Ślepusia i inne kociaki z Azylu czekają na pomoc

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lut 12, 2007 12:13 Ślepusia i inne kociaki z Azylu czekają na pomoc

Bywam ostatnio dosyć często w Konstancińskim Azylu z powodu przebywającej tam kotki Pięknej. Moją uwagę zwróciła mała koteczka (ok. pół roku), bura z oryginalnym czarnym wzorkiem. Kotka nie widzi - to następstwo kociego kataru. Poza tym jest zdrowa, piękna i znakomicie sobie radzi.
To jej bardzo kiepskie zdjęcie - jeśli uda się zrobić coś lepszego to wstawię.

Obrazek

Gdyby ktoś dobry i odpowiedzialny zechcial dac jej dom... Tak sie trochę rozmarzyłam :wink:
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Pon lut 12, 2007 12:18

chętnie pomogę szukać domku, tak w razie czego :wink:

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pon lut 12, 2007 13:08

Może coś więcej na temat koteczki?;)i koniecznie w najbliższej przyszlosci fotki:)śliczna jest :1luvu:
"Kiedy jesteście szczęśliwi, spójżcie w głąb waszych serc, a odkryjecie, że tylko to co sprawiło wam ból, teraz sprawia wam przyjemność"

"Wierzyć to znaczy ufać kiedy cudów nie ma."

gwiaazdkaa17

Od: Pt gru 29, 2006 17:23

Post » Pon lut 12, 2007 13:27

Nie mam aparatu, ta fotka była robiona komórką niestety. Prosiłam, może kto zrobi. Koteczka jest naprawdę przeurocza, śmiga sobie w części biurowej jakby jej nic nie dolegało. Dopytam jeszcze jak tylko bedę miała okazję.

W Azylu jest też domowa kotka, zabrana spod zlikwidowanej lecznicy. Ze wszystkich jej kociaków przeżył jeden - ma juz dom. Do przygarnięcja jest kotka, wysterylizowana, biała w jasno szare łatki, pieszczocha straszna. Jak tylko będzie zdjęcie to wstawię.

I jest jeszcze starszawy kocurek, biało-bury, któremu umarł pan. Też nie mam zdjęcia.
Obrazek

Amica

Post » Nie lut 18, 2007 20:46

słodziuteńka... :kitty: :1luvu:

domowakociarnia

Od: Pt lut 02, 2007 22:52

Post » Nie lut 25, 2007 16:34

hopsia :ok: i 3mie kciuki za domek:)
"Kiedy jesteście szczęśliwi, spójżcie w głąb waszych serc, a odkryjecie, że tylko to co sprawiło wam ból, teraz sprawia wam przyjemność"

"Wierzyć to znaczy ufać kiedy cudów nie ma."

gwiaazdkaa17

Od: Pt gru 29, 2006 17:23

Post » Wto lut 27, 2007 11:57

Ślepusia ma braciszka, też Ślepaczka :twisted:
ostatnio do azylu trafiły 3 koty z mojego osiedla. Dwa ok. 6-7 miesięczne kociaki, bura koteczka Mirka i jej czarny braciszek Mirek. Kociaki urodziły się latem w jednym z ogródków na obrzeżu mojego osiedla. Ich mama, bura koteczka, wolno żyjąca "zakradła się" do cudzego ogródka, okociła i odchowała maluchy, a gdy uznała, że są już wystarczająco duże pozostawiła je w tym ogródku. Dzięki temu przeżyły dokarmiane przez ludzi. Starsza pani, właścicielka domu z ogrodkiem na zime zrobiła im legowisko w .....plastikowej beczce. Kociaki były dzikawe, uciekające przed ludźmi, nie dawały się złapać. Az do czasu, gdy Mirek zachorował. Na zapalenie ucha, z ropnym wyciekiem na zewnątrz, był całkiem głuchy i trzymał przekrzywiony łebek. Kociaki udało się połapać dzięki p. Irenie (na klatkę łapke, do której weszły dobrowolnie gnane głodem). Mirek jest w trakcie leczenia, okazał się miziastym słodkim kocurkiem. Jego siostra - nadal dzikuska straszna - wymaga oswojenia. Wtedy oba kociaki byłyby do adopcji.
A kilka dni temu moja sąsiadka wypatrzyła przy śmietniku nieznanego nam kota w strasznym stanie - skóra i kości, dosyć stara rana na grzbiecie, świszczący oddech. Wzięła go na ręce, wsadziła do samochodu i pojechała do azylu. Kot okazał się wykastrowanym kocurkiem, odwodnionym i zagłodzonym, z poszarpanym przez psa grzbietem. Dostał kroplówkę, antybiotyk i środki przeciwbólowe. Prześwietlenie wykazało uszkodzenie płuca (przepuklina pourazowa). Dzis będzie operowany...
Wszystkie te kociaki bardzo potrzebują pomocy. Jesli tylko uda się zdobyc zdjęcia zaraz je pozamieszczam.
Obrazek

Amica

Post » Wto lut 27, 2007 12:01

a ja mogę im zrobić ogłoszenia.
chętnie pomogę w każdym razie.

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Wto lut 27, 2007 12:52

Dzięki puss. Jak tylko będą zdjęcia to się zgłoszę :wink:
Obrazek

Amica