FFA-POZBYC SIE KOTOW-WAGON Z WEGLEM-czarny ma domek

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 05, 2007 15:48

jaseka pisze:Sama mam problemy ze znalezieniem domów dla corocznych (ich właściciel nie zgadza się na sterylkę) kociąt..

Łapie się kotkę ukradkiem, wiezie do dobrego weta i prosi, żeby wysterylizował goląć brzuszek bardzo "oszczędnie", z lekka wtajamniczając w sytuację (np że kotka babci, a babcia staruszka bardzo boi się strasznej operacji)
Po czym przetrzymuję się koteczkę tydzień z dala od właścicela.
Albo dłużej - zależy, czy właścicel głaszcze ją po brzuszku i czy wyczuje zgrubienie szwu.
Po czym koteczka wraca - ku wielkiej radości właściciela :)
A jeśli właścicel chce kociątko, zawsze można mu jakieś znaleźć - oczywiście, jeśli zapewni dobry domek.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon lut 05, 2007 23:47

XAgaX pisze:Natomiast poród jest zdecydowanie bardziej niebezpieczny, także od tabletek.

Moje doświadczenie mówi mi coś innego, ale nie jest zbyt duże..

Moim zdaniem powinnaś zaprzestać szukania domów dla kociąt, jak właściciel matki nie zgadza się jej kastrować- także z powodu "podpisowego". Niech sam się pomęczy, jak taki mądry!

Już wolę szukać, niż patrzeć jak co zimę umierają od mrozu i głodu:( Właściciel niby to jest "za" sterylką (ciągle mówi że mam rację że trzeba i wogóle) ale nic w tą stronę nie robi. A ja mogę tylko gadać - bo "zdalnie" nic więcej nie uczynię. Ale to raczej temat na osobny wątek;)

(...)"zabijania nienarodzonych kociąt" nijak ma się do ryzyka zdrowotnego dla matki ;)

fakt, niezbyt fortunne określenie :oops:[/quote]

jaseka

Od: Nie sty 07, 2007 11:38

Post » Wto lut 06, 2007 22:51

jaseka pisze:
XAgaX pisze:Natomiast poród jest zdecydowanie bardziej niebezpieczny, także od tabletek.

Moje doświadczenie mówi mi coś innego, ale nie jest zbyt duże..

jeśli nie większe niż 5 lat ;) to uwierz, że mam rację :) dla dobra kotów :) sporo widziałam i niestety wiem, co mówię... o konsekwencjach porodów dla ogółu kotów juz nie wspomnę...

Moim zdaniem powinnaś zaprzestać szukania domów dla kociąt, jak właściciel matki nie zgadza się jej kastrować- także z powodu "podpisowego". Niech sam się pomęczy, jak taki mądry!

Już wolę szukać, niż patrzeć jak co zimę umierają od mrozu i głodu:( Właściciel niby to jest "za" sterylką (ciągle mówi że mam rację że trzeba i wogóle) ale nic w tą stronę nie robi. A ja mogę tylko gadać - bo "zdalnie" nic więcej nie uczynię. Ale to raczej temat na osobny wątek;)

to się bierze sprawy- z forumową pomocą- w swoje ręce :) Aukcje, umawianie zabiegu, dowóz i po sprawie :)
(...)"zabijania nienarodzonych kociąt" nijak ma się do ryzyka zdrowotnego dla matki ;)

fakt, niezbyt fortunne określenie :oops:
[/quote]

Cieszę się, że się rozumiemy :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro lut 07, 2007 15:11 kot

oto kocury , ktore trzeb jak najszybciej wykastrowac i poszukac im przynajmniej tymczasowych domkow

http://upload.miau.pl/2/18057.jpg
http://upload.miau.pl/2/18058.jpg
http://upload.miau.pl/2/18059.jpg
http://upload.miau.pl/2/18060.jpg
http://upload.miau.pl/2/18061.jpg
http://upload.miau.pl/2/18062.jpg

kocury bure jeden tzw peciarz bo roznosil pety z popielniczki po calym domu , drugi bury mlodszy ok 2 lata przekochany mizisaty
2 kocury czarne na zdjeciu tylko jeden .
2 kotki , ktore kobieta chce zostawic sobie.

