Emilek znalazł miłość u Fri. Śpij spokojnie, Aniołku [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 10, 2007 9:59

Emilku, jak się dziś czujesz?
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Od: Pon wrz 05, 2005 9:23

Post » Sob lut 10, 2007 10:23

Emilek w miarę dobrze dziś. To znaczy zjadł pół miseczki kurczaczka gotowanego z odrobiną rosołku. Wczoraj nie było kupki, ale za to dziś rano mega piękna i mega długa kupka wylądowała w kuwecie :)
Niestety Emilka grzybek wysypał, drapie się mały mocno, wychodzą całe kępki futerka Obrazek
Ale co tam grzybek :twisted: ważne żeby Emilek ładnie jadł i zdrowiał.

W poniedziałek jedziemy na kontrolę. Mam nadzieję, że doktor Ewa powie, że jest dużo lepiej.

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Sob lut 10, 2007 12:47

Całe szczęście, że Emilek już dom znalazł, bo za każdym razem, jak wchodziłam na forum przeżywałam traumę - czemuż to moje dziecię rodzone, choć na codzień sprawia wrażenie dość zadowolonego z życia, czuje się tak dramatycznie, że na cito chce mnie opuścić? :wink:
Obrazek

Bonkreta

Od: Wto mar 16, 2004 22:22

Post » Sob lut 10, 2007 20:23

Emilek został dziś nakryty podczas poobiedniej drzemki pod prysznicem :)
Obrazek
Wygląda już lepiej prawda?
Niestety łysych placków coraz więcej, zobaczymy co powie w poniedziałek nasza wetka - bo chyba pora wypowiedzieć grzybkowi wojnę. No i powrócić do walki z uszkami. Przez ten tydzień odpuściliśmy sobie te zabiegi, Emilek był bardzo cieniutki, nie było sensu męczyć go jeszcze smarowaniem i czyszczeniem :(

mokkunia

Post » Sob lut 10, 2007 20:56

Będzie wojna pieczarkowa :twisted:
Dobrze, że Emilek coraz lepiej się czuje :D
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Nie lut 11, 2007 11:26

Wczoraj czyściłam Emilkowi uszka. I muszę powiedzieć, że ten Novoscabin działa :) Uszka prawie zdrowe już są :)
Z jednej dziurki noska ciągle leci, więc wycieramy małemu nosek kilka razy dziennie, żeby mu się łatwiej oddychało. Wczoraj czesaliśmy też futerko, żeby usunąć to, które samo wyszło. Emilek jest teraz śliczny :)
Je ładnie, tylko to faflunienie nie mija :(

mokkunia

Post » Nie lut 11, 2007 16:28

Imilku prosze wiecej nie straszyc Mokkuni i reszty Ciotek :twisted:
Prosze grzecznie jesc ,nie faflunic sie i nie urzadzac grzybobrania :twisted: tylko pakowac manatki i przeprowadzac sie do Fri i Fridzielca :D
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Nie lut 11, 2007 16:45

mokkunia pisze:Wczoraj czyściłam Emilkowi uszka. I muszę powiedzieć, że ten Novoscabin działa :) Uszka prawie zdrowe już są :)
Z jednej dziurki noska ciągle leci, więc wycieramy małemu nosek kilka razy dziennie, żeby mu się łatwiej oddychało. Wczoraj czesaliśmy też futerko, żeby usunąć to, które samo wyszło. Emilek jest teraz śliczny :)
Je ładnie, tylko to faflunienie nie mija :(

minie :D

goska_bs pisze:Imilku prosze wiecej nie straszyc Mokkuni i reszty Ciotek :twisted:
Prosze grzecznie jesc ,nie faflunic sie i nie urzadzac grzybobrania :twisted: tylko pakowac manatki i przeprowadzac sie do Fri i Fridzielca :D

o!

p.s- Maciuś, nie płacz
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Nie lut 11, 2007 19:16

Emilek jest przekochany. On nie narzeka, że musi mieszkać w łazience, nie skarży się, że z noska leci, że ciężko jeszcze mu się je. On cieszy się każdą rzeczą. Widokiem człowieka w łazience, tym, że bierzemy go na kolana, że głaszczemy, że podajemy jedzenie.
Dziś był wielki dzień. Ja sprzątałam łazienkę, a Emilek w tym czasie na kocyku siedział na kolanach TŻta w pokoju. Był zachwycony :!: Rozglądał się i robił ogromne oczy, ale grzecznie leżał, nie wyrywał się, mruczał i udeptywał tymi swoimi patyczkowatymi łapkami. Dosłownie kot aniołek.
Po powrocie do czyściutkiej łazienki najpierw zrobił porządek z gotowanym kurczaczkiem - zniknął w okamgnieniu z miseczki. A potem... przeprowadził się do apartamentu pół piętra wyżej, nad podłogą :) :lol:
Obrazek

mokkunia

Post » Nie lut 11, 2007 19:28

Emilku, jak Ci ładnie w zieleni:)
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Nie lut 11, 2007 21:40

Emilek, Ty się lecz szybciutko i do domku - bierz przykład z Filipka ;)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Nie lut 11, 2007 21:54

[quote="mokkunia"]
Obrazek

Emilek jest the best :ryk:
Obrazek
Obrazek

miaa

Od: Wto paź 12, 2004 7:37

Post » Pon lut 12, 2007 7:38

Dzień dobry Ciocie!

Ja już wstałem, zjadłem kurczaczka na śniadanko, pomiziałem się Dużą i teraz idę wymyć futerko. Muszę dobrze wyglądać, bo dziś jadę do Dużej w zielonym fartuchu, która mi kłuje tyłeczek. Ale ja się nie gniewam na nią, bo dzięki niej czuje się już lepiej. Ciekawe czy mi powie, że także lepiej wyglądam?
Duża mówi, żeby Wam przekazać coś o kciukach magicznych. Że działają ale że ciągle ja ich potrzebuję. Ja tam potrzebuję kolan i miziania - tak jak wczoraj u Dużego :)

Pozdrawiam Was i całuję
Emilek

mokkunia

Post » Pon lut 12, 2007 7:45

Imilku Duza w Zielonym napewno zachwyci sie Toba tak jak i reszta Ciotek bo jestes pieeekny :1luvu:
A kciuki i pazurki sa :ok:
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Pon lut 12, 2007 12:28

Emilku, kciuki są, są i bardzo są! Moje koty chodzą z ogonami zawiązanymi w supełki :) :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Kochany jesteś, a w zielonym ci bardzo do twarzy!
Proponuję jeszcze jeden punkt w umowie adopcyjnej: Fri musi zanabyć Imilkowi zielony koc pod pupkę 8)
Agata & Kreska & Jeż
Obrazek Obrazek

agacior_ek

Od: Pon wrz 05, 2005 9:23

[poprzednia][następna]