Koty pani Hanki, dobijamy do setki, niedługo nowy wątek!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie lut 11, 2007 11:52

Jak zwykle zaczynam od podziękowań: tym razem od Ewusi, dzięki.
Przelałam panu od mięsa 400 zł za styczeń i luty.
Potrzebna bardzo kasa na sterylki kilku kocich panienek, jeśli możecie, pomóżcie proszę!
Na koncie mamy w tej chwili 110, 07 zł, wystarczy to niestety tylko na 2 zabiegi.
A.
Obrazek

AniaWrocław

Od: Czw maja 29, 2003 23:28

Post » Wto lut 13, 2007 9:35

wysłałam dzisiaj trochę kaski z przeznaczeniem na sterylki, mamy też w szkole uzbieranej dużo makulatury, jak tylko znajdziemy transport - wywieziemy i sprzedamy i wtedy wyślę jeszcze trochę, nie będzie to niestety zbyt dużo pieniędzy (cena kg makulatury to chyba 15 groszy), ale zawsze coś.
Postaram się też wystawić coś na bazarku, ale niestety nie dysponuję aparatem fotograficznym, więc może książki - poszukam ...
Pako

Post » Wto lut 13, 2007 10:31

Ja sfocę te nowe fanty na bazarek.

Może uda się uzbierać na kolejne sterylki.

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Wto lut 13, 2007 10:54

Dzięki, dziewczyny!
Obrazek

AniaWrocław

Post » Sob lut 17, 2007 13:47

W poniedziałek, wtorek rusza transport dla p. Hanki z rzeczami uzbieranymi przez uczniów ze szkoły Pako. Jeśli macie coś do dorzucenia, uprasza się o zawiezienie do szkoły przy ul. Stalowowolskiej 24 do Pako-Mary. Wszelkie detale poda Pako.
A.
Obrazek

AniaWrocław

Post » Pon lut 19, 2007 14:50

Dzieciaki w naszej szkole urządziły obchody światowego Dnia Kota. Były konkursy i zabawy, loteria fantowa (tematem wiodącym całej zabawy był oczywiście motyw koci). Poza tym cały dzień obowiązywała zasada, że kto z uczniów posiada przy sobie maskotkę - kotka nie będzie pytany w tym dniu.
Myślę, że w naszej szkole było w piątek więcej kotów niż u p. Hanki.
A żeby jeszcze był pożytek z całego tego zamieszania zrobiliśmy zbiórkę rzeczy dla kotów p. Hanki.
Czekamy na transport, niestety nie wiem dokładnie kiedy przyjadą. Jeżeli ktoś chciałby coś dorzucić proszę o kontakt na pw (dzisiaj do godz. 16, ew. jutro do 13).
Pako

Post » Pon lut 19, 2007 17:15

Może znajdzie się tu ktoś, kto lubi powieści kryminalne Joanny Chmielewskiej...
Bo właśnie na KB pojawiły się jej książki. http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=56 ... highlight=

Zysk z ich licytacji przeznaczony jest na sterylki.

Zapraszamy :D :D :D
Ostatnio edytowano Wto lut 20, 2007 11:32 przez Wima, łącznie edytowano 1 raz

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Pon lut 19, 2007 21:19

Niestety już ruszyło! Kotki szaleją, rujki w pełnym toku, zachęcam więc też ze swojej strony do kupna Chmielewskiej, która jest również kociolubna (tak się przynajmniej przyznaje w swojej autobiografii)!
Każdy wysterylizowany kotowaty, to co najmniej - 2 rujki w roku!
Obrazek

AniaWrocław

Post » Pt lut 23, 2007 21:38

Dzięki za wpłaty od Pako i od uczniów Pako na sterylki, dla Gwizdusiowej, Ewusi.
Bardzo sie przyda ta kasa, w tej chwili mamy na koncie 255 zł, z czego za Waszym pozwoleniem przeleję 200 na konto weta w Katach.
Zaspokoi to chociaz część potrzeb.
Wklejam tu część maila od p. Hanki:
"Pani Anno! 2 kotki są w ciąży
a 3 w drodze- powinno się zrobić szybko 5 sterylizacji (potem 2 lub 3 następne). Jeżeli mogę prosić o jakąś pomoc to bardzo proszę.
Pozdrawiam H. Chombakow"

Dtięki Wam jakieś 4 sterylki da się zrobić.
Jeszcze raz dzięki w imieniu kotowatych
Obrazek

AniaWrocław

Post » Śro lut 28, 2007 20:16

Jak pisałam niedawno, wysłałam na koszty sterylki 200 zł do wetów p. Hani w Kątach.
Przekopiuję tu maila, którego od nich dostałam dot. sterylek i użytych leków.

"Dzień dobry, przepraszam, że odpisuję dopiero teraz, ale mieliśmy problem z naszą skrzynką mailową na interii. Jeśli chodzi o sterylizacje, to 2 kotki są już po zabiegu-kolejne 2 postaramy się wysterylizować jeszcze w tym tygodniu. Dług na dzień dzisiejszy wynosi 150 zł , dużo leków poszło z powodu epidemii kataru kociego u pani Hanny. Przesyłam pani spis leków zużytych na potrzeby schroniska w Jurczycach :

anipracid 15 dawek
vetacortyl 0,5x5
synulox 50mg tabl 6 op.
vetminth 1 op.
urinary karma wilgotna 8 szt
urinary karma sucha 400g 6op.
metoclopramidum 2 op
unidox solutab 12 op.
combivit 10 d
linco-spectin 15 ml
vecort 8x0,5
gentamycynum inj. 5x 0,4
metacam inj. 8 ml
PWE 4 szt
Glucosum 5% 4szt

Dziękuję za dotychczasowe wpłaty i pozdrawiam Ewelina Nowakowska"

Trochę kasy wpłynęło z aukcji Wimy (dzięki Wima!), jeszcze parę groszy ma wpłynąć. Przy okazji Pstryk też dziękuje za wpłatę. Wcześniejsze wpłaty z lutego wymieniłam wcześniej. Niestety nie jest różowo, na koncie mamy tylko 137,57 zł. Kolejne kotki czekają a w marcu, trzeba będzie jeszcze kupić mięso. Dlatego też, jeśli ktoś jeszcze nie wpłacił a może, koty bardzo proszą i ja w ich imieniu.
A.
Obrazek

AniaWrocław

Post » Czw mar 01, 2007 20:06

Dziękuję! Dziękuję! Za wpłaty dla Oneczki i Oneta, Toli i Srulci i Kleksia.
Jest coraz lepiej, brakuje już naprawdę niedużo, żebym mogła dopłacić wetom i panu od mięsa.
Obrazek

AniaWrocław

Post » Pon mar 05, 2007 19:14

Kochani! Jeszcze raz bardzo dziękuję za ofiarność i wpłaty.

Pako! Dzięki za przelanie kaski od Zochy - za koty pracujące na Bazarku
Do podziękowań przyłącza się też Elegant, który też dostał pieniążki.
Jeszcze raz dzięki.

W kasie mamy 427 zł. Teraz mogę już zapłacić panu od mięsa 300 zł, starczy to na jakieś 3 tygodnie, kolejną "stówę" przekażę wetom, będzie na następne 2 sterylki.
Obrazek

AniaWrocław

Post » Pon mar 05, 2007 19:15

Kochani! Jeszcze raz bardzo dziękuję za ofiarność i wpłaty.

Pako! Dzięki za przelanie kaski od Zochy - za koty pracujące na Bazarku
Do podziękowań przyłącza się też Elegant, który też dostał pieniążki.
Jeszcze raz dzięki.

W kasie mamy 427 zł. Teraz mogę już zapłacić panu od mięsa 300 zł, starczy to na jakieś 3 tygodnie, kolejną "stówę" przekażę wetom, będzie na następne 2 sterylki.
Obrazek

AniaWrocław

Post » Nie mar 18, 2007 19:53

Idą święta a kociaki głodne! W kasie mamy (a właściwie mieliśmy) 165 zł. Zrobiłam przelew dzisiaj na 50 zł do lecznicy, jeszcze zostało parę sterylek, poza tym koty zaczęły chorować.
Tutko ma prawdopodobnie wrzody, Gwizdusiowa i Oneczka jakieś problemy żołądkowe - są na diecie. Poza tym "normalne" kocie choroby, jak to w takim wielkim stadzie.
Jeśli możecie - pomóżcie, nie ma w tej chwili kasy, żeby zapłacić za mięso.

Chciałabym tu b. podziękować za aukcje na Kocim Bazarku: Dakocie, Ani Borkowskiej, Iwonie, Pako, siostrze Pako, Yagutce oraz wszystkim organizatorom aukcji!

Mam taką cichą nadzieję, że da się jeszcze coś dozbierać i koty mimo wszystko będą miały radosne święta.
Obrazek

AniaWrocław

Post » Pon mar 19, 2007 14:23

może dzieciaki uzbierały trochę makulatury - sprawdzimy :wink:
Pako

[poprzednia][następna]