Piękna trikolorka szuka domu! - str 3

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lut 09, 2007 15:07 Piękna trikolorka szuka domu! - str 3

Witam,

Pani Ewa bardzo prosi o pomoc, ktoś podrzucił jej kotkę (wygląda na domową, trikolorka) z małymi kociakami (3 szt.) urodziły 1-2 dni temu

Niestety kotka jest bardzo agresywna w stosunku do innych kotów (broni dzieci), dwa koty Pani Ewy zostały ciężko przez kotkę pobite.
Pani Ewa ma małe mieszkanko i w nim już 7 kotów, nie ma możliwości odizolowania kotki inaczej niż na balkonie, co w tych temperaturach nie skończy się dobrze dla kociaków.

Potrzebny tymczas u osoby, która ma możliwość odizolowania kotki z małymi, bo jak się taka osoba nie znajdzie to może być różnie.

Telefon do Pani Ewy 022 670 41 16 - czasem trzeba poczekać, bo Pani Ewa i jej mama mają trudności z chodzeniem, jeżeli Pani Ewy nie będzie to jej mama zapisze numer kontaktowy.

pozdrawiam
Agnieszka
Ostatnio edytowano Pt kwi 13, 2007 21:17 przez genowefa, łącznie edytowano 4 razy
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pt lut 09, 2007 15:22

Kotka jest domowa, do ludzi przytulaśna. Tricolorka z przewagą białego, więc potem na pewno uda się jej dom znaleźć. Kociaki są różne, ale o kolory już nie pytałam. To nie ma przecież znaczenia :(

Być może kotka po pewnej izolacji, jak zaufa domownikom, to nie będzie tłuc domowych kotów, ale na początku izolacja jest na pewno konieczna.
Także duża łazienka z oknem, albo kuchnia, pokój.
No musi mieć ktoś izolacji matki z małymi przez 2-4 tygodnie.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt lut 09, 2007 15:32

Kotka broni swoich małych, goni inne koty, atakuje, ale to wszystko z troski o małe...
Przydało by się jej osobne pomieszczenie, spokój, żeby mogła karmić maluszki i żeby inne koty jej w tym nie przeszkadzały.
Trzymam kciuki, żeby się udało :ok: Ja niestety jedyne wolne pomieszczenie (mini łazienka) mam zajęte. Gdyby nie to...

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pt lut 09, 2007 15:42

Tez wlasnie zostalam powiadomiona przez p ewe:)

Sytuacja jest o tyle dramatyczna ze p ewa juz sama tego spychicznie nie wytrzymuje.

Dodam ze kotka w takim stresie zagraza rowniez kociakom i moze zrobic im krzywde.

Bardzo prosimy o domek tymczasowy dla kolejnej dzielnej kociej mamy.

Slyszalam ze chciano ja juz zabic na tej wycieraczce gdzie sie okocila ale bronila swoich malych. Byly jeszcze 2 ale nie przezyly....

Wiem ze ta kocia mama otrzyma pomoc w sprawie kastracji-napewno uda sie to zalatwic bardzo tanio lub za darmo.
P ewa mowila cos i dofinansowaniu jedzenia..

Ja mam dyzurna klatke, bedzie mi potrzebna za kilka dni ale moge oddac ja sobie jakos poradze-klatka jest od jopop z lecznicy.

Klatka jest duza-mieszkaly w niej moge 2 rude dorosle tymczasy.
W bardzo podobnej goscilam kiedys mame i jej 7 maluchow u siebie w domciu-bylo ciasno ale wesolo.

Pomozemy tez w adopcjach maluchow. Taka dzielna mama napewno szybko zyska sympatie!
Jest podobno przekochana.

Kto pomoze uratowac jej rodzine?

gagucia

Od: Śro lip 20, 2005 2:54

Post » Pt lut 09, 2007 16:24

MAM TYMCZAS u kolezanki!

gagucia

Post » Pt lut 09, 2007 16:28

Gagucia, jesteś wielka :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt lut 09, 2007 16:30

annskr pisze:Gagucia, jesteś wielka :D

noooo :twisted: bo już mi łeb pracował :roll:

justyna_ebe

Od: Nie paź 17, 2004 16:00

Post » Pt lut 09, 2007 16:31

Strasznie się cieszę Gagusia :D
Teraz tylko życzę maluszkom żeby rosły zdrowe :) :ok:

Wzruszają mnie takie dzielne kocie mamy...

mokkunia

Post » Pt lut 09, 2007 16:36

posluchajcie
p ewa twierdzi ze kotka nie umie sie zajac kociakami..ze je przygniata-bardzo ich broni ale panie ewa nie widzi zeby je karmila.

Ja sie boje-chociaz jeszcze jej nie widzialam-ze nie urodzila do konca albo rozchorowala sie od tego betomu-podobno charcze.

Tak czy inaczej skoro male zyja juz 2 dni to chyba musza jesc-nie slyszalam darcia sie kociakow a telefon jest w pokoju w ktorym p ewa mowila ze umiescila kocia rodzine.

Mam nadzieje ze to tylko stres.

gagucia

Post » Pt lut 09, 2007 16:40

Może i jest wszystko w porządku i je karmi, ale może być i tak, że są bardzo słabe.

Beata B.

Od: Pon sty 01, 2007 17:23

Post » Pt lut 09, 2007 16:42

Gaguciu, trzeba spróbować maluszki przystawić do kotki, spróbować je nakierować, gdzie mają ssać. I nie sugerujcie się tym, że skoro kociaki się nie drą to znaczy, że nie są głodne. Ja się na tym przejechałam :(
Kociaki niedojadały, a ja nie zauważyłam tego na czas, bo mówiono mi, że jak będą głodne to będą krzyczeć tak, że na pewno się zorientuję... Niestety nie krzyczały.
I warto by się upewnić, czy z kociakami wszystko w porządku, czy to, że nie jedzą nie jest spowodowane ich problemami ze zdrowiem.

mokkunia

Post » Pt lut 09, 2007 17:08

Kotka jest na bank bardzo zestresowana
słowa pani Ewy trzeba przez mocny filtr czasami przeciewać
Jak maluszki żyją to musiała je karmić. Nie musi się nimi non stop zajmować, kamić może co kilka godzin.
Wiek określony przez p.Ewę tez nie musi być prawdziwy...
Oby dobrze było.

gagucia daj znać co i jak
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt lut 09, 2007 17:14

Gaguciu, obserwujcie kotkę i maluszki, ale tak, żeby im nie przeszkadzać. Najważniejszy spokój, żeby kotka się nie stresowała, mogła spokojnie się położyć i karmić.
Trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze :ok:

mokkunia

Post » Pt lut 09, 2007 17:27

gagucia jesteś Wielka :king:

Tytuł dałam dramatyczny, bo jak wiadomo niestety im więcej dramatu tym większa oglądalność :roll:

Przyznam się szczerze, że nawet nie spojrzałam na listę postów, czy może już jest, bo nie mam czasu (stukam do egzaminu, który mam jutro). Pani Ewa prosiła to wrzuciłam.

Jeszcze raz dzięki, jakby było trzeba zmienić tytuł czy coś to dajcie znać, ew. zróbcie nowy wątek.

pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pt lut 09, 2007 17:29

Mam nadzieje, że maluchom nic nie bedzie... :?

Kittie

Od: Sob sty 27, 2007 16:46

[następna]