oczywiście w Bydgoszczy. :)
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pon lut 26, 2007 19:49

Mirko, a ta Pani zgodzi się podać swój numer? Mogłabym porobić ogłoszenia...

mokkunia

Post » Pon lut 26, 2007 20:13

mokkunia pisze:Mirko, a ta Pani zgodzi się podać swój numer? Mogłabym porobić ogłoszenia...

Myślę, że można podać nr. tel. gdyż jest on podany w ogłoszeniu na adopcyjnej miau, ale równie dobrze chętni mogą kontaktować się ze mną. W ogłoszeniu jest mowa o szarej kotce z puszystym ogonem i persie czarno-białym. Szara kotka to raczej brązowa, półdługowłosa, 12 letnia drobnej budowy kicia. Ona zostanie już z panią Felicją. Czarno-biała persiczka ma około 4 lat. Trafiła do pani Felicji w opłakanym stanie. Jest duża i niezwykle miła. Ma bardzo gęste futro i aby ułatwić sobie jej czesanie pani Felicja strzygła kotkę. Teraz przycięła jej sierść sama i kotka nie wygląda zbyt ładnie, ale na szczęście sierść odrośnie. Zdaję sobie sprawę, że dom dla persiczki znalazłby się szybko. Pani Felicja nie chce jednak jeszcze jej wydawać. Po prostu w wyleczenie jej włożyła wiele wysiłku i jest do kotki bardzo przywiązana.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pon lut 26, 2007 20:28

Pani Felicja ma jeszcze gołębia. Znalazła pisklę i odkarmiła. Gołąbek ma piękną budkę na zabudowanym balkonie. Dla niego też trzeba będzie poszukać nowego domu.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Wto lut 27, 2007 12:57 gołąbek pani Felicji

Prosimy o zapisanie nas na listę kandydayów na gołębia pani Felicji.Mamy oszklony balkon i potrafimy opiekowac się pierzastymi.

makosz11

Od: Pon sty 08, 2007 14:38

Post » Wto lut 27, 2007 13:02 Re: gołąbek pani Felicji

makosz11 pisze:Prosimy o zapisanie nas na listę kandydayów na gołębia pani Felicji.Mamy oszklony balkon i potrafimy opiekowac się pierzastymi.

:D :D :D
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Wto lut 27, 2007 14:25

piekne koteczki:) :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: poprostu bosskie:)
Gdybym tylko dalarade teraz to bym ktoras na pewno wziela, ale w nestety;/
mam nadzieje ze jesli bede szukala kociaka dla siebie to trafia sie rownie piekne:) :D :D :D :D :D

Ps zeby nie bylo Wszystkie kotki sa super i maja to cos:D
"Kiedy jesteście szczęśliwi, spójżcie w głąb waszych serc, a odkryjecie, że tylko to co sprawiło wam ból, teraz sprawia wam przyjemność"

"Wierzyć to znaczy ufać kiedy cudów nie ma."

gwiaazdkaa17

Od: Pt gru 29, 2006 17:23

Post » Wto lut 27, 2007 14:31 gołąbek pani Felicji

Bardzo nam przykro ,ale mąż wrócił z paskudną informacją,( od kolegi byłego "gołebiarza) mianowicie: burmistrz miasta Świecie wydał zakaz trzymania gołębi w mieście!Dla mnie ten zakaz mało rozumny, ale może były ku temu jakieś wyjątkowe powody.Tak więc trzeba dla gołebia szukać domu poza strefą miejską,w kazdym razie świecką na pewno.Przepraszamy.

makosz11

Od: Pon sty 08, 2007 14:38

Post » Wto lut 27, 2007 15:33 Re: gołąbek pani Felicji

makosz11 pisze:... burmistrz miasta Świecie wydał zakaz trzymania gołębi w mieście!...

A może przerobić gołąbka na papużkę. :wink:
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Wto lut 27, 2007 16:52

a co przyjda aresztowac kogos kto ma 1 golebia? :P
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Wto lut 27, 2007 18:22 Re: gołąbek pani Felicji

[quote="makosz11"] burmistrz miasta Świecie wydał zakaz trzymania gołębi w mieście!

hehe w miescie moze nie, ale kto powiedzial ze w domu :twisted:
"Kiedy jesteście szczęśliwi, spójżcie w głąb waszych serc, a odkryjecie, że tylko to co sprawiło wam ból, teraz sprawia wam przyjemność"

"Wierzyć to znaczy ufać kiedy cudów nie ma."

gwiaazdkaa17

Od: Pt gru 29, 2006 17:23

Post » Wto lut 27, 2007 20:16

Koteczki są przepiękne, bardzo bym chciała, żeby szybko znalazły dobre domki :ok:

mokkunia

Post » Wto lut 27, 2007 21:42

Oj ja też bym chciała żeby domy dla nich szybko się znalazły. U mnie już strasznie tłoczno.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

[następna]