Lotka->dzieki za kciuki, odpoczywamy... ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 15, 2007 21:32

ja trzymam za każdą sterylkę- chyba abonament powinnam wykupić ;)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt lut 16, 2007 0:17

Jak się czuje kicia? :)
Obrazek

Karolka

Od: Nie kwi 03, 2005 22:23

Post » Pt lut 16, 2007 0:21

jak tam malenka sie czuje?
Moja Tosie to niedlugo czeka dlatego zbieram mozliwie jak najwiecej informacji i wrazen :D
no i wciaz trzymam kciuki
ObrazekObrazek

Toska

Od: Sob sty 27, 2007 19:58

Post » Pt lut 16, 2007 0:26

dzieki za wszystkie kciuki :)
narazie nic nie wiem, miala byc cieta o 13:00, ale dopiero jutro okolo 17 ją odbiore :) ma byc w dobrej kondycji i odkarmiona :)-->tak mi wet mowil :)
tzn dla niej dobrze ale ja sie juz doczekac nie moge....
i bedzie strasznie dziwna noc jak dla mnie... ->nic mi nie bedzie biegalo po glowie :D
pzdr
asia&Lotka(bez Lotki) ;)
T-M-K Team

Lotka

Od: Sob paź 07, 2006 19:22

Post » Pt lut 16, 2007 0:35

Lotka pisze:dzieki za wszystkie kciuki :)
narazie nic nie wiem, miala byc cieta o 13:00, ale dopiero jutro okolo 17 ją odbiore :)

8O a czemu tak? Wet sugerował pozostawienie kota na noc? Hmm... :? Ostatnio ciachałam Niunię mojego TŻta. O 10 miała zabieg i już o 13 była do odebrania. Trochę pijana ale juz wieczorkiem doszła do siebie. Na drugi dzien juz wydawało jej się że jest wszystko super :)
Obrazek

Karolka

Post » Pt lut 16, 2007 0:55

z tego co słyszałam, bo ten wet juz kilka znajomych mi kotów ciachał, on zawsze tak robi.
powiedział, że woli sam nadzorować całkowite wybudzenie się kota, ma pewność, że ewentualnie nic się nie dzieje, bo po co wtedy by mial ciągać do siebie wystraszonego kicia i właścicieli(niejednokrotnie w nocy).
no a pozatym twierdzi, że kot po zabiegu powinien w spokoju się wyspać i odpocząć, a tak w domu to zakochani w nim właściciele tylko chodzą i głaskają i podtykają smakołyki, no bo przecie "chory kotek" :)
a co się tyczy odbioru--generalnie powinien być okolo godz 14, ale mam jutro egzamin i dopiero o tej porze uda mi się dojechać z uczelni :)
pzdr
asia&Lotka
T-M-K Team

Lotka

Post » Pt lut 16, 2007 1:03

Rozumiem, że wet całą noc bedzie w klinice czuwał i nie spał 8)

Powodzenia na egzaminie :ok:
Obrazek

Karolka

Post » Pt lut 16, 2007 1:11

Karolka pisze:Rozumiem, że wet całą noc bedzie w klinice czuwał i nie spał 8)
...widocznie lubi ;) jego gabinet jest przy jego prywatnym domu wiec kto go tam wie.. :)

Karolka pisze:Powodzenia na egzaminie :ok:
...nie dziekuje ;)

pzdr
asia&Lotka
T-M-K Team

Lotka

Post » Pt lut 16, 2007 1:17

3 mam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
gagatek rozumiem Cię ja wczoraj miałam podwójną sterylkę koszmar. o ile młoda kotka- Stefka przeszla ten zabieg w miarę dobrze to duża( ok. pięcioletnia- Jadwiga) to byl istny koszmar. sikanie non stop( zaczęła już w trakcie zabiegu) wymiotowanie na okrągło. dziwne skorcze , wykrzywiała się nienaturalnie drgawek dostala piana z pyszczka myśałam,że umiera . wpadlam w panike i za telefon do weta- poeiedzial ,że to reakja na wybudzanie sie z narkozy.. ale jest wszystko ok. juz dziś chciala na fotel wskoczyć,ale uranko kępuje jej ruchy chodzi tyłem ,ale jak zasuwa lepiej niż przodem bez ubranka. :lol:

marzena1234

Od: Pt sty 26, 2007 0:23

Post » Pt lut 16, 2007 18:57

wszedzie dobrze ale w domu najlepiej ;)
dojechalysmy... wet mial niezle zajecie, wycial, obudzil a potem nosil na rekach, a jak nie to sie mala dopominala :)
ogolnie jest w dobrym nastroju, cala droge wrzeszczala mi "jeesc jeesc jeesc!!!"
po wejsciu do domu, pierwsze to wieeeelki siooooo i zaraz po tym papu ;)
pewnie jestem przeczulona, ale czy to normalnie, ze ona teraz siedzi i wylizuje cale "sreberko", wlacznie z lizaniem szwow???? zdaje mi sie ze robi przymiarki do wygryzania wystajacych koncowek :/ czy nie ma szansy sobie zaszkodzic sama?? chyba pojdzie w ruch kubraczek :/
pzdr
asia&Lotka
T-M-K Team

