Wkurzające ogłoszenia na allegro!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Czw lut 22, 2007 11:14 Wkurzające ogłoszenia na allegro!

Nie wiedziałam w jakim wątku to umieścić, dlatego piszę tu, jeżeli to źle, proszę o przeniesienie.

W kazdym razie przeczytałam to:
"Mam do sprzedania śliczną kociczke rasy domowej.Jest nauczona higieny i kąpania.Jest odrobaczona.Nigdy nie chorowała i wygląda na zdrową.Ma piękne,ślniące oczy.Jest koloru:biało,rudo,siwego.Ma 19tygodni.Jest karmiona surowym mięsem.Jest proporcjonalna i ma proste i równe łapki.Uwielbia się bawić a szczegulnie z dziećmi.Jest spokojna nie gryzie ani nie drapie.Jest świetnym materiałem do hodowli.Napewno jej kocięta będą mieć rude kolory.Cena 20zł.Zainteresowanych prosze o kontakt na numer 500212811 lub napisanie na email Olciakonis@poczta.onet.pl"

i załamałam się.

Czy można coś zrobić? ??

http://allegro.pl/item168301320_sliczna ... lnie_.html

Kittie

Od: Sob sty 27, 2007 16:46

Post » Czw lut 22, 2007 11:59

Najlepiej by było odkupić i ciachnąć...
i szczeniaki bez rodowodu po rodowodowych rodzicach za 500 zł, tjaa

ewick

Od: Pon lis 27, 2006 16:32

Post » Czw lut 22, 2007 12:56

Odkupic? Przeciez znajdzie sobie kolejnego kota do sprzedania. :evil: Obserwowalabym te aukcje i zniechecala licytujacych. Mozna dac im link do miau i pokazac mnostwo pieknych kotow bez oplat. No oczywiscie mozna napisac do licytujacych i pozbawic ich zludzen co do tego, ze kocieta NA PEWNO beda rude. Jestem przeciwna dawaniu pieniedzy takim handlarzom.
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Czw lut 22, 2007 13:36

Też mnie trafia... Ale tak długo jak nie zmieni się świadomości społeczeństwa tak długo będzie się to takim ludziom opłacać :(
Obrazek

makitta

Od: Sob kwi 29, 2006 12:18

Post » Czw lut 22, 2007 16:21

A jakby tak zachęcić tę panią do oddania kotki i wytłumaczyć jej, że przez takie działania na ulicach jest pelno bezdomnych zwierząt?

Kittie

Post » Czw lut 22, 2007 16:24

tylko jakie są sznse, że ona zrozumie? :/

Kittie

Post » Czw lut 22, 2007 16:30

Kittie pisze:tylko jakie są sznse, że ona zrozumie? :/

Może niewielkie, ale są tylko trzeba cierpliwości w tych tłumaczeniach (a z tym bywa ciężko ;)
viewtopic.php?f=1&t=93727 koty z Platynowej

seniorita

Od: Pt kwi 01, 2005 22:18

Post » Czw lut 22, 2007 18:38

sprzedaje psy 6 - tyg :strach:
zgroza, to za wczesnie!
/no ale to rozmnazalnia, wiec co ich to obchodzi :? /
kopiowanych ogonow nawet nie komentuje :evil:
KIBOL ZAMIAST DEBILA

enigma

Od: Wto wrz 13, 2005 14:25

Post » Czw lut 22, 2007 19:05

wczoraj napisałam do Pana, który sprzedawał po 400 zł koty "syjamskie" :twisted: w odpowiedzi usłyszałam, że to nie ja, tylko on decyduje, czy jego koty są rasowe, i że się czepiam, bo pewnie mam koty do sprzedania, a on "psuje rynek", bo ma tańsze a "rasowe" :roll:
szkoda gadać :(
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt lut 23, 2007 10:44

Na hodowcach kotów też jest taki wątek tylko bardziej rozbudowany ... niestety
Obrazek

makitta

Post » Pt lut 23, 2007 13:04

Tez sie spotkalam z czyms takim...tylko ze pan pozwalal kotce chodzic gdzie chce..nawet nie myslal o strerylce...wydal jeden miot i napisal ze kotka juz jest w ciazy i prosze sie zglosic za 3 mies-piszac to widac ze bym bardzo zadowony,mowil ze ma duzo chcetnych na takie koty..(dodam ze to napewno dachowce)....probowalam dotrzec do niego..poweidzla ze to jego kot i moze robic co chcei ze malym i kotce niedzieje sie nic zlego.......w koncu przestal odpisywac..niewiem czy zrozumial..byc moze to co do niego napisalam dalo mu do myslenia..ale tego sie juz niestety nie dowiem....................
Jak tak wogole mozna..........???!!!
"Kiedy jesteście szczęśliwi, spójżcie w głąb waszych serc, a odkryjecie, że tylko to co sprawiło wam ból, teraz sprawia wam przyjemność"

"Wierzyć to znaczy ufać kiedy cudów nie ma."

gwiaazdkaa17

Od: Pt gru 29, 2006 17:23

Post » Śro lut 28, 2007 0:34

gwiaazdkaa17 pisze:Tez sie spotkalam z czyms takim...tylko ze pan pozwalal kotce chodzic gdzie chce..nawet nie myslal o strerylce...wydal jeden miot i napisal ze kotka juz jest w ciazy i prosze sie zglosic za 3 mies-piszac to widac ze bym bardzo zadowony,mowil ze ma duzo chcetnych na takie koty..(dodam ze to napewno dachowce)....probowalam dotrzec do niego..poweidzla ze to jego kot i moze robic co chcei ze malym i kotce niedzieje sie nic zlego.......w koncu przestal odpisywac..niewiem czy zrozumial..byc moze to co do niego napisalam dalo mu do myslenia..ale tego sie juz niestety nie dowiem....................
Jak tak wogole mozna..........???!!!

z doświadczenia wiem, że zazwyczaj jednak dociera.
btw. ktoś inny pisał do tej samej osoby i facet nie wiedział, czy kotka jest w ciąży czy nie...
a to, że małym i kotce nie dzieje się nic złego, to jak wiemy najwyższy stopień prawdy z oznaczeniem G. (znaczy się guzik prawda, dla niewtajemniczonych ;) )

A pannie z aukcji bym chętnie mały OPR spuściła, tylko aukcja już akończona i nie mam za bardzo podstaw... a może ktoś już coś zrobił w tym kierunku? ;)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro lut 28, 2007 9:34

Ja jej wysłałam filmik z Twojego podpisu..i parę słów, tak na spokojnie.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro lut 28, 2007 11:38

Słuchajcie .to wszystjo na nic.......

Kliknęłam i kupiłam tę kotkę na allegro....( w piątek w nocy)

Miała pojechać po nią KasiaD i przywieźć ją do mnie na tymczas i miałyśmy szukac jej domu, ale gdzy KasiaD zadzwoniła do tych państwa to okazało się , że kotka już sprzedana .............. :cry:
Za to miła pani poiformowała ją żeby się nie martwiła , bo kotka znów jest w ciąży i kociaki będą - takie same ........... :evil:
Cóz pozostało ?
Chociaż wystawię negatywa .....

Tiger_

Od: Czw sie 17, 2006 10:15

Post » Śro lut 28, 2007 12:03

Nie wiem czy coś to da ... :(
Obrazek

makitta

[następna]