Schronisko w Śniegowym Lesie- kocięta u Goski BS. nowe foty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 18, 2007 13:23

Rudy kawał chłopa, kocurek z charakterem, ok. 2 letni
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Bizneska
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tri
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nieufny buranio

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kminek ok. 5 msc maluszek, wyszedł z osłabienia i choroby dzięki lanym kluseczkom na mleku, ma piekną przedłużaną sierść, bardzo potrzebuje domu
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Krzysio, mój kochany lizusek, ma ponad dwa lata
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Nie lut 18, 2007 15:39

Co prawda zakazalam dziewczynom tego mowic :twisted: ale dobra przyznam sie... to ja bylam ta niedobra... ktora brutalnie :oops: ubezwlasnowalniala Futra :twisted:
Na szczescie wiekszosc z nich wybaczyla mi te chwile przemocy...i pozniej juz przychodzila sie myziac :D no moze poza wielkim Rudzielcem ktory patrzyl z mina - "no i czego chcesz kobieto" :twisted: albo "przynies mi kobieto piwo" - normalnie Pan i Wladca ;)

Po imionach nadanym kotkom...nie trudno sie domyslec ktore Futerka sa tam najblizsze mojemu sercu :oops: Biznesia i Serwisia to prawie klony mojego Dwukota (Biznesia ma burszytowo-pomaranczowe pieeekne oczy).. no i jeszcze Tri... ktora niezmiennie sie do mnie lasi...
Tak zaluje ze zadnej nie moge teraz zabrac na tymczas... ale moze ktos je pokocha....
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Nie lut 18, 2007 20:52

goska_e"bs pisze:Co prawda zakazalam dziewczynom tego mowic :twisted: ale dobra przyznam sie... to ja bylam ta niedobra... ktora brutalnie :oops: ubezwlasnowalniala Futra :twisted:

mimo początkowych przerażonych okrzyków:"Co Ty robisz temu kotu :twisted: " okazało się, że Goska_bs bardzo sprawnie i fachowo układała futerka do odświerzbiania :king: i to bez rękawiczek 8O
poszło szybciutko i profesjonalnie.
- ran gryzionych nie odnotowano,
- ran drapanych - 1 sztuka na nadgarstku Magiji,
- ran kłutych - 2 sztuki na moich palcach :oops: dobrze, że namiętnie kłułam sie czystymi igłami :twisted:

Do Śniegowego Lasu dojdą w tym tygodniu jeszcze trzy koty :( jedna koteczka była na sterylce w czasie naszej wizyty, a o dwóch kotach "wałęsających się" schronisko właśnie dostało zgłoszenie :(
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Nie lut 18, 2007 21:09

do góry skarby, szkoda,że nie mogłam w tym tygodniu pojechać.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pon lut 19, 2007 0:07

Dziewczyny, może wszystkie fotki do pierwszego posta wrzucić z opisem? Będzie czytelniej.
No i wszystkie te śliczności z fotek szukają domków: zarówno tymczasowych jak i stałych bo niestety a adopcjami w Głownie ciężko jest...
Może ktoś?

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pon lut 19, 2007 8:17

A czy mogłybyście (przy okazji porządkowania wątku) dodać do imienia płeć? Bo wiek to nie zawsze się da określić.... Ale gdyby się dało..... Wczoraj sporo osób pytało o koty (część bardzo konkretnie- czytali forum i pytali jak to jest z tymi dorosłymi/ kociakami albo czy dwa na pewno lepiej niż jeden). Gdyby się kontaktowali to Śniegowe Leśne (pseudohodowla? :evil: ) też pokażę.....
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Pon lut 19, 2007 9:22

Slonko_Łódź pisze:A czy mogłybyście (przy okazji porządkowania wątku) dodać do imienia płeć? Bo wiek to nie zawsze się da określić.... Ale gdyby się dało..... Wczoraj sporo osób pytało o koty (część bardzo konkretnie- czytali forum i pytali jak to jest z tymi dorosłymi/ kociakami albo czy dwa na pewno lepiej niż jeden). Gdyby się kontaktowali to Śniegowe Leśne (pseudohodowla? :evil: ) też pokażę.....

Jasne, Słonko, przejrzymy jeszcze raz kociaki i dopiszemy tyle informacji ile się da :) Śniegowy Las nie jest pseudohodowlą. To normalne schronisko, tylko, że małe, takie kameralne - bo i samo Głowno to też nie metropolia ;) koty są normalnie kastrowane i sterylizowane, jak tylko pozwala na to ich stan zdrowia i wiek

Georg-inia

Post » Wto lut 20, 2007 17:05

Ingo- chodziło mi tylko o analogię- norweskie leśne= śniegowe leśne :wink: Taka nowa rasa :lol: Dopiszcie bo ja sama- mimo, że czytam wątek to nie zawsze się orientuję bez szukania na którego śniegowego patrzę :oops:
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Wto lut 20, 2007 19:37

Słonko_Łódź pisze:norweskie leśne= śniegowe leśne :wink:

jak tak, to są jeszcze rzeszowskie leśne - vide: mój Klemens :lol:

Niestety Magic jest chwilowo odcięta od świata (znaczy netu) :roll: więc w pierwszym poście nic nie poradzimy, ale Magija przy okazji wklejania zdjęć opisała koty w miarę dokładnie - tyle wiemy... no bo, że Tri jest dziewczynką to już wiadomo, Bizneska i Serwiska, Migotka - to też jasne, a skoro nieufny Buranio - no to przecież chłopczyk :D rodzaje przymiotników są ok 8)

Georg-inia

Post » Czw lut 22, 2007 8:41

Magija pisze:
Bizneska
Obrazek
Obrazek
Obrazek

"moja" piekna marmurka o pomaranczowych oczach :1luvu:
moze ktos ja tu wypatrzy i.. pokocha...
Obrazek

goska_bs

Post » Nie lut 25, 2007 11:46 Re: Schronisko w Śniegowym Lesie- nowe fotki str.2, 3

magicmada pisze:8Bartek kot starszy, z serii "niby dziki", ale wywalał brzuch do głaskania Gośce. Poza tym niania dla gromadki mnijeszych kotów
Obrazek

Magda, na fotce jest Bizneska, nie Bartek :roll: Bartuś jest podobny do Krzysia - tez ma białe pycho :)

magicmada pisze: W domach tymczasowych:
1.Irys :arrow:
2. Mentos :arrow:
3. Kminka :arrow:
4. Dziewczątko Burasiątko :arrow:

Przecież to chłopak :roll: sama jajka widziałam .... :D Na tymczasie sa tez przeciez Marla i Tiara :)

Georg-inia

Post » Nie lut 25, 2007 11:51 Re: Schronisko w Śniegowym Lesie- nowe fotki str.2, 3

Georg-inia pisze:
magicmada pisze:8Bartek kot starszy, z serii "niby dziki", ale wywalał brzuch do głaskania Gośce. Poza tym niania dla gromadki mnijeszych kotów
Obrazek

Magda, na fotce jest Bizneska, nie Bartek :roll: Bartuś jest podobny do Krzysia - tez ma białe pycho :)

magicmada pisze: W domach tymczasowych:
1.Irys :arrow:
2. Mentos :arrow:
3. Kminka :arrow:
4. Dziewczątko Burasiątko :arrow:

Przecież to chłopak :roll: sama jajka widziałam .... :D Na tymczasie sa tez przeciez Marla i Tiara :)

:lol: :lol: ..widzę ,że Wam sie też koty mylą? :lol:
U nas w Katowicach, czasami też sę to zdarza...teraz wystawiony jest na kociarni czarny kocur, a już wiemy że to kotka :oops: :D
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Nie lut 25, 2007 14:15

Piekne oczy Bizneski
Bizneska to piękna około 2 letnia marmurkowa kociczka o niesamowitych cytrynowo-pomaranczowych oczach. Wysterylizowana
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Serwisiowe "makowce" i nie tylko ;)
Piękna około 2 letnia marmurkowa kociczka o zniewalajacych zielonych oczach. Wysterylizowana
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Tri Klarcia - około roczna koteczka - w tym tygodniu bedzie sterylizowana, pieszczocha ktora na moim ramieniu robi nawet kocia toalete :D Raczej do domu bez innych kotow bo jest zazdrosna o "swojego" czlowieka
Obrazek Obrazek Obrazek

Bartuś - ktorego wszyscy uwazali za nieufnego... a poprostu to nie jest typ kota namolnego... ale pieszczoty uwielbia. a brzusio ma... hmm.. cudny :D

Calineczka " z szeleczkami"
Piekna 5-6 miesieczna dziewczynka - jak wszystkie Calineczki mizista
Obrazek Obrazek

Calineczka - kreseczka, z plamka obok noska
Piekna 5-6 miesieczna dziewczynka - jak wszystkie Calineczki mizista
Obrazek Obrazek

Felus - kastrowany "krowkowaty" kocurek
Obrazek

Krzyś - dzentelkot :lol: calujacy po rekach :)
Ma ponad 2 lata jest wykastrowany.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawie biala koteczka z burymi maznieciami
Obrazek Obrazek Obrazek

Dostojny Krol Kot - tradycyjnie z mina "no i czego chcesz kobieto"
Około 2 letni kastrowany kocur. Dostojny i niezalezny
Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Nie lut 25, 2007 16:27 przez goska_bs, łącznie edytowano 4 razy
Obrazek

goska_bs

Post » Nie lut 25, 2007 14:45

A teraz duuuuzo burego... bo bure jest najpiekniejsze :1luvu:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Nie lut 25, 2007 15:24 przez goska_bs, łącznie edytowano 5 razy
Obrazek

goska_bs

Post » Nie lut 25, 2007 15:03

A teraz towarzystwo w kolorze black :)
Inspektorka ;) - schroniskowa pupilka
Obrazek Obrazek

Tu czarny kocurek ktory w tym tygoddniu straci klejnoty :twisted:
Obrazek

Czarne cudenko o niesamowitych oczach - ktore najwyrazniej zle czuje sie w towarzystwie innych kotow :(
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

goska_bs

[poprzednia][następna]