Cóż, ja bardziej przeglądam forum niż aktywnie się udzielam, ale pochwalę się po raz pierwszy swoimi futerkami:
imię: Srula
czasem nazywana: ADHD, regagitator, panna wymiotka (była odrobaczana ostro, ona zwyczajnie zbyt łapczywie jada i trzeba ją kontrolować przy miskach)...
rasa: piwniczanka europejka
waga: jak piórko...
umaszczenie: czarne plus białe majteczki i plamka na szyjce
data urodzin: prawdopodobnie początek maja 2006
jest ze mną: od czerwca 2006, zabrana z piwnicy zasmarkana, zaropiała i zawizięcie sycząca (taka groźna była...)
przyjaciele: cały świat, a na pewno większa jego część
ulubione zabawki: moje gumki do włosów oraz wszystko co niedozwolone i schowane
lubi: noszenie na rękach, marzyć o wychodzeniu na dwór, łapać śnieg przez szybę, odbijać się od ścian i podskakiwać, chować zabawki i jedzenia do glanów (tam na pewno nikt nie znajdzie...), lubi też wskakiwać na ramię, kiedy wybrany obiekt się tego nie spodziewa, obnosić po domu kawałki mięsa demonstracyjnie warcząc, otwierać szafki i szuflady w poszukiwaniu nowych zabawek, chować się w rzeczonych szafkach, jeść zdecydowanie zbyt łapczywie (żeby tylko Sznupkowi nic nie zostało)
nie lubi: odkurzacza, wiertarki i innych hałasów... spanie w nocy też nie należy do jej ulubionych zajęć. Ale najbardziej nie lubi braku uwagi...
jaka jest: niesamowicie ciekawska, nadpobudliwa, wiecznie niedopieszczona, gadatliwa ponad miarę...
imię: Sznupek
czasem nazywany: Sznupex (tak został zapisany na karcie po zabiegu kastracji), grubas
rasa: j/w
waga: zbyt duża
umaszczenie: typowa krówka
data urodzin: j/w (braciszek Srulki)
jest ze mną: porwany wraz ze Srulą z tej potwornej piwnicy w czerwcu 2006
przyjaciele: ja, mój TŻ (uwielbia go). Czasem Srula.
ulubione zabawki: wszelkie sznurki, jak również lecąca woda
lubi: Ugniatać brzuchy wybranych osób ( jest wybredny...). Spać na komputerze. Obrażać się. Gryźć po rękach. Spychać mnie z poduszki kiedy śpię. Obserwować ze zdziwieniem ekspansywne wyczyny Sruli.
nie lubi: przemywania oka (został niedrożny kanalik łzowy po kk), weterynarza, dotykania go, gdy on tego nie chce, wogóle robienia czegoś nie po jego myśli (głośno i dobitnie lamentuje)
jaki jest: stoicki i niezależny, delikatny (choć postura temu przeczy)