Moich dziewięć skarbów.a może więcej?fotki

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lut 19, 2007 11:58

Dorciu widziałam fotki maluszka, cudny.Ja narazie nawet marzyć nie mogę o takim maluszku zresztą nie wiem czy kiedykolwiek odważę się na ryzyko przygarnięcia kotka o którym nic nie wiem, mam na względzie poprostu moje kotki.Ale maluszkowi życzę jak najlepiej.
Ale Ci kropcia wyrosła.Piękna pannica.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Pon lut 19, 2007 13:12

Dziękujemy ci pieknie za komplementy :lol: faktycznie Kropcia cudna jest i te jej oczyska i buziaczki i pazurki w ciele :wink: sam mniodzio :lol: panele zdejmowałam z kotem na plecach :evil: ni jak nie mogłam jej wyperswadować że nie moge , że boli że niewygodnie .połozy sie na szyji ,oplecie jak zmija i trzyma paurami i za co to człowiek durny kocha :?: 8O :wink:
Co do małego ,wiesz on wyglada na chudego ale zdrowego,pewnie robaki ma ale nic poza tym.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto lut 20, 2007 9:53

Kropka podąża jak cien za maluchem ,troche go paca ale zaczynają sie bawić :wink: jak był wykąpany to leżąła na nim i po uszkach lizała :lol: ,część udaje że go nie widzi ,zwłaszcza persy ,druga część wącha ,prycha i zwiewa,a nuż potwór krzywde im zrobi :lol: mały jest fajny ,najwaznmiejsze że czysty.
Najgorsze jest to że wszystkie rojzy lezą do jego kuwety :evil: i wiem już że nie chciałabym miec kuwety odkrytej ,rany co za fetor :?
Obrazek

dorcia44

Post » Wto lut 20, 2007 10:28

Masz złote serce Dorcia :aniolek:
Obrazek; Obrazek

mogway1

Od: Czw paź 05, 2006 13:30

Post » Wto lut 20, 2007 10:38

wiesz złote to mają te dziewczyny co je na tymczas biorą i jeszcze cierpliwość do mnie :wink: tu ukłon w strone reddie :lol: jest poprostu n i e s a m o w i t a ... :lol: a tego malucha to przyznam sie bez bicia wyciągnełam z ...... dzieki mojej młodej przyjaciółce Monice,ma 16 lat ,ogromne serce i jest bardzo chora ,ma nauczanie indywidualne :cry: i biede okropną klepią :cry: od niej tez mam fajny przepis na ciasto ,które nawet mi się udało 8O :wink:
Obrazek

dorcia44

Post » Wto lut 20, 2007 20:49

pojechał Meliniarz vel Narcyz i zrobiło sie cicho i spokojnie ,koty porozłaziły się po kątach,wszystko śpi ,a mi jak zwykle.......... i ciesz sie i ......ale to dobry tymczas i mam nadzieje że sie nie zawiode a zwłaszcza kocio bo nie łatwo jest mu zaufaĆ CZŁOWIEKOWI ,wiem że jadł tam np. kości z indyka i kurczaka ,to nic dziwnego że tak dokładnie i wolno gryzł każdy suchy skraweczek :cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Wto lut 20, 2007 21:18

dorcia ty na prawdę niepoprawna jesteś :) i wielka
kolejny tymczas? :king:

realka

Od: Pon kwi 25, 2005 19:35

Post » Wto lut 20, 2007 22:04

Był od wczoraj ,zabrany dosłownie z bagna ,meliny okropnej :cry: ale dziś wieczorkiem juz pojechał do domku tymczasowego ,a może i nie :wink: ale tak jakos głupio mi i smutno.
Pociesza mnie myśl że tam będzie mial naprawde dobrze.
Widziałas go jaki cudny nieboraczek :?: wątek Melina .....itd. znajdziesz.
Obrazek

dorcia44

Post » Czw lut 22, 2007 9:53

Biały kotek ,sliczny i kochany ma sie cudownie u Patrycji.
Kropka zaczyna od nowa rujkować ,niedługo ją ciachne ,.
remont w toku , wczoraj pomalowalismy lokum Gada a dziś skrobiemy ,cała farba łuszczy sie i odpada ,w domu syf nad syfy ,nie mam siły :cry: jak zobaczyłam że zaczyna pękac to łzy same pociekły,nie mamy kasy ,wszystko pod górke :cry: z każdej strony problemy ,jestem tym zmęczona :cry: jak szukałam pomocy u brata to dziwnym trafem od tygodnia telefonu nie odbiera ,tylko od nas :cry: a ja nigdy nie prosze o pomoc ,nigdy ,teraz tak mnie naszlo ,dobrze że te czworonogi są zawsze ze mna ,niezaleznie od sytuacji ..
Obrazek

