Moderator: Estraven

covu pisze:Mokkuniu, moze i u was pomoze, ja daje teraz Lulowi na nasze trojfosforany 3x dziennie 10 ml wywaru ze znamion kukurydzy (takie ziolka do kupienia w zielarskich sklepach, nazywaja sie wlasnie znamiona kukurydzy)
Znamiona kukurydzy działają moczopędnie, rozkurczająco na mięśniówkę gładką dróg moczowych i przewodów żółciowych, przeciwzapalnie, zwłaszcza w obrębie pęcherza żółciowego i nerek, zwiększają wydalanie moczanów, szczawianów i fosforanów, nieznacznie podwyższają wydzielanie żółci, zwiększają krzepliwość krwi. Wyciagi wodne ze znamion kukurydzy stosowane są w stanach zapalnych nerek i pęcherza, obrzękach wywołanych niewydolnością krążenia i nerek, pomocniczo w kamicy i w stanach zapalnych wątroby

kropka75 pisze:Chyba z mojej winy - dałam mu parę tabletek witaminowych, bo Hill's nieszczególnie wpływa na jego futro.

dzioby125 pisze:to moje sa chyba jedynymi kryształowcami, ktore karnie chodza do kuwety, no Coltowi raz się wymsknęło na torbe, ale jak na rok leczenia bez skutków to prawie się nie liczy
hmm, tez tego poszukam, a chetnie to piją czy trzeba strzykawą podawać?
ile tego w nie wlewac tak na raz?

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości