Wstawienie zdjęcia do maila - bez linkowania

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 22, 2006 14:07 Wstawienie zdjęcia do maila - bez linkowania

Problem nieforumowy.
Jak wstawić zdjęcie do maila, tak aby wyświetlało się w tekście w pełnej okazałości, od razu po otwarciu wiadomości?
Proszę się nie śmiać. :oops:
Kiedyś udawało mi się tego dokonać, obecnie nijak nie pamiętam jakie uroki należy odczynić. Wiadomo, że kopiuj - wklej nie działa, próbowałam też urlować i wstawiać z serwera fotograficznego, no i lipa.
Pomóżcie głąbowi. :|
Obrazek

dakota

Od: Wto lis 16, 2004 15:06

Post » Śro lis 22, 2006 18:09

Przede wszystkim, e-mail musi byc redagowany jako html, a nie jako txt. Nie wszyscy odbiorcy lubią otrzymywać e-maile w formacie html.

Żeby wstawić, szukaj w menu swego programu pocztowego opcji "wstaw -> obraz", "insert -> image" lub podobnej.

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Śro lis 22, 2006 18:24

Wojtek pisze:Przede wszystkim, e-mail musi byc redagowany jako html, a nie jako txt. Nie wszyscy odbiorcy lubią otrzymywać e-maile w formacie html.

Żeby wstawić, szukaj w menu swego programu pocztowego opcji "wstaw -> obraz", "insert -> image" lub podobnej.

Właśnie przed chwilą ktoś mi wyjaśnił, że w życiu tego nie dokonam z prostej przyczyny - nie używam programu pocztowego, chciałam wstawić zdjęcie do maila pisanego bezpośrednio z konta pocztowego.
Najdziwniejsze jest to, że kiedyś tak robiłam i udawało się, ale albo coś pomieszali w opcjach albo był to cud zaiste. :roll:
Dziękuję Wojtku.

podpisano:głąb techniczny
Obrazek

dakota

Post » Śro lis 22, 2006 18:37

dakota pisze:Właśnie przed chwilą ktoś mi wyjaśnił, że w życiu tego nie dokonam z prostej przyczyny - nie używam programu pocztowego, (...)

To nie jest takie jednoznaczne.
Zależy od możliwości oprogramowania udostępnionego do obsługi poczty przez Twego usługodawcę.
Np. system wykorzystywany przez IQ.pl daje możliwośc redagowania poczty w trybie html i wstawiania obrazków bezpośrednio do treści listu.

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Śro lis 22, 2006 19:09

Wojtek pisze:
dakota pisze:Właśnie przed chwilą ktoś mi wyjaśnił, że w życiu tego nie dokonam z prostej przyczyny - nie używam programu pocztowego, (...)

To nie jest takie jednoznaczne.
Zależy od możliwości oprogramowania udostępnionego do obsługi poczty przez Twego usługodawcę.
Np. system wykorzystywany przez IQ.pl daje możliwośc redagowania poczty w trybie html i wstawiania obrazków bezpośrednio do treści listu.

To pewnie te możliwości niewielkie są, bo nijak ich nie widzę w tym konkretnym przypadku. :wink: Pewnie IQ nie mam. :lol:
Obrazek

dakota

Post » Śro lis 22, 2006 21:09

dakota pisze:Właśnie przed chwilą ktoś mi wyjaśnił, że w życiu tego nie dokonam z prostej przyczyny - nie używam programu pocztowego, chciałam wstawić zdjęcie do maila pisanego bezpośrednio z konta pocztowego.

Na jakim serwerze masz to konto?
Our survey of households in seven U. S. regions demonstrated that few citizens have bothered to equip themselves with fireproof suits and extinguishers to deal with volcanic upheaval, solar flares, or the Lord's purifying flame.

TŻ Oberhexe

Od: Nie kwi 13, 2003 0:05

Post » Śro lis 22, 2006 21:15

TŻ Oberhexe pisze:
dakota pisze:Właśnie przed chwilą ktoś mi wyjaśnił, że w życiu tego nie dokonam z prostej przyczyny - nie używam programu pocztowego, chciałam wstawić zdjęcie do maila pisanego bezpośrednio z konta pocztowego.

na onecie :roll:
Obrazek

dakota

Post » Śro lis 22, 2006 22:58

dakota pisze:
TŻ Oberhexe pisze:

na onecie :roll:

Akurat onetu nie znam :twisted:
Naprawdę nie ma tam opcji edytowania nowych wiadomości w HTMLu? Może trzeba się przełączyć z pisania maila w czystym tekście?
Our survey of households in seven U. S. regions demonstrated that few citizens have bothered to equip themselves with fireproof suits and extinguishers to deal with volcanic upheaval, solar flares, or the Lord's purifying flame.

TŻ Oberhexe

Od: Nie kwi 13, 2003 0:05

Post » Śro lut 07, 2007 13:36

Zależy jeszcze od ustawień programu pocztowego odbierającego.
w większości programów jest opcja widoku "pokaż załączniki w treści wiadomości" albo jakoś podobnie
Obrazek

G.N.

Od: Nie lip 21, 2002 15:31

Post » Śro lut 07, 2007 20:10

dakota, w prawym górnym rogu wchodzisz w Ustawienia :arrow: Ustawienia poczty :arrow: Wysyłanie :arrow: i zaznaczasz :arrow: wysyłaj jako HTML
W zależności, jak odbiorca ma ustawioną swoją pocztę- zobaczy obrazek, lub będzie musiał kliknąć w link.
Może się uda? :D
Obrazek
tornado w Alabamie;P

Blond Tornado

Od: Pon cze 13, 2005 1:29