dorcia44

Post » Czw lut 22, 2007 10:28

Czasami tak jest, że mamy wrażenie, że cały świat jest przeciwko nam....ale to mija, zobaczysz.....niedługo będziesz się z tego śmiała, napewno, to standard w życiu :)
Obrazek; Obrazek

mogway1

Od: Czw paź 05, 2006 13:30

Post » Czw lut 22, 2007 12:03

Dorcia to tylko chwilowe na pewno. Wszystko się ułoży. A Ty przecież silna jesteś :)

realka

Od: Pon kwi 25, 2005 19:35

Post » Czw lut 22, 2007 18:24

Mija ,ja wiem ale są chwile kiedy mam dość ,tak poprostu ,jestem zmeczona wiecznymi niepowodzeniami,problemami itp.
Skrobiemy te cholerne sciany ,ja juz rąk nie czuje ,tż walczy dalej ,też mnie pociesza ,ja nie pozwalam sobie na słabośc ,ale nie raz ... :cry:
dziękuje za pocieszenie :lol: i za to że jestescie,nieraz dobrze wiedzieć ze ktoś jest obok ciebie.
Obrazek

dorcia44

Post » Czw lut 22, 2007 19:36

Dorotka, rozumiem Cię dobrze, czasem aż ręce opadają z bezsilności. Sama tak ostatnio miałam (przez ten transport bydgosko-warszawski, o którym wciąż cicho). Nie martw się, kochana. Remont minie (wiem, jakie to okropne przeżycie - kiedyś kuliśmy ścianę u mnie, koszmar). Pamiętaj, że masz nas :) I koty, i psy. I w ogóle czasem drobne zdarzenia potrafią wywindować nastrój że ho ho :)

Wkleję Ci wiersz caty, który pewnie znasz, ale może Ci się lepiej zrobi..

Medycyna niekonwencjonalna

Gdy mnie chandra dopadła wiosenna,
senna aura, zachmurzenie i słota,
lekarz zamiast cudownej tabletki
na receptę przepisał mi ...kota.

I powiedział - trzy razy dziennie
trzeba patrzec w kocich oczu lusterka,
nie wspomniawszy juz o terapii
poprzez dotyk kociego futerka.

Ta kuracja, w przeciwieństwie do innych
jest skuteczna i w ogóle nie boli,
w zależności od samopoczucia
można sobie ją stosowac do woli.

Ma szerokie spektrum działania,
idealna na smutek wiosenny,
bez obawy przedawkowania
może służyc jako środek nasenny.

Gdzie lekarstwo to można zakupic
skoro zdolne uleczyc jest wszystko ?
Lekarz rzekł - działki...ulica...
sąsiad, albo pobliskie schronisko.

I to wszystko, na koniec mi powie.
Ja zbadałem to zjawisko dogłębnie -
człowiek kotu, a kot człowiekowi
jest do szczęścia potrzebny niezbędnie.

I jeszcze coś :)

Obrazek
Ciocia Dolcia, nie maltw sie. Jak mi smutno, to siem psytulam do kota. Do Inki. A Ty mas duzo kotów, cyli sie do nich psytulis i bendzie git. Zobacys. Mrumru. Inka mówi, ze wsysko bendzie dobze. A Ona ma zawse lacje :)
Nazka

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Czw lut 22, 2007 22:41

Madziu wiersz piękny ,umiesz trafić do środka :1luvu: zaraz wtopie się w koty ,tylko do łóżka wejde,znów zgęziona ,wykręcona ,i obolała wstane ,bo jak mam sie ruszyc kiedy wszędziej coś leży :wink: no przeciez budzić nie wypada :lol:
Nazka skarbie przytulam cie kocinko mocno i masz racje ,Inka to cudowna i mądra koteczka i wie co mówi :wink:
ale z was szczęściary że macie swoja Madzie.
Kropka napewno dokuczy dzis bardzo ,bo spiewać jej się zachciało :evil: zmienia tonacje co chwile ,zaczyna wkoncu zawodzić :twisted: mało tego skacze na klamke bo chce spierniczyć 8O takie dziecko i już..... :roll:
Ja nie czuje rąk ,ale prawie cały pokoj oskrobany,tż też mówi że będzie dobrze ,damy rade ,a to wszystko przecież on dzwiga... :wink:
Obrazek

dorcia44

Post » Pt lut 23, 2007 0:42

Wiersz cudny, jak każda twórczość Kasi :) Zobaczysz, złe dni nie trwają wiecznie. Są dołki i górki. A i tak najlepsze są dolinki. Kocie Dolinki ;) Trzymaj sie ciepło, przytulamy Cie wszystkie cztery.

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

[poprzednia][następna]