nic niekastrowane i nie sterylizowane.warunki sa tam starszne brakuje na wszytsko, jak zyl maz to jakos sobie radzili teraz zupelnie nie :(
jutro jesli sie uda pojda pod noz jeden kocurek bury jeden czarny i wyladuja w domkach zastepczych.
nadal szukamy sposorow kastracji i sterylizacji pozostałych kocurow i kotek oraz domkow zastepczych

pini1

Od: Nie cze 30, 2002 19:56

Post » Śro lut 07, 2007 15:15 kot

Jesli ktos mialby ochote wspomoc ta akcje sterylizacji i kastarcji prosze pwlacac na konto Fundacji z dopiskiem na cele stautowe--koty z wagonu

pini1

Post » Śro lut 07, 2007 16:07

pini1 pisze:2 kotki , ktore kobieta chce zostawic sobie.

Czyli jednak nie wszystkich chce się pozbyć:) Tylko to ciągle potencjalne matki.

Buras cudny! To spojrzenie...

XAgaX pisze:to się bierze sprawy- z forumową pomocą- w swoje ręce Aukcje, umawianie zabiegu, dowóz i po sprawie

Nie mam teraz kontaktu z tymi kotami, a tam na miejscu sprawą nie ma się kto zająć :? (stosunek do kota - i sterylek - na wsi, był już o tym wątek...)

jaseka

Post » Śro lut 07, 2007 21:25 kot

up

pini1

Post » Czw lut 08, 2007 16:55

jaseka pisze:
pini1 pisze:2 kotki , ktore kobieta chce zostawic sobie.

Czyli jednak nie wszystkich chce się pozbyć:) Tylko to ciągle potencjalne matki.

jestem za tym, aby oddać jej kotki już wykastrowane.

XAgaX pisze:to się bierze sprawy- z forumową pomocą- w swoje ręce Aukcje, umawianie zabiegu, dowóz i po sprawie

Nie mam teraz kontaktu z tymi kotami, a tam na miejscu sprawą nie ma się kto zająć :? (stosunek do kota - i sterylek - na wsi, był już o tym wątek...)

to jak już będziesz miała kontakt, to nie pomagaj szukac domów dopóki sprawa kastracji nie zostanie uregulowana. To chyba nie jest trudne... ;)

zaraz wystawiam aukcje na akcję kastracji/sterylizacji.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Czw lut 08, 2007 17:45

chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw lut 08, 2007 20:09 kot

dzieki wielkie :D
dzisija niestety zostal tylko jeden kocurek ciachniety , jedne z czarnych i wyladowal w domku tymczasowym w Bytomiu :D
drugi buresek niestety zwial ale bedzie ciety w sobote i niestety domek tymczasowy sie rozmyslil wiec wroci na razie tam z powrotem :(

pini1

Post » Czw lut 08, 2007 23:26

nie ma za co dziękować, kolejne aukcje w przygotowaniu :)

mam nadzieję, że uda Wam się szybko złapać i ciachnąć tę ciężarną kotkę...
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt lut 09, 2007 16:14

Hmm, a czy ona na pewno jest ciężarna? To zdaje się było podejrzenie..

jaseka

Post » Pt lut 09, 2007 23:05

jaseka pisze:Hmm, a czy ona na pewno jest ciężarna? To zdaje się było podejrzenie..

nawet jak nie jest- wyciachać trzeba... a jak jest ciąża bądź choć jej podejrzenie- to tym bardziej trzeba, w pierwszej kolejności.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Sob lut 10, 2007 10:17

pini wysłalem pw
czekam na wiadomość

thor

Od: Czw paź 28, 2004 20:51

Post » Sob lut 10, 2007 16:04

Na pierwsza strone, bo to wazne!!!
Misia, Misieczka zawsze będziesz w naszych sercach [*] Mróweczek 15.08.2003-06.02.2020 [*] Biedronka maj 2004-18.10.2021 [*] Kitka10.05.2023 [*]
Z nami : Filemon, Maciek, Lilek, Dzidka, MałeMałe, Tobiś, Mufi, Rudek - został w domu, który kupiliśmy..., dziadeczek Domi zgarnięty ze środka wsi

kiwi

Od: Pt lis 14, 2003 22:32

[poprzednia][następna]