Lotka

Post » Pt lut 16, 2007 21:42

Pilnuj aby kicia nie lizała szwów, bo ranka się rozejdzie i będzie problem :(
Chyba nie masz wyjścia i musisz ją zakubraczkować :wink:

gagatek

Od: Wto wrz 20, 2005 16:11

Post » Pt lut 16, 2007 21:53

Lotka pisze:czy to normalnie, ze ona teraz siedzi i wylizuje cale "sreberko", wlacznie z lizaniem szwow???? zdaje mi sie ze robi przymiarki do wygryzania wystajacych koncowek :/ czy nie ma szansy sobie zaszkodzic sama?? chyba pojdzie w ruch kubraczek :/

:strach: NIEEEE :!: :!: :!: Niech tego nie wylizuje. Sreberko chroni rankę. Nie pozwól jej lizać ranki bo może sobie wygryźć szwy a przy okazji poranić łysą skórkę wokól ranki ostrym językiem. Pakuj ją od razu w kubraczek na tydzien, albo dawaj kołnierz. :roll:

Jedzonko teraz tylko mokre + woda. Nie dawaj przez tydzien chrupek. Nie pozwól przez jakieś 2-3 dni od sterylki kici skakać. Na noc najlepiej do kontenerka.
I chyba wiesz, że przez 4 dni po sterylce kicia powinna dostawać antybiotyk?
Ostatnio edytowano Pt lut 16, 2007 21:58 przez Karolka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Karolka

Post » Pt lut 16, 2007 21:57

teraz pilnuje, zreszta Lotka spi, bo nic innego sie nie dalo w kubraku robic--->jak szla okrakiem to padlismy z bratem ze smiechu :D
ale co w nocy? ja usne, a ona nie dobierze sie pod kubrak? niby powiazany jak sie da, ale wiadomo, ze to dziadostwo i nie takie przeszkody pokonywalo :) i jak ona ma w tym "sie zalatwic" ;) jak nawet chodzic nie umie :)
pewnie pytam na zapas ale to "moj pierwszy raz" i poprostu nie wiem do czego taka kota moze byc zdolna:)
pzdr
asia&Lotka
T-M-K Team

Lotka

Post » Pt lut 16, 2007 22:04

Nie powinna sie dobrać pod kubraczek, jeśli jest porządnie zawiązany :roll: Z załatwianiem w kubraczku nie powinno być problemu, bo miejsce na pupke jest odsłonięte.
Chociaż Niunia mojego TŻta jakoś tak wykombinowała, że obsrała sobie na rzadko tył kubraczka :ryk:

Możesz ostatnie sznureczki kubraczka zawiązać za te przedostatnie, żeby nie zsunęły sie z tyłka. Może zrób prowizoryczny kołnierz? Wygodniej w nim kotu niż w tej katanie - bo rzeczywiście chodzi jak pokraka i jej głupio, że sie wszyscy z niej śmieją 8)
Obrazek

Karolka

Post » Pt lut 16, 2007 22:04

Karolka pisze::strach: NIEEEE :!: :!: :!: Niech tego nie wylizuje. Sreberko chroni rankę. Nie pozwól jej lizać ranki bo może sobie wygryźć szwy a przy okazji poranić łysą skórkę wokól ranki ostrym językiem. Pakuj ją od razu w kubraczek na tydzien, albo dawaj kołnierz. :roll:

Jedzonko teraz tylko mokre + woda. Nie dawaj przez tydzien chrupek. Nie pozwól przez jakieś 2-3 dni od sterylki kici skakać. Na noc najlepiej do kontenerka.
I chyba wiesz, że przez 4 dni po sterylce kicia powinna dostawać antybiotyk?

juz ogarnelam "sytuacje" :) kota zakubrakowana, sreberka nie zlizala bo nie zdazyla, wczesniej ja ubralam.
o tym zakazie chrupek nie wiedzialam, juz schowane, dzieki.
a te noce w kontenerku to caly tydzien? dzis pewnie spokoj, taka jest padnieta, ale potem to beda wyyyyjce do ksiezyca jak ją znam;)
pzdr
asia&Lotka
T-M-K Team

Lotka

[poprzednia][następna]